napisał(a) mysza73 » 23.09.2011 07:01
luk006 napisał(a):Super relacja.
Urzekły mnie te pustki, spokój - poprostu totalny kontrast w porównaniu do lata. Przperaszam za porównanie ale to jest niczym sen
- niby jesteś w dokładnie tym miejscu, które doskonale znasz ale jednak wszystko jest totalnie inne: temperatura, przyroda, ludzie (a w zasadzie ich brak) itp. Jednym słowem: niesamowite
Przyznam, że chyba "zasiałaś" we mnie ziarno, które może zaowocuje zimowym wyjazdem do Chorwacji
.
Przy okazji pozwolę sobie zapytać - jakie są koszty wynajmu kwatery w lutym?
Z innej beczki - Lancia Kappa była użytkowana również i w mojej rodzinie - przez kilka lat, był to samochód nie do zdarcia. Ale jak już się zaczął psuć...
Koszty kwatery duuuuuuże mniejsze niż latem, za ten na Hvarze płaciliśmy chyba 20 albo 25 euro za dzień. Ale koniecznie trzeba dopytać o ogrzewanie, bo jednak w nocy jest chłodno.
Ja w tym roku ferie zimowe raczej odpuszczam (mamy w I terminie - od połowy stycznia
), ale kombinuję coś z Wielkanocą
.
I chyba nie Chorwacja, bo dziecko się buntuje, że tylko Chorwacja i Chorwacja (chyba jej się troszkę w główce poprzekręcało
).
No ale idąc na kompromis, podobnie jak w ubiegłym roku, obiorę italiański kierunek
. Już zrobiłam rozpoznanie terenu i nie zapeszając, może się uda
.
A co do Lancii, to bardziej chyba była wina mechanika niż auta, bo ciągle było to samo robione
.
No ale efekt był taki, że rozstaliśmy się i z mechanikiem i z Lancią.