Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zima na Hvarze.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Iza&Krzysiek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iza&Krzysiek » 15.02.2010 16:18

ciekawa jestem cd :)
rewelka przed tunelem i za....az sie wierzyc nie chce ;)....jak byscie sie przeniesli w czasie :wink: :wink:

Pozdrawiam Iza :)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 15.02.2010 16:18

Ciąg dalszy

Tak więc jak już pisałam pierwszy dzień naszego pobytu na wyspie był bardzo słoneczny. Nie wiem jaka była temperatura, bo w apartamencie nie mieliśmy termometru, a samochodem tego dnia nigdzie nie jeździliśmy. Postanowiliśmy zwiedzić miasteczko.
Sućuraj to miasteczko jakich wiele w Chorwacji. Tylko mnie nie spodobał się wszechobecny bałagan :evil:
Na plaży pełno śmieci, butelek po olejach, butów, no ogólnie śmietnik. W uliczkach tez nie wiele lepiej, i jeszcze te stare niejeżdżące samochody.
Pewnie przed sezonem trochę to ogarną, ale ja na miejscu mieszkańców nie chciałabym żyć w takim śmietniku :roll: .
Strasznie mnie to zraziło do Sućuraja.
No ale starałam się nie patrzeć na te śmiecie, tylko na turkusowe morze, góry z ośnieżonymi szczytami na lądzie i na Sv. Ilija, na którego mieliśmy widok z okna. A za nim nasz ulubiony Orebić :hearts:

Tu mieszkaliśmy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak wygląda zima na Hvarze :) :) :)

Obrazek

Obrazek

W gaju oliwnym zrobiło się naprawdę bardzo ciepło, tak, że nawet ja zdjęłam kurtkę :lol:

Obrazek

Obrazek

Typ promem pływaliśmy (w sumie 4 razy :roll:)
Obrazek

Obrazek

A w oddali Igrane :P

Obrazek

I to tyle na dziś.
Ciąg dalszy nastąpi :papa:
Ostatnio edytowano 27.11.2012 14:10 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 15.02.2010 16:19

No pięknie, pięknie, powzdycham sobie jeszcze, patrząc na Twoje zdjęcia :D
wojtekant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtekant » 15.02.2010 16:27

mysza73 napisał(a):Miło że tu Wszyscy jesteście i czytacie :P .
Pisanie, a zwłaszcza wklejanie zdjęć jest strasznie czasochłonne :oops:
a po dwutygodniowej nieobecności w domu trochę rzeczy do zrobienia się nazbierało :roll: Więc nie obiecuję, że dziś zdążę jeszcze coś napisać, no ale jutro to raczej tak :lol: Bo ja to już od tego forum to chyba uzależniona jestem :D

w pełni Cię rozumiem, zbiera się pod nieobecność w domu nie tylko kurz ;)
mam podobną sytuację, tyle tylko, że u mnie to już ponad miesiąc, a nie dwa tygodnie i choć wczoraj usiadłem wieczorem z nastawieniem na pisanie, bo zdjęcia załadowałem na fotosika tydzień temu, a tu wczoraj fotosik był niedostępny i musiałem się poddać :(
dzisiaj się pojawia Twoja zimowa relacja z Cro, więc będę miał co porównywać (byłem pod koniec grudnia), ciekaw jestem niesłychanie jak wygląda zima na chyba najcieplejszej wyspie Cro, a także co zwiedziliście poza Hvarem 8)
pozdrawiam serdecznie :)
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 15.02.2010 16:27

no i się doczekałem :) , coś wspaniałego :) , a to zdjęcie przed i po :D Sv.Rok :D :oops: :oops: :oops: :oops:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.02.2010 16:28

mysza73 napisał(a):
No chyba Cię rozczaruję, bo już wcześniej zauważyłam, że jesteś miłośnikiem gór...

Co prawda w wersji "light" - ale to prawda :wink:

mysza73 napisał(a): Biokovo gdzieś będzie, ale z daleka, z wyspy :oop

Już udało mi się wyczaić :wink: . Sv. Ilija i fragment Biokova chyba Vosac - pod śniegiem...
Ekscytujące widoki. Zresztą cały wyjazd.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 15.02.2010 16:34

wojtekant napisał(a):
mysza73 napisał(a):Miło że tu Wszyscy jesteście i czytacie :P .
Pisanie, a zwłaszcza wklejanie zdjęć jest strasznie czasochłonne :oops:
a po dwutygodniowej nieobecności w domu trochę rzeczy do zrobienia się nazbierało :roll: Więc nie obiecuję, że dziś zdążę jeszcze coś napisać, no ale jutro to raczej tak :lol: Bo ja to już od tego forum to chyba uzależniona jestem :D

w pełni Cię rozumiem, zbiera się pod nieobecność w domu nie tylko kurz ;)
mam podobną sytuację, tyle tylko, że u mnie to już ponad miesiąc, a nie dwa tygodnie i choć wczoraj usiadłem wieczorem z nastawieniem na pisanie, bo zdjęcia załadowałem na fotosika tydzień temu, a tu wczoraj fotosik był niedostępny i musiałem się poddać :(
dzisiaj się pojawia Twoja zimowa relacja z Cro, więc będę miał co porównywać (byłem pod koniec grudnia), ciekaw jestem niesłychanie jak wygląda zima na chyba najcieplejszej wyspie Cro, a także co zwiedziliście poza Hvarem 8)
pozdrawiam serdecznie :)

No to czekam z niecierpliwością na Twoją relację i wrażenia :D

Pozdrawiam
Skrzypu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skrzypu » 15.02.2010 17:07

Takiej relacji jeszcze nie czytałem ! Bomba !
Czy trudno jest w zimie zarezerwować apartament ? Wydawało mi się że Cro na zimę wymiera, a tu taka niespodzianka. I pewnie zero korków po drodze. Twoja relacja sprawia, że puls gwałtownie rośnie.

PS. I to słoneczne niebo - bezcenne, za resztę zapłacisz kartą Visa :lol:
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 15.02.2010 17:13

pieknie, pieknie! czytam z zainteresowaniem :wink:

musze powiedziec ze uwielbiam Hvar i Split szczegolnie zima 8)
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 15.02.2010 17:17

Skrzypu napisał(a):Takiej relacji jeszcze nie czytałem ! Bomba !
Czy trudno jest w zimie zarezerwować apartament ? Wydawało mi się że Cro na zimę wymiera, a tu taka niespodzianka. I pewnie zero korków po drodze. Twoja relacja sprawia, że puls gwałtownie rośnie.

PS. I to słoneczne niebo - bezcenne, za resztę zapłacisz kartą Visa :lol:

Ja nie miałam żadnych problemów z apartamentem. Wysłałam kilka maili i raczej wszyscy opisali. Wybrałam ten, który najbardziej mi odpowiadał i zarezerwowałam (przyznam, że akurat w tym co wybrałam skusił mnie dostęp do internetu no i cena, ale na miejscu okazało się że internet coś nie działał, ale co tam - przeżyłam bez cro.pl :oops: ). Żadnych zaliczek nie chcieli, potwierdziłam tylko przed wyjazdem że będziemy :D .
Korków faktycznie zero :D

PS. Co do karty Visa to pełna zgoda :D

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.02.2010 17:59

Dołączę się do wzdychających......

Pozdrawiam.

smoki3
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 15.02.2010 18:00

Witaj mysza73 :)
Jak widać z Twojej relacji , wakacje zimowe w Chorwacji to świetny pomysł :D
Przejazd przez tunel zima / lato :wink: :D i związane z tym zmiany 8O
i Sucuraj , który właśnie w swojej letniej relacji opuściłem . . . :wink: :D

Z niecierpliwością czekam na C.D.

Pozdrawiam
Piotr
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.02.2010 18:04

Każda/każdy wzdycha i dyszy :wink:
czytając i oglądając relację Myszy :D
Wedera
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wedera » 15.02.2010 18:08

Ja też się przyłączam . Pisz, pisz wklejaj, oczywiście w miarę wolnego czasu. Pozdrawiam serdecznie Wedera :)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 15.02.2010 19:24

mysza73 wreszcie Twoja relacja, czekałam na nią z niecierpliwością, bo pisałaś,że ferie spędzacie na Hvarze..także wklejaj dużo, fotek i pisz..jestem bardzo ciekawa zimy na Hvarze :twisted:
Pozdrawiam! :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Zima na Hvarze. - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies