Witajcie!
Nie jest jeszcze pewne, czy zimą pojedziemy do Chorwacji, ale chcielibyśmy się zorientować ile taka impreza by kosztowała bez samochodu i czy w ogóle miałoby sens jechać w ten sposób.
Z uwagi na termin - styczeń, luty - bezpośrednich połączeń autobusowych nie ma (a szkoda, bo ceny jeszcze znośne - 800 zł/2 os. w dwie strony), a cena pociągu do Zagrzebia z przesiadką w Wiedniu dla dwóch osób w jedną stronę wynosi ok. 700 zł - przyznam, niezbyt mnie to zachęca, jak zresztą samo podróżowanie pociągiem.
Znalazłam interesujące mnie połączenie autobusowe z Polski do Wiednia - 160 zł/os w jedną stronę
i z Polski do Budapesztu - 169 zł/os w jedną stronę. Jednak moje dalsze poszukiwania nie są pomyślne - szukam połączenia z Wiednia/Budapesztu do Zagrzebia/Splitu - nic nie mogę znaleźć.
Chcę spytać o Wasze doświadczenia - jeździliście może autobusem (ale nie z biura podróży) do Chorwacji? Czy koleją?
A może lepiej mam dać sobie spokój z wyjazdem. Pojechać normalnie, na wakacjach, w miarę możliwości samochodem, jeśli nie - autobusem z biura podróży? Bo samolot odpada - jeżdżę z kotką, a w samolotach zwierzęta "podróżują" w luku bagażowym - z takiego czegoś nie skorzystamy. No i cena samolotu też mi nie odpowiada.
Czy pomoglibyście nam szukać połączeń z Wiednia lub Budapesztu do Zagrzebia czy Splitu? Najlepiej, jakby to nie były suche rozkłady jazdy, ale coś z czego już skorzystaliście.
Z góry dzięki i pozdrawiam
---
Jeśli zdublowałam temat - wybaczcie. Ale szukałam, nie ograniczając się tylko do tego forum - skutki widać.