Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zima Alpy

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
consett0805
Cromaniak
Zima Alpy

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 02.09.2011 12:11

Witam Wszystkich. Mam pytanko w sprawie tak zwanej jazdy w ciemno na narty w Alpy. Czy to Austria czy to Szwajcaria, Francja, Włochy. Termin nie koniecznie ten w ścisłym sezonie, ale intryguje mnie jak sprawa się ma. Do Chorwacji jeżdżę tylko w Ciemno i tam niemal jak ryba w wodzie się czuję. Ale Alpy hmmmm brak doświadczeń, stąd moja prośba do Was, jeśli tylko macie takie doświadczenia proszę o wszelkie info.
Co jak gdzie kiedy?
piotrmks
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrmks » 07.09.2011 12:08

consett0805 napisał(a):Witam Wszystkich. Mam pytanko w sprawie tak zwanej jazdy w ciemno na narty w Alpy. Czy to Austria czy to Szwajcaria, Francja, Włochy. Termin nie koniecznie ten w ścisłym sezonie, ale intryguje mnie jak sprawa się ma. Do Chorwacji jeżdżę tylko w Ciemno i tam niemal jak ryba w wodzie się czuję. Ale Alpy hmmmm brak doświadczeń, stąd moja prośba do Was, jeśli tylko macie takie doświadczenia proszę o wszelkie info.
Co jak gdzie kiedy?

Jeżdże do Zillertall. I w ciemno i mając zaklepane miejsce.
Uwazam, ze warto zaklepac. Szczegolnie w high season. W marcu/kwietniu znajdziesz kwatery z ulicy. Ale i tak warto wczesniej obejrzec je w necie.
Ewentualnie skontaktowac sie z wlascicielem czy ma wolne miejsca.
Tyrolczycy sa dosc zasadniczy. Moga chciec wynajac tylko od soboty bo wtedy zmieniaja sie turnusy. Trudno tez szukac wieczorem nie mowiac juz o nocy. A na miejscu moze byc sniezyca a wtedy kiepsko sie szuka jak czlowiek jest zmeczony droga.
Zilletal obsługuje agencja turystyczna prowadzona przez Polakow. Ich ceny niewiele roznia sie od tego co zaplacisz szukajac kwatery sam.
Jezeli juz chcesz polazic i szukac kwatery to radze byc na miejscu przed poludniem. Ale wg mnie szkoda czasu na takie łazenie. Czesto jedyna osoba w domu bedzie frau ktora gada tylko tyrolska odmiana niemieckiego.Pan maz wyjechal a dzieciaki co znaja angielski akurat pojechaly na studia do Wiednia.
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 11.09.2011 22:09

Dziękuję ślicznie za sygnał. Również i na ski forum raczej odradzają szukania w ciemno. No i coraz częściej zaczynam zerkać na kwaterki. Gorzej że ciągle nie wiem kiedy ta radość nastąpi i z rezerwacją muszę się chyba długo powstrzymać jeszcze. Co nie wyklucza wertowania wertowania wertowania...
Pozdro :D

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone