Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ZIMA 2006/2007, czyli pierwszy poważny śnieg

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 29.12.2006 15:28

Interseal napisał(a):"Sypnęło" nocą w Bielsku - jest teraz całe trzy centymetry śniegu. :D Rano obudził mnie jakże stęskniony dzwięk łopaty dozorcy odśnieżającego schody i chodnik. :D

A mnie poderwał na równe nogi błysk koguta zamontowanego na pługu.
Uf! :lol: To tylko 3cm śniegu. Ostatnio jak walnęło w nocy 0,5metra to przez godzinę przebijałem się przez wał odłożony przez lemiesz na moją drogę dojazdową. :evil:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 29.12.2006 16:02

J@nek napisał(a):
Interseal napisał(a):"Sypnęło" nocą w Bielsku - jest teraz całe trzy centymetry śniegu. :D Rano obudził mnie jakże stęskniony dzwięk łopaty dozorcy odśnieżającego schody i chodnik. :D

Uf! :lol: To tylko 3cm śniegu. Ostatnio jak walnęło w nocy 0,5metra to przez godzinę przebijałem się przez wał odłożony przez lemiesz na moją drogę dojazdową. :evil:

na przyszłość łopatę do śniegu do kofra wpakuj :wink:
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 29.12.2006 17:31

rich72 napisał(a):
J@nek napisał(a):

na przyszłość łopatę do śniegu do kofra wpakuj :wink:

Być może wyraziłem się nieprecyzyjnie, przebijałem się przy użyciu łopaty
(to tylko 20metrów od mojego domu) :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2006 21:53

J@nek napisał(a):

Na osiedlu u mnie to dopiero jest jatka kiedy sypnie. W sytuacjach, gdy możnaby na bieżąco odrzucić śnieg, 80% mieszkańców twierdzi, że nie ma łopat do śniegu (kiedyś myslałęm że kupię z 10 sztuk i dam każdemu z klatki pod drzwi :D ). Niedość, że prawie nikt tyłka nie ruszy i robią różną ekwilibrystykę by tylko wydostać się z zasypanego stanowiska, to potem wracając, niczym sępy krążą po osiedlu i szukają miejsca które ktoś odśnieżył. Jeżeli już kogoś "przyciśnie" to nagle łopata się znajdzie tylko, że zamiast zrobić dwa kroki i rzucać śnieg poza parking, przerzucają na sąsiednie stanowisko!!! Mieszkam w Bielsku od czterech lat i już trochę przywykłem do tego zimowego marazmu, ale w pierwszą zimę byłem delikatnie mówiąc zdziwiony...
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 29.12.2006 22:09

Nic nowego, jak zwykle "wszystkich zima zaskoczyła" :lol:
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 29.12.2006 22:17

Zima pod koniec grudnia to rzeczywiście ewenement.A co to będzie się działo w maju.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2006 22:20

carnivalka napisał(a):Zima pod koniec grudnia to rzeczywiście ewenement.A co to będzie się działo w maju.

W maju na narty!!! :D Mój dotychczasowy rekord, to ostatnie szusy na Stożku w Wiśle 28 kwietnia 2001. Czas go poprawić. :D
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 10.01.2007 19:33

Dziś 14 C. Pozostaje zmienić tylko tytuł wątku na " Zima 2006/2007 czyli pierwszy i .. ostatni śnieg" :o
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 10.01.2007 19:51

Buber napisał(a):Dziś 14 C. Pozostaje zmienić tylko tytuł wątku na " Zima 2006/2007 czyli pierwszy i .. ostatni śnieg" :o

Chciałbym tylko zwrócić Państwa uwagę na fakt, że zimę 2006/2007 mieliśmy jesienią 2006. Dwa dni które wstrząsnęły wulkanizatorami.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 10.01.2007 20:54

Tak jest w styczniu 2007

Obrazek

A tak było w styczniu 2006

Obrazek

To tak dla przypomnienia jak może wyglądać zima.
(Zdjęcia znalezione na www.dusky.sk)
Piker
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piker » 10.01.2007 22:42

Nie to żebym tęsknił za śniegiem, ale przynajmniej w górach powinno trochę popadać. Ukłon w stronę miłośników białego szaleństwa :D
J@nek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@nek » 10.01.2007 23:20

Piker napisał(a):Nie to żebym tęsknił za śniegiem, ale przynajmniej w górach powinno trochę popadać. Ukłon w stronę miłośników białego szaleństwa :D

W górach trochę popadało. Możliwe, że będzie relacja w poniedziałek :lol:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 16.01.2007 14:36

Słyszałem, że zimę zlustrowali, a że współpracowała w grudniu 1981 roku więc odwołali ją ze stanowiska i od teraz będziemy mieli już tylko trzy pory roku :lol: wiosnę, lato i jesień.

Idzie ku wiośnie :D
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 23.01.2007 22:19

Leszek Skupin napisał(a):Słyszałem, że zimę zlustrowali, a że współpracowała w grudniu 1981 roku więc odwołali ją ze stanowiska i od teraz będziemy mieli już tylko trzy pory roku :lol: wiosnę, lato i jesień.

Idzie ku wiośnie :D

Idzie, idzie zwłaszcza dzisiaj w Tarnowie.
Ledwo do domu wróciłem 8O :lol:
zmrol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmrol » 24.01.2007 08:45

No w końcu zima dotarła do nas w Częstochowie sypie od wieczora i nasypało juz sporo. Oby sypało i sypało. Troche zimy nie zaszkodzi.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

ZIMA 2006/2007, czyli pierwszy poważny śnieg - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone