Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ZIMA 2006/2007, czyli pierwszy poważny śnieg

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 02.11.2006 17:39

A ja wyglądam przez okno z nadzieją, ze już jest BARDZO dużo śniegu na drogach. Osobiście wolę ciepłe lato, ale zarabiam na śniegu, deszcz mnie rozkłada finansowo. Pozdrawiam
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 02.11.2006 17:53

skolimiak napisał(a):w Wa-wie przed południem popadał śnieg przez ok. 30 minut, ale od razu topniał - było 2 stopnie na plusie, teraz jest tylko mokro

A u mnie wciąż leży i leży :la: .

Obrazek

Pozdrawiam :papa:
carnivalka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) carnivalka » 02.11.2006 19:34

Buber,dzięki za pozdro.Budynek Opolanki stoi ale ma inne przeznaczenie.Natomiast Opolanka jako firma też istnieje ale gdzieś obok w malutkim lokalu.Co do zoo to zgadzam się z Januszem .Po powodzi zostało odbudowane w naprawdę dobrym stylu.Jest teraz przepiękne.Pozdrawiam.
martita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martita » 02.11.2006 19:44

janusz.w. napisał(a):
carnivalka napisał(a):W Opolu też dużo śniegu.Idą prawdopodobnie cieplejsze dni.Po śniegu zostanie wspomnienie.

Czy dużo to może kwestia dyskusyjna :wink: , ale trochę tego spadło!
pozdr

co racja to racja..:]
strasznie dużo to może tego nie było, ale i tak zaskoczenie totalne..
a weekend już ma być podobno cieplutki :D
byle do lata 8)
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 02.11.2006 20:51

kiedy byłem w 2004 roku w Sumpetarze właścicielka apartmanów w których spaliśmy - Mia Kalebic opowiadała jek przed kilkunastoma laty przysypało Split. Spadło około 5 cm śniegu nad ranem i utrzymało się niecałą godzinę. Ludzie chodzili i podziwiali Split pod białą czapką. Ci którzy pospali troszkę dłużej dowiedzieli się o tym tylko z wiadomości bo wraz ze wzejściem słonka po śniegu nie było już śladu. W przedsionku do dziś wisi zdjęcie przysypanego śniegiem miasta.
Opowiadała też jak to ruscy przyjechali na sylwestra do Omisa i poszli się rano w nowy rok kąpać. Woda miała wtedy 14-15 stopni i wszyscy tubylcy patrzyli na nich jak na idiotów. Jak jej powiedziałem że Bałtyk czasem latem tyle ma i ludzie się kąpią to nie mogła w to uwierzyć :roll: eh no cóż byle do wiosny :lol: a w zasadzie lata :lol: :wink:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 02.11.2006 21:27

Przed chwilą odglądałem w dzienniku w TV (na "trójce"), że pogoda w Chorwacji oszalała 8O . Mianowicie w górach spadł śnieg, a w dolinach kwitną .... śliwki :lol: :lol: .
:papa:
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 02.11.2006 21:35

Split teraz 6,9 stopnia powietrze woda 18 :roll: - to mniej więcej tak jak Bałtyk w lipcu :lol:
Elaj203
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elaj203 » 03.11.2006 08:49

Opole nadal lekko przysypane śniegiem. Rano troszkę dosypało. Jak dla mnie to trochę za wcześnie. Zima zaskoczyła nie tylko drogowców, mnie też. I znowu garaż trzeba będzie odśnieżać :( Ale za to będzie można poszaleć na nartach :D
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 03.11.2006 11:49

A u mnie wreszcie słonko zaświeciło, ale śnieg trochę leży, -1C (rano było -3C)

Obrazek

Pozdrawiam :papa:
Piker
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piker » 03.11.2006 13:04

Witam :!: W Pruszkowie śladów zimy jak nie było, tak nie ma. W nocy było dziś -3, teraz jest +4 i słonko próbuje się przebić 8) Dla wszystkich "zasypanych": od niedzieli ma się znacznie ocieplić, temperatura do +12 :D

Obrazek

A tak wygląda jesień z mojego okna :D
gratkorn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gratkorn » 03.11.2006 13:55

Piker napisał(a):A tak wygląda jesień z mojego okna :D

Znowu zazdroszczę :!:

Oto mój widok z okna na trzy miasta (niestety bez foto-dokumentacji):

Siemianowice Śl., - chmury, chlapa, śnieg. Szaro, buro i ponuro :evil:
Katowice - tak samo - tylko chmury czarniejsze i niechybnie coś będzie padać :evil:
Sosnowiec - dla odmiany .... :wink: tak samo jak w Siemianowicach.

Czekam na te + 12 w niedziele.....
Piker
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piker » 03.11.2006 14:39

gratkorn napisał(a):
Piker napisał(a):A tak wygląda jesień z mojego okna :D

Czekam na te + 12 w niedziele.....

Może te +12 to nie od razu w niedziele. Ale na jakieś +6 możesz się szykować i zimowe ciuchy do szafy chować 8) Pewnie i tak znowu będą jacyś pokrzywdzeni. Ale trzeba być dobrej myśli :D
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 03.11.2006 16:36

Do Pikera - patrząc 8O na twoje zdjęcie, nie chce mi się wierzyć, że gdzieś jeszcze tak jest - u Ciebie to wiosna jest a nie jesień :oczko_usmiech: .
:papa:
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 03.11.2006 18:54

..u nas wieje Bura(bora) jest bardzo zimne, jutro z rana ide zalatwic 200 litrow nowej rakiji...przijerzdza dwoch znajomich z Wroclawa...co zostanie bendzie na sezon
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 03.11.2006 19:02

Leon napisał(a):..u nas wieje Bura(bora) jest bardzo zimne, jutro z rana ide zalatwic 200 litrow nowej rakiji...przijerzdza dwoch znajomich z Wroclawa...co zostanie bendzie na sezon

A może nic na sezon nie zostanie :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

ZIMA 2006/2007, czyli pierwszy poważny śnieg - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone