donia2 napisał(a):ruwado - dzięki za odpowiedź.
Trasa przez Wiedeń i Słowenię nie pasuje mi.
Dodatkowo obok winiety Słowackiej należy opłacić dwie winiety tj. A i SLO (nie tania). Zaś nie mam zamiaru kombinowania i borykania się z objazdami na Słoweni. Nie znam objazdu i nie chce mi się szukać.
Ja wolałbym Słowacja i Węgry. Chociaż ta autostrada Węgierska koło Balatonu jest nudna jak flaki tylko słonecznik i kukurydza jak w Chinach.
donia2 napisał(a):ruwado - dzięki za odpowiedź.
Dodatkowo obok winiety Słowackiej należy opłacić dwie winiety tj. A i SLO (nie tania). Zaś nie mam zamiaru kombinowania i borykania się z objazdami na Słoweni. Nie znam objazdu i nie chce mi się szukać.
Ja wolałbym Słowacja i Węgry. Chociaż ta autostrada Węgierska koło Balatonu jest nudna jak flaki tylko słonecznik i kukurydza jak w Chinach.
Ps. Ale jestem stary już prawie 9 lat na forum ale miałem przerwę w podróżowaniu do cro.
Acha jeszcze jedno po pobycie na Makarskiej planuję udac się w pielgrzymkę do Mediugoria (2 dni) i odwiedzić Mostar. Póżniej wrócić na autostradę A1 w Chorwacji i powrót. W którym miejscu jest wjazd na A1 od strony Mediugoria. Chyba Vrgorac ???
donia2 napisał(a):
agsz97 napisał(a):Jechałem oboma wariantami i w tym roku ponownie wybieram trasę przez Zwardoń. Na trasie przez Cieszyn wykończyła mnie obwodnica Trzyńca. No żesz w mordę ile można wlec się obwodnicą z prędkością 50 km/h ? Drugi "kwiatek" był już w Słowacji - jeszcze nie ujechałem 1 km od granicy, a już mnie zza winkla namierzali suszarką. Zraziła mnie ta trasa i już. Niestety, jadąc 20.06 nie załapię się na ekspresówkę BB-Żywiec, być może też utknę przed Żywcem, ale jak tylko dotrę do małego sklepiku za granicą PL/SK to mi się humor poprawi . Zakup winiety oraz artykułów poprawiających nastrój i dalej w drogę .
ruwado napisał(a):Zostanie jeszcze obejście Węgierskiej Górki - a z tym jest podobno najgorszy problem.
macvw napisał(a):ruwado napisał(a):Autostrada Zwardoń/Skalite - Żylina jest w budowie, ale zupełnie z boku. Prace w niczym nie przeszkadzają.
Od Skalite trochę wąsko i powoli do skrzyżowania z droga z cech z Cieszyna. Potem szerzej ale jednopasmowo do Żyliny. Później to już bajka
Dokładnie, aby do Żyliny, później bajka:-) Chociaż raz jechałem przez Czechy, gdzie mam bliżej, ostanie trzy razy jechałem przez Zwardoń i w tym roku też ją wybieram. Tym bardziej, że na początku lipca ma być oddany ostatni odcinek S69 B.B.-Żywiec, a ja "lecę" po 20-tym lipca.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi