krutom napisał(a):zag napisał(a):..W AM z przed pół roku już ten odcinek istnieje.
AM jest bardzo często aktualizowane.
Wystarczy mieć ważną licencję.
Nowy odcinek S7 wokół Krakowa miała na bieżąco co do dnia.
GM obudziło się po 3 tygodniach.
Sprawdzałem na bieżąco.
A jak z granicą w Komarno ? wg info most w remoncie i zakaz wjazdu pokazuje strona o robotach w SK?amatus1 napisał(a):W Słowacji sciełem trasę i pojechałem od Trnavy na Sered i wyskoczyłem w Kommarno. Ruch zerowy i był to dobry wybór.
m@rek napisał(a):krutom napisał(a):zag napisał(a):..W AM z przed pół roku już ten odcinek istnieje.
AM jest bardzo często aktualizowane.
Wystarczy mieć ważną licencję.
Nowy odcinek S7 wokół Krakowa miała na bieżąco co do dnia.
GM obudziło się po 3 tygodniach.
Sprawdzałem na bieżąco.
niedowiarki, wyobraźcie sobie że zapłaciłem za AM i wersję map mam aktualną
przed zjazdem na obwodnicę AM pokierowała mnie na starą drogę choć zaplanowana trasa przebiegała obwodnicą
nie mam do nikogo pretensji tylko do siebie, trzeba było patrzeć na znaki a nie na nawigację, ot takie moje spostrzeżenie którym chciałem się podzielić
i nie piszcie że widocznie z jakiegoś powodu poprowadziła mnie przez miasto bo zaraz za zjazdem na obwodnicę przeliczyła trasę ponownie
ale może ja się nie znam, jestem jednym z tych co to do jeziora wjeżdżają a na Hvar trafiam przypadkiem od kilku lat, bug AM oczywiście wykluczamy
taka mała dygresja
swoją drogą jestem ciekaw jak innych pokieruje AM w tym miejscu
piekara114 napisał(a):A jak z granicą w Komarno ? wg info most w remoncie i zakaz wjazdu pokazuje strona o robotach w SK?amatus1 napisał(a):W Słowacji sciełem trasę i pojechałem od Trnavy na Sered i wyskoczyłem w Kommarno. Ruch zerowy i był to dobry wybór.
krutom napisał(a):GM nie ma podstawowewej funkcjonalności - info o przekroczeniu prędkości - nie mylić o info o radarach.
Pääkäyttäjä napisał(a):krutom napisał(a):GM nie ma podstawowewej funkcjonalności - info o przekroczeniu prędkości - nie mylić o info o radarach.
Jest to do obejścia - instalacja aplikacji o nazwie Velociraptor, która odpala się z GM. Jej dane oparte są o OpenStreetMap i Here. Po uruchomieniu GM, Velociraptor odpala się "nad" Google Maps (w formie nakładki). Generalnie działa ale jest to kolejna apka...
Marsallah napisał(a):... Ślepicie się w te ekraniki i potem narzekacie, że was w pole wywiodły...
Marsallah napisał(a):Ludzie, ludzie, wy sobie sami stryczki na własne szyje wiążecie. "Bo mi nawigacja nie powiedziała", "bo nie miałem aktualizacji", "bo używałem tej, a nie tamtej nawigacji"... Ślepicie się w te ekraniki i potem narzekacie, że was w pole wywiodły. Tak to bywa, kiedy się wyłącza myślenie. Zdobycze techniki są jak najbardziej przydatne, ale żeby podczas jazdy wpatrywać się w ekranik i bezgranicznie mu ufać, zamiast otworzyć oczy i patrzeć na znaki drogowe, wcześniej prześledziwszy trasę na mapie (tu akurat elektroniczna bywa najlepsza, bo jest bardziej aktualna)? Ludzkości, quo vadis?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi