piekara114 napisał(a):Roxi i m@rek - czekam na info od Was...
jeśli tylko warunki pozwolą
pozdrawiam
mentos2504 napisał(a):W razie czego polecam objazd przez Oścadnice. W tym roku zrobili gruntowy remont. Nowy asfalt.
mentos2504 napisał(a):Najlepiej sprawdzać natężenie ruchu w Google Map. W razie czego polecam objazd przez Oścadnice. W tym roku zrobili gruntowy remont. Nowy asfalt.
mentos2504 napisał(a):Należy pamiętać o winiecie. Obowiązuje od polskiej granicy.
Pudelek napisał(a):Ja, niestety, muszę przejechać przez Czadcę w dzień roboczy w granicach godziny 9-10 rano... I się zastanawiam, czy z Górnego Śląska jechać na Czechy i potem ewentualnie D3 dojechać pod Zwardoń i na Oszczadnicę, czy od razu walić na polską ekspresówkę na Zwardoń? Teraz, po wybudowaniu objazdu Trzyńca, czeski wariant może być szybszy...
Pudelek napisał(a):To chyba dopiero od tego roku... Do bani, bo gdzie kupić winietkę, na granicy chyba nic nie ma...
RKStefan napisał(a):Pudelek napisał(a):To chyba dopiero od tego roku... Do bani, bo gdzie kupić winietkę, na granicy chyba nic nie ma...
Zaraz za granicą przy rozjeździe na autostradę i na starą drogę przez Skalite jest zatoczka i podobno automat sprzedający e-znamki. W zeszłym roku nie testowałem, bo kupiłem wcześniej przez internet ale stało kilka aut i ludzie przy jakimś automacie
Pytałem w innym wątku ale mam sprzeczne opinie...powiedzcie czy trasa od Cieszyna do Czadca przez Czechy jest płatna, wymagana jest winietka?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi