krakuscity napisał(a):W RMF podawali , że na tej trasie ( po stronie Słowacji) spadł duży głaz na drogę i będą tam utrudnienia , objazdy (do końca lipca).
Marsallah napisał(a):Pytanie również: czy ze NOWEJ słowackiej 12 jest zjazd na Oszczadnicę? :
Marsallah napisał(a):Tak dalej rozkminiam sobie wyjazd do Chorwacji i nie mogę się zdecydować...
Będę jechał w sobotę, a więc ruch ciężarowy powinien być mniejszy.
Jadąc DK-1 od Siewierza mogę jechać:
1. S1 -> A1 -> (Żory) 81 -> Skoczów -> S52 (Cieszyn) i dalej przez Trzyniec do Świerczynowca i Czadcy -> Żylina
ALBO
2. S1 -> A1 -> (Żory) 81 -> Skoczów -> S52 (Bielsko-Biała) -> S1 Zwardoń -> nowa słowacka 12 -> do Świerczynowca i Czadcy -> Żylina
A może, wybierając drogę przez Zwardoń, od Siewierza skierować się obwodnicą nie w kierunku A1, tylko na Dąbrowę Górniczą i Mysłowice i dołączyć do DK-1 w Tychach i lecieć dalej na B-B? Albo może w ogóle nie zjeżdżać na obwodnicę i pomknąć w Podwarpiu prosto przez Sosnowiec i Katowice na Tychy?
Pytanie również: czy ze słowackiej 12 jest zjazd na Oszczadnicę? El guapo wrzucał co prawda filmik z przejazdu, ale jest przyspieszony i nijak nie idzie spauzować go, żeby odczytać tablice. Aha, z GSV wynika, że w Skalitem nie ma drogowskazu kierującego na Oszczadnicę, czy to się może zmieniło?
Ja wiem, sprawa jest trywialna, bo jadę w sobotę, więc i tak powinien być luz. Ale z czystej ciekawości pytam
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi