Szczeliniec, zdjęcie majowe.
pzdr
Fatamorgana napisał(a):A gdzie dokładnie jest ten mały wodospadzik?
_chudy_ napisał(a): Gdyby jeszcze jakoś tych ludzi wyciąć na dole to już w ogóle
dangol napisał(a):Fatamorgana napisał(a):A gdzie dokładnie jest ten mały wodospadzik?
Lata minęły, więc tak dokładnie to już nie pamiętam . Najbardziej kojarzą mi się okolice dojścia do łódkowej przystani na jeziorku. Gdybym jednak się myliła, a Chudy zwertfikował lokalizację , to za wytłumaczenie mam, że zamiast bawić się w GPS, zajmowałam się towarzyską dysputą .
Właśnie z tym gronem, które to Chudy chciał wyciąć ze zdjęcia_chudy_ napisał(a): Gdyby jeszcze jakoś tych ludzi wyciąć na dole to już w ogóle
_chudy_ napisał(a):
Kotlina Kłodzka, weekend majowy 2011
Fatamorgana napisał(a):_chudy_ napisał(a):
Kotlina Kłodzka, weekend majowy 2011
(...)
Żartujesz!!!
Tak było???
Kurczę, byłem w majowy weekend rok temu i jakoś mi to nie pasuje...
taka zima!
Franz napisał(a):Zieleniec najbardziej mi się kojarzy z przyklejeniem się do asfaltu.
Jakieś niecałe czterdzieści lat temu wędrowaliśmy z namiotem po Kotlinie Klodzkiej. Szliśmy też fragmentem szosy Göringa i zrobiliśmy odpoczynek wprost na szosie. Odklejenie się od niej nie było takie proste...
Pozdrawiam,
Wojtek
Fatamorgana napisał(a):(...)
Trasa od Lasówki do Niemojowa...ha! Świetna sprawa. Idziesz wsią, jest rzeczka, a to granica była... kiedyś ryzyko było w ogóle podejść do tej linii.
Mile wspominam schronisko młodzieżowe w Lasówce. Obecnie chyba obiekt noclegowy prywatny.
Pamiętam, że za każdym razem były tam pustki w okolicy. Gdzie nie poszedłem- tam zero ludzi.
Pomiędzy 1990 a 2000r tak było.
Fatamorgana napisał(a): Trasa od Lasówki do Niemojowa...ha! Świetna sprawa. Idziesz wsią, jest rzeczka, a to granica była... kiedyś ryzyko było w ogóle podejść do tej linii.
chudy napisał(a): na wpół wyludnione wsie Lasówka-Mostowice-Rudawa-Niemojów to dla mnie absolutny numer 1 w tym temacie jeśli chodzi o Kotlinę Kłodzką
chudy napisał(a): Z historycznych ciekawostek ode mnie jedynie poniższe zdjęcie wykonane właśnie w Lasówce
chudy napisał(a): Zdarzenie miało charakter zdecydowanej anomalii pogodowej, nawet jak na Kotlinę Kłodzką, zresztą śnieg wtedy, czyli 3. maja tego roku leżał przez kilka godzin nawet we Wrocławiu ale tam nie dożył nawet do wieczora...
dangol napisał(a):chudy napisał(a): Z historycznych ciekawostek ode mnie jedynie poniższe zdjęcie wykonane właśnie w Lasówce
Mnie się umiejscowienie tego pomnika kojarzy nie z Lasówką, lecz z Mostowicami. O ile mnie pamięć nie myli, pomnik wbudowany jest w kościelny mur.