Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zielony Przewodnik Chorwacja Michelin widzieli czy nie ?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 21.05.2008 13:04

Dostałem bonusa z empiku to zamówie owy przewodnik. Zdam relacje jak już dojdzie. Mam nadzieje, że mimo sporej zniżki nie będe zawiedziony treścią książeczki bo tak czy siak jest to 40 zł z wysyłką :P
ona_007
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ona_007 » 26.05.2008 17:46

Widzę ze dużo osób już go ma.
Może pokusicie sie o krótką recenzję?

Pozdrawiam i czekam :)
asikx&rafikx
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx&rafikx » 26.05.2008 18:36

Ja nie mam, ale...

Miałam już w ręku i byłam gotowa zapłacić 49,90 ale koleżanka (11 razy w Cro) wskazała mi palcem zdanie o samodzielnym meldowaniu się turysty na najbliższym komisariacie policji niezwłocznie po przyjeździe pod groźbą wydalenia i tzw. "misia" w paszporcie.
Niestety położyło to wartość informacyjną przewodnika i zrezygnowałam.

Ponieważ jestem maniaczką książek ogólnie, przewodników też i Chorwacji również zapewne i tak go kupię - ale co mnie odrzuciło, to moje.

Przewodnik "Książki i Wiedzy" też początkowo odłożyłam jak zobaczyłam zdjęcie pomnika Ivana Gundulica z Dubrovnika opatrzone podpisem, że to na Hvarze... potem i tak go kupiłam (za jakieś 70 pln!).

Ukazał się również przewodnik National Geographic
http://www.tinyurl.pl?VUtW1fRo
ten też kupię - bo NG to moja kolejna mania :).

Jak stanę się posiadaczką obu to się wypowiem....
Pozdrawiam,
Aśka
IlonaNowa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) IlonaNowa » 27.05.2008 22:30

[quote="asikx&rafikx"]Ja nie mam, ale...

Miałam już w ręku i byłam gotowa zapłacić 49,90 ale koleżanka (11 razy w Cro) wskazała mi palcem zdanie o samodzielnym meldowaniu się turysty na najbliższym komisariacie policji niezwłocznie po przyjeździe pod groźbą wydalenia i tzw. "misia" w paszporcie

a to akurat prawda..fakt,ze nikt nie stosuje tego w stos do turystow wpadajacych do HR na 2 tyg ale istnieje obowiazek zgloszenia przjazdu na komisariacie jezeli nie robi tego wlasciciel apartamentu w ktorym sie zatrzymalas,,, a juz bezwzglednie musisz to robic jezeli starasz sie o wize pobytowa...(tzn informowac o kazdym wyjezdzie i powrocie do HR)
jestem w HR w kazdym miesiacu po 10 dni i wiem ze trzeba to robic..
a przewodnik polecam,jest ok...
sonny
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sonny » 27.05.2008 23:24

Po przestudiowaniu za i przeciw.... kupuję!
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 28.05.2008 05:06

IlonaNowa napisał(a):
asikx&rafikx napisał(a):Ja nie mam, ale...

Miałam już w ręku i byłam gotowa zapłacić 49,90 ale koleżanka (11 razy w Cro) wskazała mi palcem zdanie o samodzielnym meldowaniu się turysty na najbliższym komisariacie policji niezwłocznie po przyjeździe pod groźbą wydalenia i tzw. "misia" w paszporcie

a to akurat prawda..fakt,ze nikt nie stosuje tego w stos do turystow wpadajacych do HR na 2 tyg ale istnieje obowiazek zgloszenia przjazdu na komisariacie jezeli nie robi tego wlasciciel apartamentu w ktorym sie zatrzymalas,,, a juz bezwzglednie musisz to robic jezeli starasz sie o wize pobytowa...(tzn informowac o kazdym wyjezdzie i powrocie do HR)

Musimy wziąć pod uwaę , że Michelin jest pisany trochę pod obywatela Europy Zachodniej :) My tez oczywiście nimi jesteśmy , ale z mentalnością różnie to bywa...
asikx&rafikx
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx&rafikx » 18.06.2008 20:18

Zgodnie z obietnicą:
w Michelinie jest potwornie dużo literówek, redaktor, korektor czy kto tam za takie coś odpowiada powinien wylecieć z hukiem.

National Geographic za takie same pieniądze milion razy lepszy. Mnóstwo ciekawej treści, wyważona ilość bardzo dobrych zdjęć.
Zdecydowanie w czołówce z całej plejady przewodników o Cro jakie mam.

Polecam NG
Aśka
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 09.03.2009 22:52

IlonaNowa napisał(a):
asikx&rafikx napisał(a):Ja nie mam, ale...

Hm...

Obowiązek wszystkich właścicieli / zarządców apartamentów - meldunek gości we właściwym oddziale Turistickiej Zajednicy (a tazgłasza na policję).
Jeśli nie wynajmujesz apartamentu / nie mieszkasz na kampie / w hotelu - to już jest Twój obowiazek wyłącznie....

Ale ja się mogę nie znać ;)
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Zielony Przewodnik Chorwacja Michelin widzieli czy nie ? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone