Miałem ubezpieczenie OC w Proama - ZK za darmo.
Aktualne ubezpieczyłem auto w PZU - ZK za darmo.
gezaj napisał(a):Temat może trochę odkopany ale dla niektórych pewnie istotny.
Info dla zainteresowanych tematem Zielonej karty w MNE. Ja też mam ubezpieczenie w mdirect w BRE Banku i Zielonej Karty nie mogłem nawet za dopłatą dostać.
Na samej granicy SRB-MNE można wykupić w agencji za 15,50 € na 14 dni. Wbrew temu co piszą na różnych forach nikt nie sprawdzał czy ją mam. Wjeżdżałem od strony Serbii czyli przez Dobrakovo.
efendi napisał(a):BART1975 napisał(a):Witam,
Mam być może całkowicie lamerskie pytanie
Czy kupując zieloną kartę na granicy Chorwacji i Bośni (Neum) posiadam ubezpieczenie tylko na tranzyt Bośni?
W Czarnogórze trzeba wykupić następną zieloną kartę?
Najtańsza opcja zakupu ZK w Polsce jaką udało mi się znaleźć to 250PLN za 30 dni (Gothaer)
Może ktoś ma inny namiar?
pzdr
to samo miałem w 2013 roku, ta sama cena 250 zł, to samo towarzystwo Gothaer --> też nieszczęsny mDirect.
w 2013 nie było inne opcji.
marwel86 napisał(a):gezaj napisał(a):Temat może trochę odkopany ale dla niektórych pewnie istotny.
Info dla zainteresowanych tematem Zielonej karty w MNE. Ja też mam ubezpieczenie w mdirect w BRE Banku i Zielonej Karty nie mogłem nawet za dopłatą dostać.
Na samej granicy SRB-MNE można wykupić w agencji za 15,50 € na 14 dni. Wbrew temu co piszą na różnych forach nikt nie sprawdzał czy ją mam. Wjeżdżałem od strony Serbii czyli przez Dobrakovo.
Czy na tym przejściu granicznym bez problemu kupię zieloną kartę w sobotę? czy tylko w tygodniu? ta agencja to rozumiem, że znajduje się gdzieś bezpośrednio na granicy? Niestety też mamy ubezpieczenie w BRE Banku i brak zielonej karty a za żadne skarby nie mogę uzyskać jej od żądnego innego ubezpieczyciela.
daniel1961 napisał(a):Wszystko się już wyjaśniło, zdecydowanie trzeba takową posiadać na auto i przyczepę. Forum to skarbnica wiedzy.
Z napisał(a):No właśnie nie bardzo z tym ubezpieczycielem,za dwa dni wyjazd a ja auto i motor ubezpieczone w HDI i nigdzie na mieście nie mogę znaleźć zielonej karty,o kant doopy potłuc takie ubezpieczenie
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi