Granicę przekraczałem ośmiokrotnie (przełom czerwca i lipca) przejeżdżając przez Neum.
Ani razu nie żądano ode mnie zielonej karty, ba nawet dowodów nie chcieli oglądać
Pozdrowienia.
Granicę przekraczałem ośmiokrotnie (przełom czerwca i lipca) przejeżdżając przez Neum.
Ani razu nie żądano ode mnie zielonej karty, ba nawet dowodów nie chcieli oglądać
Gonzales napisał(a):Granicę przekraczałem ośmiokrotnie (przełom czerwca i lipca) przejeżdżając przez Neum.
anakin napisał(a):Dzis pytałem w Ergo Hestia (tam mam OC).
Koszt zielonej karty to....18 zeta.
Uważam, że swięty spokój jest wart zdecydowanie więcej, ale jak już tam kto woli.
lechocz napisał(a):anakin napisał(a):Dzis pytałem w Ergo Hestia (tam mam OC).
Uważam, że swięty spokój jest wart zdecydowanie więcej, ale jak już tam kto woli.
Kurna, a mnie od paru lat corocznie sprzedają dokładnie za 23 złocisze.
Ciekawe skąd biora te ceny?
el_grego napisał(a):lechocz napisał(a):anakin napisał(a):Dzis pytałem w Ergo Hestia (tam mam OC).
Kurna, a mnie od paru lat corocznie sprzedają dokładnie za 23 złocisze.
Ciekawe skąd biora te ceny?
w PZU - za free
Gonzales napisał(a):Granicę przekraczałem ośmiokrotnie (przełom czerwca i lipca) przejeżdżając przez Neum.
t_i_t_o napisał(a):Gonzales napisał(a):Granicę przekraczałem ośmiokrotnie (przełom czerwca i lipca) przejeżdżając przez Neum.
Przejeżdżając przez Neum owszem, nie sprawdzali - doskonale wiedzą, że miejsce docelowe to Dubrovnik lub Peljesac, a to przejście jest wybitnie tranzytowe.
Ale jadąc dwukrotnie do BiH przez Metkovic - Doljani sprawdzali dowód rej + ZK. W drodze powrotne już nie (to zrozumiałe). Natomiast, co zauważyłem na tym przejściu, Chorwaci skanują dowody osobiste tylko osób dorosłych, dowody dzieci szły na bok.
p.korol napisał(a):Reguły z zieloną nie ma. Pogranicznik w BIH odemnie zarzadal i zielonej i dowodu rejestracyjnego pojazdu. Oczywiście dowodu też.
Janusz Bajcer napisał(a):p.korol napisał(a):Reguły z zieloną nie ma. Pogranicznik w BIH odemnie zarzadal i zielonej i dowodu rejestracyjnego pojazdu. Oczywiście dowodu też.
Napisz na jakim przejściu granicznym zażądał.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi