miszelos napisał(a):Jechaliśmy od Makarskiej do Dubrownika normalną drogą (nie autostradą) i na granicy ani razu nie sprawdzali nam Zielonej Karty.
miszelos napisał(a):Jechaliśmy od Makarskiej do Dubrownika normalną drogą (nie autostradą) i na granicy ani razu nie sprawdzali nam Zielonej Karty. Paszporty sprawdzili tylko raz jadąc w stronę Dubrownika. Potem nawet nie sprawdzili paszportów tylko machnęli ręką aby jechać. Korków zero w każdą stronę.
OKid2 napisał(a):Hej.
Wróciłem, mówię jak jest. Jako, że moje TU nie wystawiało ZK, pomyślałem, że kupię na granicy Pomyliłem się. Jadąc do Dubrovnika Jadranką nie da się kupić ZK. Podjechałem, Chorwaci rzucili okiem na dokumenty i machnęli ręką. Kontrolowali tylko Chorwaci. Zaznaczam, że pytałem na granicy o ZK, jest potrzebna, ale stwierdziłem, jasne, że nieodpowiedzialnie, że jadę. Szukałem w Neum - nie udało się kupić. Dojechałem do Dubrovnika i z powrotem, ale nikomu nie życzę jazdy w takim stresie...
Wiem jedno, nigdy już nie pojadę tam bez ZK. Mi się udało, ale nie sugerujcie się tym. Kupujcie w PL, nawet te w PZM za 120 zł jeśli TU nie daje.
Pozdrawiam.
benm323 napisał(a):Mam te problem, bo jadę do Orebić-a i musiałbym przejechać przez BiH. Mam ubezp. w Aviva i ZK wysyłają tylko pocztą lub kurierem ale już nie zdążę bo jutro wyjeżdżam. Tu nie chodzi o to że ktoś pisze czy trzeba czy nie, po prostu przy zawieraniu np w moim przypadku trzeba się o to upomnieć. Do tej pory nie potrzebowałem tego na DE, A itp. Zostaje mi droga promem i ominięcie BiH. Chyba ze jest inny sposób? Pozdr
valdemar napisał(a):OKid2 napisał(a):Hej.
Wróciłem, mówię jak jest. Jako, że moje TU nie wystawiało ZK, pomyślałem, że kupię na granicy Pomyliłem się. Jadąc do Dubrovnika Jadranką nie da się kupić ZK. Podjechałem, Chorwaci rzucili okiem na dokumenty i machnęli ręką. Kontrolowali tylko Chorwaci. Zaznaczam, że pytałem na granicy o ZK, jest potrzebna, ale stwierdziłem, jasne, że nieodpowiedzialnie, że jadę. Szukałem w Neum - nie udało się kupić. Dojechałem do Dubrovnika i z powrotem, ale nikomu nie życzę jazdy w takim stresie...
Wiem jedno, nigdy już nie pojadę tam bez ZK. Mi się udało, ale nie sugerujcie się tym. Kupujcie w PL, nawet te w PZM za 120 zł jeśli TU nie daje.
Pozdrawiam.
Co to za TU, że ZK nie wystawia? Najtańsze?
OKid2 napisał(a):valdemar napisał(a):OKid2 napisał(a):Hej.
Pozdrawiam.
Co to za TU, że ZK nie wystawia? Najtańsze?
Takie, które mnie do tej pory nie zawiodło Po prostu, trzeba zgłosić przy zawieraniu umowy, a jakoś wtedy nie pomyślałem. Stało się i już. Mogłem kupić, nie kupiłem, zachciało się Dubrovnika i zaryzykowałem - nie polecam, przestrzegam mimo, że mi się udało i to jest najważniejszy przekaz, a nie czy TU najtańsze.
Pozdrawiam.