showtek2 napisał(a):Nie prościej zamowic u ubezpieczyciela ? Ja wlasnie wyslalem im wiadomosc by mi wyslali ta zielona karte Lepiej miec i nie uzyc , niz nie miec i potrzebowac
Do Chorwacji raczej nie wyślą
viltob08 napisał(a):Jadąc do Dubrownika wydaje mi się, że obecnie nie ma juz możliwości zakupu na granicy, ale może ktoś ma świeże informacje ( 3 lata temu można było kupić w budce po prawej stronie). Można zrobić "koło" i podjechać do Metkovic ( tam z całą pewnością można kupić ) i przy okazji zobaczyć Mostar , albo zrezygnować z Dubrownika na rzecz Mostaru Możnateż przepłynąć z Ploce promem do Trpanj i udać się lądem do Dubrownika.
viltob08 napisał(a):showtek2 napisał(a):Nie prościej zamowic u ubezpieczyciela ? Ja wlasnie wyslalem im wiadomosc by mi wyslali ta zielona karte Lepiej miec i nie uzyc , niz nie miec i potrzebowac
bezrobotny500 napisał(a):viltob08 napisał(a):showtek2 napisał(a):Nie prościej zamowic u ubezpieczyciela ? Ja wlasnie wyslalem im wiadomosc by mi wyslali ta zielona karte Lepiej miec i nie uzyc , niz nie miec i potrzebowac
Będąc w Cro można zamówić kuriera z Polski i przesłać sobie dowolną rzecz. Paczka do 30kg to koszt ok. 90-150zł (z dowolnego adresu w PL na dowolny w Cro, koperta z dokumentami taki sam koszt). Czeka się 3 dni. Korzystałem dwukrotnie raz za pośrednictwem TNT drugim razem DPD.
bezrobotny500 napisał(a):viltob08 napisał(a):showtek2 napisał(a):Nie prościej zamowic u ubezpieczyciela ? Ja wlasnie wyslalem im wiadomosc by mi wyslali ta zielona karte Lepiej miec i nie uzyc , niz nie miec i potrzebowac
Będąc w Cro można zamówić kuriera z Polski i przesłać sobie dowolną rzecz. Paczka do 30kg to koszt ok. 90-150zł (z dowolnego adresu w PL na dowolny w Cro, koperta z dokumentami taki sam koszt). Czeka się 3 dni. Korzystałem dwukrotnie raz za pośrednictwem TNT drugim razem DPD.
showtek2 napisał(a):Nie prościej zamowic u ubezpieczyciela ? Ja wlasnie wyslalem im wiadomosc by mi wyslali ta zielona karte Lepiej miec i nie uzyc , niz nie miec i potrzebowac
przemek1259 napisał(a):Koledzy, powiedzcie mi, czy wjeżdżając w Bośnię potrzebuje paszport? Bo muszę przejechać całą Bośnie chcąc dotrzeć do Drace ... Chyba, że macie jakąś lepszą i fajniejszą drogę w kierunku Dubrovnika z okolic Krakowa? Bezpłatną... Nie śpieszy się nam
Janusz Bajcer napisał(a):przemek1259 napisał(a):Koledzy, powiedzcie mi, czy wjeżdżając w Bośnię potrzebuje paszport? Bo muszę przejechać całą Bośnie chcąc dotrzeć do Drace ... Chyba, że macie jakąś lepszą i fajniejszą drogę w kierunku Dubrovnika z okolic Krakowa? Bezpłatną... Nie śpieszy się nam
Paszportu nie potrzebujesz - wystarczy ważny dowód osobisty.
Na przejazd przez Bośnię wymagana jest Zielona Karta.
przemek1259 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):przemek1259 napisał(a):Koledzy, powiedzcie mi, czy wjeżdżając w Bośnię potrzebuje paszport? Bo muszę przejechać całą Bośnie chcąc dotrzeć do Drace ... Chyba, że macie jakąś lepszą i fajniejszą drogę w kierunku Dubrovnika z okolic Krakowa? Bezpłatną... Nie śpieszy się nam
Polecasz jakąś fajną trasę bez opłat? Niedaleko mnie widzę mieszkasz stosunkowo więc
Janusz Bajcer napisał(a):przemek1259 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):przemek1259 napisał(a):Koledzy, powiedzcie mi, czy wjeżdżając w Bośnię potrzebuje paszport? Bo muszę przejechać całą Bośnie chcąc dotrzeć do Drace ... Chyba, że macie jakąś lepszą i fajniejszą drogę w kierunku Dubrovnika z okolic Krakowa? Bezpłatną... Nie śpieszy się nam
Polecasz jakąś fajną trasę bez opłat? Niedaleko mnie widzę mieszkasz stosunkowo więc
Nigdy nie jechałem przez Bośnię, a Tobie radzę czytać forum i zamieszczać posty we właściwych wątkach
fotograf123 napisał(a):Witam wybieram się do Dubrownika i nie ma w moim ubezpieczeniu zielonej karty jak to teraz wygląda ?.
Muszę mieć czy tranzyt jest zwolniony ?.
Pozdrawiam P.W.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi