Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zielona karta do Dubrownika

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lechocz
Cromaniak
Re: No i koniec stał się początkliem

Nieprzeczytany postnapisał(a) lechocz » 19.02.2015 15:21

binks napisał(a):Przepraszam
O jakiej zielonej karcie piszesz?
Bośnię Hercegowinę po prostu przejeżdża się na dowód.

Dowód to na osobę a ZK na pojazd.
Przeczytaj, proszę kilka poprzednich postów a wszystko będzie jasne jak słońce. :D
razpol
Cromaniak
Re: Czy ktoś kupował zieloną kartę na granicy BiH?

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 19.02.2015 19:53

Ja też dobre kilka razy 'zielonej karty' nie pokazywałem, ale byłem świadomy przejeżdżając, że jest wymagana (głównie w razie wypadku). W sumie już wszystko na ten temat powiedziano... :)
mkbojarczuk
Odkrywca
Re: Czy ktoś kupował zieloną kartę na granicy BiH?

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkbojarczuk » 02.05.2015 09:08

razpol napisał(a):Ja też dobre kilka razy 'zielonej karty' nie pokazywałem, ale byłem świadomy przejeżdżając, że jest wymagana (głównie w razie wypadku). W sumie już wszystko na ten temat powiedziano... :)

Zieloną kartę jako dowód ubezpieczenia może zażądać każdy policjant w Bośni czy czarnogórze.Nasze OC ich nie interesuje.Zresztą jedyny problem z dostaniem jej w Polsce mają posiadacze ubezpieczeń w mbanku.
Samą zielona kartę mozna w miare tanio kupić w BTA
daniel1961
Croentuzjasta
Re: zielona karta na granicy BiH

Nieprzeczytany postnapisał(a) daniel1961 » 15.06.2015 21:00

Mam pytanie, jadę pierwszy raz z przyczepa do Chorwacji na Hvar przez Dubrownik więc i BiH czy poza zieloną kartą na autu muszę również mieć zieloną kartę na przyczepę? Proszę o info.
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 15.06.2015 21:27

daniel1961 napisał(a):Mam pytanie, jadę pierwszy raz z przyczepa do Chorwacji na Hvar przez Dubrownik więc i BiH czy poza zieloną kartą na autu muszę również mieć zieloną kartę na przyczepę? Proszę o info.
Przyczepa też musi mieć ubezp. oc w ruchu zagranicznym "zieloną kartę" w państwach gdzie jest to ubezpieczenie wymagane.
daniel1961
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daniel1961 » 15.06.2015 21:46

Ok, dzięki wielkie. Pozdrawiam
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 16.06.2015 00:42

endryu napisał(a):
daniel1961 napisał(a):Mam pytanie, jadę pierwszy raz z przyczepa do Chorwacji na Hvar przez Dubrownik więc i BiH czy poza zieloną kartą na autu muszę również mieć zieloną kartę na przyczepę? Proszę o info.
Przyczepa też musi mieć ubezp. oc w ruchu zagranicznym "zieloną kartę" w państwach gdzie jest to ubezpieczenie wymagane.

Potwierdzam, w ubiegłym roku przekraczalismy granice Hr/BiH z przyczepą, ZK na auto + ZK na budę konieczne. W Pl też przecież buda ma swoje OC obowiązkowe niezależne od ciągnika.
jbie87
Podróżnik
Re: Omiś - aktualności 2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) jbie87 » 21.07.2015 20:52

Hej, czy do BiH trzeba mieć oddzielna zieloną kartę ?
jara
Koneser
Re: Omiś - aktualności 2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 21.07.2015 20:54

jbie87 napisał(a):Hej, czy do BiH trzeba mieć oddzielna zieloną kartę ?

A na jakie kraje masz?
jbie87
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jbie87 » 23.07.2015 18:49

W tej chwili już nie mam, jednak słyszalem ze na Bosnie jest wymagana, jak się jedzie w kierunku Dubrownika kawałek przez ich terytorium.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2015 18:58

zielona karta to ubezpieczenie samochodu,takie zagraniczne oc.Stłuczka,kontrola policji i klops.Jak wymagają to trzeba mieć .Bośnia obowiązkowe,Hercegowina także uprzedzając kolejne pytanie
husband
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) husband » 23.07.2015 19:01

Jestem na świeżo, wczoraj jechałem do Dubrovnika. Na granicy w dwie strony nie prosili o ZK.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 23.07.2015 19:04

husband napisał(a):Jestem na świeżo, wczoraj jechałem do Dubrovnika. Na granicy w dwie strony nie prosili o ZK.

Jadąc do Dubrownika praktycznie nigdy nie pytają o ZK, co nie oznacza że jej nie trzeba mieć :oczko_usmiech: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2015 19:09

Alkomatem też nie mierzą :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.07.2015 19:11

husband napisał(a):Jestem na świeżo, wczoraj jechałem do Dubrovnika. Na granicy w dwie strony nie prosili o ZK.

Jechałem wczoraj w bieszczady w jureczkowej stała policja z fotoradarem ,nie zatrzymali mnie ,można smigać.
Zk nie jest czymś nie do zdobycia i nie kosztuje z reguły nic.Więc po co kombinować.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Zielona karta do Dubrownika - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone