Re: Czy ktoś kupował zieloną kartę na granicy BiH?
napisał(a) lechocz » 05.02.2015 21:23
Bocian napisał(a):lechocz napisał(a):
A w wielu relacjach, zamieszczonych także i na niniejszym forum, jest mowa np. o jeździe do Dubrownika przez BiH bez ZK.
Co jest bzdurą totalną
lechocz napisał(a):Reasumując. Bez wydawanej przez większość ubezpieczycieli, darmowej ZK, nie ma się co z domu ruszać jeżeli się ma w planach wycieczkę do Dubrownika lub wizytę w BiH.
Raczej mniejszości ubezpieczycieli...
W kwestii formalnej:
Niniejsze forum przeglądam od ładnych kilku lat, tzn. gdzieś tak od około 2008 roku, a od dwóch jestem zarejestrowanym jego użytkownikiem i przeczytałem dosyć sporo wpisów różnych użytkowników.
Przez tych parę lat, w co najmniej kilku, jeżeli nie kilkunastu przypadkach, piszący, nieraz ze sporym zdziwieniem piszą, iż nie mieli ZK a jechali do Dubrownika, bo nie wiedzieli o obowiązku jej posiadania. Oczywiście przez teren BiH, gdyż innej drogi, póki co, nie ma. Jedni jechali tak świadomie i z "duszą na ramieniu", drudzy z pełną tego świadomością licząc na to, że się uda a co poniektórzy twierdzili, że po prostu nawet o tym nie pomyśleli i okazywało się poniewczasie, iż jechali na tzw. "waleta".
Nie wiem czy to tylko tzw. "czcze gadanie" czy prawda ale fakt pozostaje faktem, iż takie wpisy, w różnych tematach na niniejszym forum są, i nic tego nie zmieni.
Natomiast co do wydawanej bezpłatnie ZK to obecnie można, na palcach jednej ręki, zliczyć te towarzystwa, które wydają ZK za jakąś tam, nawet symboliczną wprost, ale jednak, opłatę.
A na pewno takich towarzystw jest znacznie mniej, niż tych, które ZK wydają za darmo.
I tyle w temacie.