Karas napisał(a):Czy zmieniło się coś w temacie zk?...
W drodzo do/z Dubrovnika nie sprawdzali, natomiast na przejściu Mali Prolog (np. do Medugorje)obowiązkowo trzeba mieć. My nie mieliśmy, więc na przejściu sobie kupiliśmy (za 15E).
Karas napisał(a):Czy zmieniło się coś w temacie zk?...
Nnoowwaa napisał(a):Mam pytanie do WAS - w tym roku będziemy w Brist i chcielibyśmy zajrzeć do Mostaru - co potrzebujemy?? - czy konieczne są paszporty - czy wystarczą dowody osobiste???i ta zielona karta? - można ja kupić u nas w Polsce?
Nnoowwaa napisał(a):Bardzo dziękuję!!!!!!!!!!!!
a jeszcze waluta??? Eurasy wystarczą????
lechocz napisał(a):Zastanawiałem się wówczas, co by było gdybym jej nie miał i jakimś cudem udałoby mi się bez niej wjechać na teren BiH?
Czyżby przy wyjeździe musiałbym ja kupić, jako swoisty souwenir z BiH, za bodajże 20 eurasków?
lechocz napisał(a): lecz również przy wyjeździe, kiedy to opuszczałem teren BiH i wjeżdżałem na teren Unii Europejskiej, gdzie karta ta nie jest obowiązkowa.
dids76 napisał(a):lechocz napisał(a):Zastanawiałem się wówczas, co by było gdybym jej nie miał i jakimś cudem udałoby mi się bez niej wjechać na teren BiH?
Czyżby przy wyjeździe musiałbym ja kupić, jako swoisty souwenir z BiH, za bodajże 20 eurasków?
Najprawdopodobniej dostałbyś mandat za brak posiadania obowiązkowej w BiH "zielonej karty"
Bocian napisał(a):Nnoowwaa napisał(a):Mam pytanie do WAS - w tym roku będziemy w Brist i chcielibyśmy zajrzeć do Mostaru - co potrzebujemy?? - czy konieczne są paszporty - czy wystarczą dowody osobiste???i ta zielona karta? - można ja kupić u nas w Polsce?
Potrzeba chęci, trochę czasu, kasy , dowodów osobistych lub paszportów, prawo jazdy, dowód rejestracyjny i ZK obowiązkowo.
ZK kupisz w PL lub dostaniesz za darmo jeśli masz ubezpieczenie auta w PZU.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi