beakarp napisał(a):W jakich okolicznościach sprawdzają ową ZK?
Na pewno sprawdzą po byle stłuczce.
Bocian napisał(a):Szymuś napisał(a):Strażnicy chorwaccy nic nawet nie wiedzą o ZK...
A co im do tego?
Bocian napisał(a):brown napisał(a):Ja czytałem ,że na mocy dwustronnej umowy między BiH i Chorwacją w przypadku tranzytu przez Neum nie jest konieczne posiadanie zielonej karty.
Zacznij czytać jakieś prawdziwe informacje.
michaga napisał(a):Bocian napisał(a):brown napisał(a):Ja czytałem ,że na mocy dwustronnej umowy między BiH i Chorwacją w przypadku tranzytu przez Neum nie jest konieczne posiadanie zielonej karty.
Zacznij czytać jakieś prawdziwe informacje.
czyli jadac na peljesac muszę mieć?
tam gdzie mam OC proponuja mi cenę 85 zł- widzi mi się dużo
czy to zaleźy też od wielkości samochodu? osobowy mniej? kamper wiecej?
Bocian napisał(a):Musisz mieć, chyba, że popłyniesz promem.
michaga napisał(a):Bocian napisał(a):Musisz mieć, chyba, że popłyniesz promem.
Dzieki za odp.
Karta niby zalatwiona, ale kurdeeee laska popelnila blad, wpisala, ze to samochod osobowy, a to kamper, na Oc miala wyraznie napisane pojazd specjalny..
Ja dopiero w domu zauwazylam, kase zaplacilam i teraz nie wiem czy sie stresowac.. Niby tylko kawalek przez BiH...
świerszczu napisał(a):22.07.2014 ok 12:00 w Metkovice był 2km korek. Staliśmy 1h i przejechaliśmy ok 300m. Zrezygnowaliśmy więc z wjazdu do BiH. Następnego dnia ok 10:00 byliśmy na przejściu w Nova Sela. Tylko jeden samochód był przed nami. Zielona karta dla auta osobowego na granicy z BiH to koszt 16 Euro (30 marek BiH) na 7 dni.
Pozdrawiam.
świerszczu napisał(a):22.07.2014 ok 12:00 w Metkovice był 2km korek. Staliśmy 1h i przejechaliśmy ok 300m. Zrezygnowaliśmy więc z wjazdu do BiH. Następnego dnia ok 10:00 byliśmy na przejściu w Nova Sela. Tylko jeden samochód był przed nami. Zielona karta dla auta osobowego na granicy z BiH to koszt 16 Euro (30 marek BiH) na 7 dni.
Pozdrawiam.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi