bargoo napisał(a):Podana trasa jest dobra.
Bez przesady-im bliżej wrzesnia tym mniejsze obciążenie dróg. Ze Słowenii przez Maribor Kiruj się na Zagrzeb, skąd autostradą słońca A1 podążaj na południe. Nie kuś się podczas przejazdu na drogę nadmorską bo jest b. wolna i wymagająca koncentracji. Polecam ją oczywiście jako trasę eskapadową, ale nie jako docelową dla samej podróży z Polski do Chorwacji.
Szerokiej drogi!
laura2 napisał(a):My jeżdzimy z Wrocławia dokładnie ta samą trasą, więc jak najbardziej będzie ok. W samej Chorwacji aż do Splitu autostrada, spora oszczędność czasu, musisz tylko się przygotować na opłaty.
Mareks774 napisał(a):Lubuszanin dzięki. Patrzyłem na tą drogę i może się skuszę tylko napisz czy tą autostradą to dojechać do Gratzu i potem Maribor Zagrzeb i autostradą do Splitu czy jakoś inaczej
Lubuszanin napisał(a):Mareks774 napisał(a):Lubuszanin dzięki. Patrzyłem na tą drogę i może się skuszę tylko napisz czy tą autostradą to dojechać do Gratzu i potem Maribor Zagrzeb i autostradą do Splitu czy jakoś inaczej
Czesc.Ja jechalem Graz, Maribor, Zagrzeb, Split i najgorszy odcinek byl z Mariboru do Chorwackiej granicy, korek paskudny i to okolo 22:00.Jechalismy 05-08-2005, ale odcinek od Gubinka przez niemcy i austrie az do slowenskiej granicy to jazda extra jest.Popatrz jeszcze Maribor, Liublijana, Karlovac. Milego wypoczynku
tomaj napisał(a):Lubuszanin napisał(a):Mareks774 napisał(a):Lubuszanin dzięki. Patrzyłem na tą drogę i może się skuszę tylko napisz czy tą autostradą to dojechać do Gratzu i potem Maribor Zagrzeb i autostradą do Splitu czy jakoś inaczej
Czesc.Ja jechalem Graz, Maribor, Zagrzeb, Split i najgorszy odcinek byl z Mariboru do Chorwackiej granicy, korek paskudny i to okolo 22:00.Jechalismy 05-08-2005, ale odcinek od Gubinka przez niemcy i austrie az do slowenskiej granicy to jazda extra jest.Popatrz jeszcze Maribor, Liublijana, Karlovac. Milego wypoczynku
A mógłbyś określić ile czasu zajął Tobie dojazd do granicy austriacko-słoweńskiej?
Lubuszanin napisał(a):Powiem szczerze, ze czas nie byl rewelacyjny, poniewaz nie uniknelismy malych problemow;)A po drugie czesto robilismy przerwy na papierosa a to siku, papu itp.Mysle jednak, ze jak zgrasz tankowanie z jedzeniem i odpoczynkiem to dojedziesz szybko.Autostrada mozna spokojne 130km/h naginac;)Tak patrze na date i godzine na robionych fotkach to 2005-08-06 o godzie 7:00 bylem juz w Splicie na promie do Supetaru.Wyjechalismy z Gubinka 10;00 2005-08-05.Wszystkich przerw wlacznie z 3h dzemka na parkingu na granicy slowensko-chorwackiej 5-6.Mysle, ze mozna przejechac szybciej wystarczy zgrac odpoczynek, tankowanie i posilki
Elaj203 napisał(a):Witam!
Jak wygląda przejazd przez Bratysławę? Jest cały czas autostrada?
Czy od Bratysławy do Wiednia też jedzie się autostardą czy zwykłymi drogami?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi