Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zejścia na plaże w miejscowości BRELA

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tomala1978
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomala1978 » 29.06.2013 13:23

Witam, mam pytanie czy w miejscowości Brela da się podjechać na plażę samochodem .
Pytam ponieważ żona jest w ciąży i wędrówka po schodach jest raczej nie wskazana :).
badman
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) badman » 29.06.2013 13:56

Pod samą plażę nie podjedziesz ale podjedziesz tak, aby nie musiała schodzić po schodach ale np. po chodniku ale pochylonym. Możesz np powieźć żonę samochodem wysadzić a sam zaparkować. Jednak w Breli wszystkie parkingi są prywatne a te ogólne są płatne więc najlepiej zostawić auto pod apartment :wink: i iść piechotką ;
Tomala1978
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomala1978 » 29.06.2013 15:28

Wielkie dzięki , będziemy musieli to przemyśleć.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 29.06.2013 17:03

Tomala1978 napisał(a):Witam, mam pytanie czy w miejscowości Brela da się podjechać na plażę samochodem .
Pytam ponieważ żona jest w ciąży i wędrówka po schodach jest raczej nie wskazana :).

podjedziesz na samą promenadę i zaraz za kilka metrów żona może być na plaży, o tu zjazd od Podrace:
https://maps.google.pl/maps?q=brela&ie= ... 1,,1,11.38

ale Ty musisz odjechać autem i "gdzieś" zaparkować, bo to rondko przy promenadzie jest tylko do zawracania;

inne miejsce to w dzielnicy Jardula jadąc ulicą Put Luke do końca wprost na promenadę z kilkoma plażyczkami
Tomala1978
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomala1978 » 29.06.2013 17:30

My właśnie mamy apartameny na ulicy Put Luke :)
A czy w okolicy Put Luke przy plaży można zaparkować samochód ?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 29.06.2013 17:37

Tomala1978 napisał(a):My właśnie mamy apartameny na ulicy Put Luke :)
A czy w okolicy Put Luke przy plaży można zaparkować samochód ?

przy plaży nie da rady, nawet nie wjedziecie na promenadę, bo bodajże jak pamiętam stoi słupek zamykany, chyba że macie app przy samej promenadzie, widziałem że Rosjanie wjeżdżali, ale tak jak mówię mieli app przy samej promenadzie;
jest kilka miejsc, do których nikt się nie czepia, ale tam raczej ciasno i zaznaczone Privat; ewentualne dogadanie się z jakimś gospodinem, bo niektóre miejsca parkingowe świeciły cały czas pustkami mimo zaciągniętego łańcucha
badman
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) badman » 29.06.2013 18:30

Dogadanie się z gospodarzem powinno być prostsze niż w Polsce, bo Chorwaci to bardzo uprzejmy i lubiący polaków naród. Nam jak szukaliśmy sobe to pozwalali zostawiać samochód na swoim parkingu i iść dalej na poszukiwania wiedząc, że idziemy dalej szukać dalej. W Polsce wiemy jak to wygląda....

Co do samej Breli - strzał w dziesiątkę, zakochałem się w tym miejscu - będziecie zadowoleni pomimo kilku schodów na plażę.
inka 777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inka 777 » 13.05.2014 08:02

Witam serdecznie, wybieram się w tym roku do Tucepi chcę zwiedzić Brelę tzn. plaże w Breli :) bardzo proszę doradźcie gdzie to auto zostawić :( a może pojechać jakimś autobusem nie wiem już sama jak to rozwiązać, dodam że jadę z dziećmi 4 i 8 lat Bardzo proszę doradźcie coś drodzy Cromaniacy.
kris-ddz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kris-ddz » 13.05.2014 10:22

Byłem w zeszył roku w Breli w drugiej połowie sierpnia w północnej jej części, ale kiepsko widzę tam miejsce na samochód. Wydawało mi się, że tam każdy metr jest czyjś i trudno znaleźć miejsce żeby zostawić auto. W centrum jest jakiś plac koło plaży, ale z miejscami wolnymi i cenami to raczej kiepsko
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 13.05.2014 11:37

inka 777 napisał(a):Witam serdecznie, wybieram się w tym roku do Tucepi chcę zwiedzić Brelę tzn. plaże w Breli :) bardzo proszę doradźcie gdzie to auto zostawić :( a może pojechać jakimś autobusem nie wiem już sama jak to rozwiązać, dodam że jadę z dziećmi 4 i 8 lat Bardzo proszę doradźcie coś drodzy Cromaniacy.

dwie opcje:
- zjeżdżasz z ekipą na dół w jedną z uliczek i wysiadają (nie piszesz nic o mężu lub innym dorosłym, mam nadzieję że jest) z "gratami", Ty wracasz do Jadranki i parkujesz np. przy Restauracji Śampion - minus, że musisz trochę pospacerować
- zjeżdżasz np do Centrum i po prostu szukasz akurat wolnego miejsca, tak jak my trafiliśmy tutaj przy głównej ulicy, tylko trzeba być spostrzegawczym i pewnym
- bus: kiedyś znalazłem coś takiego, ale nie znam szczegółów
kriscro
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kriscro » 13.05.2014 12:13

Wjezdzasz na ulice Filipinska od strony ulicy Put Solina, praktycznie wzdluz calej ulicy mozna parkowac, ale parkowanie platne.
Jedziesz na sam koniec ulicy i dojezdzasz prawie pod sama plaze Punta Rata.
inka 777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inka 777 » 13.05.2014 18:16

Wielkie dzięki za odpowiedzi teraz mapa google i szukam tych miejsc o których piszecie :)
Te kiero mąż oczywiście jest :papa:

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone