lew napisał(a):[...]wszystkie załogi czarterujące od nas łódki [...]
lew napisał(a):........wtedy , to tam jeszcze wojna trwała
Chris_M napisał(a):PS:
Zapomniałeś odpowiedzieć na moje pytanie z mojego pierwszego w dniu dzisiejszym postu.
Chris_M napisał(a):Chorwaci najwyraźniej doszli do wniosku, że jeśli ich łódki są o rok starsze i o następny sezon bardziej zużyte, to należałoby podnieść ceny czarterów. Właśnie odkryłem, że prawdopodobnie doszło do zmowy cenowej i chorwackie firmy czarterowe w przeciągu ostatnich kilku dni podniosły ceny czarterów na 2021 rok o 5%.
Sprawę załatwili kilkoma kliknięciami: po prostu w arkuszu kalkulacyjnym podstawowe ceny czarteru (bez zniżek) przemnożyli przez 1,05
Chris_M napisał(a):Ale myślę, że tym razem przejadą się na tej polityce, bo wirus wyciął im piękny numer i przewiduję gigantyczne upusty "last minut" gdy nadejdzie termin wakacji, a ze względu na koronawirusa i zamknięte granice zabraknie chętnych do czarterów.
A do tego jeszcze dojdą rezygnacje z czarterów osób, które zgodziły się na przeniesienie terminu na następny sezon, ale z różnych powodów (czyjaś choroba, śmierć, utrata pracy) nie będą w stanie skorzystać z rezerwacji.
Chris_M napisał(a):W lecie pisałaś, że już przepadły Ci chyba ze dwa rejsy z powodu epidemii.
Jak u Was zakończyła się sprawa wpłaconej kasy za czarter?
Udało się Wam ją odzyskać, czy zgodziliście się przenieść termin czarteru na następny sezon?
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...