aha to był zart? :] (mam nadzieje ze tak)
to wtedy mozna kupic z 4 pontoniki z tesko zwiazac je i stworzyc namiastke "pływadła" :] i zeglowac:] po zatoczkach.
realista2 napisał(a):(...)w stronę Kornatów na których musicie się liczyć z niemałą opłatą inkasowaną przez obsługę na szybkich pontonach. .
Gracka napisał(a):Może zadam szersze pytanie: z kosztami jakiego rzędu na osobę należy się liczyć żeglując w 10-11 os. ? Chodzi mi o koszt marin i ew. takich dodatkowych opłat jak na Kornatach. Plan płynięcia mamy chyba ambitny - z okolic Zadaru na Korcule i z powrotem (nasz kapitan twierdzi, że to realne...)
I głupie pytanie: ile z grubsza pali silnik takiej łodzi (pewnie jakieś 12-13 metrów) ?
morka napisał(a):Chciałbym się odnieść do wypowiedzi dotyczących Bavari 32, zainteresowało mnie to, ponieważ, ja mam zupełnie odmienne zdanie o tych jachtach. Bardzo dobrze mi się na nich pływa, zarówno w żegludze na wiatr jak i z wiatrem (fakt fordewindów unikam, ale unikam ich na wszystkich jachtach morskich ) Jak dla mnie jacht prowadzi się dobrze, ładnie trzyma się kursu nawet na większej fali. Na kursach pełnych (baksztagi) używam tylko samego foka/genuły - jach idzie elegancko. W marinach też nigdy nie miałem z nią problemów, manewruje ładnie i pewnie, szybko wchodzi w bieg wsteczny, a potem to już jedzie na wstecznym lepiej niż moje auto
emes napisał(a):e zrazilem sie jednak dostatecznie bo w tym roku biore taka sama 10 wrzesnia w Sukosanie
pzdr
morka napisał(a):Jakby udało się spotkać 17-go w Sukosanie, zapraszam na piwko - chętnie pogadam o 32-ce i nie tylko
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...