pasztecik napisał(a):Swoją drogą, czy dwutygodniowy rejs z Sukosanu do Dubrownika i z powrotem jest wykonalny przy niezbyt doświadczonej załodze?
pasztecik napisał(a):Planujemy na żaglach. Liczyłem 4-5 godzinne przeloty, tak aby mieć minimum jeden dzień zapasu. Czy prędkość na poziomie 5-6 węzłów jest wykonalna? Zamierzamy wypływać rano, a z tego co wiem, wtedy wiatr jest całkiem przyjemny.
pasztecik napisał(a):czy 300 km to naprawde tak dużo ? Wychodzi troche ponad 40 km dziennie
bmxmen napisał(a):Do tej pory pływałem jedynie w Polsce, zawsze jako pasażer Wiele rzeczy ogarniam ale od nawigowania jest moj brat (o wiele lepiej orientuje się w temacie i ma w tym doświadczenie). Zastanawialiśmy się niedawno nad wynajęciem sobie jachtu właśnie w Chorwacji, szczególnie, ze nie przepadamy za leżeniem przy hotelu i wolimy aktywnie spędzać czas. Pytanie jednak o sprzęt ratunkowy oraz apteczkę. Czy przy wynajęciu jachtu dostaniemy takie wyposazenie czy moze lepiej jednak skompletować sobie je samodzielnie?
bmxmen napisał(a):Do tej pory pływałem jedynie w Polsce, zawsze jako pasażer Wiele rzeczy ogarniam ale od nawigowania jest moj brat (o wiele lepiej orientuje się w temacie i ma w tym doświadczenie). Zastanawialiśmy się niedawno nad wynajęciem sobie jachtu właśnie w Chorwacji, szczególnie, ze nie przepadamy za leżeniem przy hotelu i wolimy aktywnie spędzać czas. Pytanie jednak o sprzęt ratunkowy oraz apteczkę. Czy przy wynajęciu jachtu dostaniemy takie wyposazenie czy moze lepiej jednak skompletować sobie je samodzielnie?
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...