Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żeglowanie na Queen - najbardziej cycata relacja z CRO

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.11.2017 11:23

Katerina napisał(a):Aż mnie ściska w żołądku ,gdy widzę Twoje maleństwa na tym bezkresnym oceanie :lol:
Oczywiście bardzo im zazdroszczę, gdyż ja na takie głębokie wody nie wypuszczam się :roll: :(

A Prożurską Lukę bardzo lubię, chociaż mam też traumatyczne wspomnienia - o mało nie utonęliśmy podczas naszej dziewiczej wyprawy łodzią wzdłuż wybrzeży Mljetu :roll: Tak to jest jak się niedoświadczony leszcz do steru weźmie :wink:
Macie zdjęcia z widokami z zatoczki? Pamiętam,że tam piękne gigantyczne kaktusy rosły przy marinie.. :)
WP_000228.jpg

P9020357.JPG

Dziewczyny kochają takie kąpiele :wink: Niestety tegoroczne zawirowania pogodowe nie pozwoliły im na powtórkę, ta kąpiel była jednyną :roll:
Zdjęcia oczywiście będą, z poziomu pokładu, na ląd nie zeszliśmy, ciemno było, daleko, brak chęci po dłuuuuugim dniu (płynęliśmy 12 godzin) :oczko_usmiech:
Kaktusy...nono...niezłe osobniki, wysokie 8O
A zatoczka jaka piękna z góry 8O Dzięki za fotkę, sama takich nie posiadam.
A co do pływania wzdłuż Mljetu..hmmm....trudna to wyspa przynajmniej od tej strony - klify, kompletny brak miejsca do zatrzymania się, jachtowi to nie przeszkadza generalnie jednak małej łódeczce..... trochę większy wiatr, fale i jest kłopot 8O
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 30.11.2017 21:53

Katerina napisał(a):Aż mnie ściska w żołądku ,gdy widzę Twoje maleństwa na tym bezkresnym oceanie :lol:
Oczywiście bardzo im zazdroszczę, gdyż ja na takie głębokie wody nie wypuszczam się :roll: :(

Mnie też to troszkę przeraża, ale jak dziewczyny to lubią i się nie boją, to gratulacje dla nich :D :D Bardzo fajne te dziewczyneczki Wasze, pływają jak rybki :D
Katerina, ja też kiedyś panicznie bałam się takich głębokości gdzie nie widać dna pod stopami, ale w końcu w 2013, podczas wypożyczania motorówek, snurkowaliśmy w miejscu, gdzie było baaardzo głęboko. Odważyłam się i weszłam do wody, bo stwierdziłam, że sytuacja może się nie powtórzyć. Uczucie niesamowite, jak zakładasz maskę z fajką, zerkasz pod wodę, a tam... nie widać nic, bo dno jest tak daleko, że jest niedostrzegalne...
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 30.11.2017 22:01

agata26061

Katerina, ja też kiedyś panicznie bałam się takich głębokości gdzie nie widać dna pod stopami, ale w końcu w 2013, podczas wypożyczania motorówek, snurkowaliśmy w miejscu, gdzie było baaardzo głęboko. Odważyłam się i weszłam do wody, bo stwierdziłam, że sytuacja może się nie powtórzyć. Uczucie niesamowite, jak zakładasz maskę z fajką, zerkasz pod wodę, a tam... nie widać nic, bo dno jest tak daleko, że jest niedostrzegalne...

Maskę to ja mam teraz bez fajki 8) , i do 2 metrów wypływam :P

Ale,żeby dalej to Kapitańska musiałaby mnie na szelkach i na smyczy z pokładu asekurować :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.11.2017 22:10

agata26061 napisał(a):Mnie też to troszkę przeraża, ale jak dziewczyny to lubią i się nie boją, to gratulacje dla nich :D :D Bardzo fajne te dziewczyneczki Wasze, pływają jak rybki :D

Dziękuję :D One wodne stwory, starsza pływa najlepiej w naszej rodzinie, młodsza uparcie ją goni :wink:
Podobno fajnie tak patrzeć w otchłań...nie wiem bo....się boję 8O 8O 8O
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.11.2017 22:11

Katerina napisał(a):Maskę to ja mam teraz bez fajki 8) , i do 2 metrów wypływam :P

Ale,żeby dalej to Kapitańska musiałaby mnie na szelkach i na smyczy z pokładu asekurować :mrgreen:

Załatwione, asekurację od nas dostaniesz, smycz również :mrgreen:
Dobrze się pływa w tej masce? Dziewczyny mają dostać na Mikołaja
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 30.11.2017 22:20

beatabm napisał(a):
Katerina napisał(a):Maskę to ja mam teraz bez fajki 8) , i do 2 metrów wypływam :P

Załatwione, asekurację od nas dostaniesz, smycz również :mrgreen:
Dobrze się pływa w tej masce? Dziewczyny mają dostać na Mikołaja

Rewelacja :)
Tylko jaki rozmiar na małe twarzyczki?
Ta moja z Decathlonu to S..A ja do małych nie należę :lol:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 30.11.2017 22:20

beatabm napisał(a):Podobno fajnie tak patrzeć w otchłań...nie wiem bo....się boję 8O 8O 8O

Noooo nieeeee, Kapitańska, Ty się boisz 8O 8O 8O
W takim razie bierz przykład z córeczek :D Ja próbuję mojego 5-cio latka nauczyć pływać (bo ja bardzo lubię), ale na razie średnio mi to wychodzi... Myślę, że w końcu załapie, a niestety nie chce się dać zapisać na jakieś profesjonalne lekcje, bo stwierdził, że nie będzie pływał tak jak mu każe pan instruktor....
i bądź tu mądrym...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.11.2017 22:41

agata26061 napisał(a):Ja próbuję mojego 5-cio latka nauczyć pływać (bo ja bardzo lubię), ale na razie średnio mi to wychodzi... Myślę, że w końcu załapie, a niestety nie chce się dać zapisać na jakieś profesjonalne lekcje, bo stwierdził, że nie będzie pływał tak jak mu każe pan instruktor....
i bądź tu mądrym...

Ciekawe po kim taki zadziorny :wink: :?:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 30.11.2017 23:07

Janusz Bajcer napisał(a):Ciekawe po kim taki zadziorny :wink: :?:

Oczywiście po tatusiu :smo: :oczko_usmiech: Mamusia spokojniutka i cichutka jak mysz po miotłą.....

P.S. ale jak wiadomo nie wszystkie mysze takie są...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.11.2017 23:08

Taaa :wink: jak kota nie ma w domu :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.11.2017 23:14

agata26061 napisał(a): Mamusia spokojniutka i cichutka jak mysz po miotłą.....

P.S. ale jak wiadomo nie wszystkie mysze takie są...

Obrazek
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 30.11.2017 23:21

Janusz Bajcer napisał(a):Taaa :wink: jak kota nie ma w domu :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:

A czasem, to i z kotem sobie myszka radę da i wejdzie mu na głowę :oczko_usmiech:
1210587598_713428-a8e2837f3ed5fbeb73b3eb4121b79f7e.jpeg
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 30.11.2017 23:23

Janusz Bajcer napisał(a):
Obrazek

Piękny statek, dla Kapitaskiej Baby jak znalazł :D Kolejny rejs w barwach różu hahaha :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 01.12.2017 08:47

Katerina napisał(a):Rewelacja :)
Tylko jaki rozmiar na małe twarzyczki?
Ta moja z Decathlonu to S..A ja do małych nie należę :lol:

Kupiłam te najmniejsze, S, mierzyły i wygląda ze są dobre...a jeśli nie to dorosną :wink:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 01.12.2017 08:50

agata26061 napisał(a):Noooo nieeeee, Kapitańska, Ty się boisz 8O 8O 8O
W takim razie bierz przykład z córeczek :D Ja próbuję mojego 5-cio latka nauczyć pływać (bo ja bardzo lubię), ale na razie średnio mi to wychodzi... Myślę, że w końcu załapie, a niestety nie chce się dać zapisać na jakieś profesjonalne lekcje, bo stwierdził, że nie będzie pływał tak jak mu każe pan instruktor....
i bądź tu mądrym...

Boję się wody :oops:
Sama Młodego nie ucz - nic nie wskórasz a tylko napsujesz. Oddaj do szkoły na basenie - efekty Cię zadziwią, jestem więcej niż pewna :wink: Dziecko nigdy nie słucha rodzica - zawsze milion wymówek i wygłupów w głowie. Z instruktorem to zupełnie inna bajka... Pan czy Pani każe i dziecko bez komentarza robi. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Żeglowanie na Queen - najbardziej cycata relacja z CRO - strona 66
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone