beatabm napisał(a):... Śliczna ta sunia. Co to za psiak? Co jej się stało że po nocy z nią jeździłaś? Mów mi tu natychmiast!!!
Z sunią historia taka ... widziałam ja o 15:30, 3 h później wracając zauważyłam, że leży w tym samym miejscu na trawniku, nie wstaje, osowiała bez chęci życia. Pognałam po karmę ... zjadła ale jakby z rozsądku, po czym część zwróciła. Foty i szybka akcja na FB. Okazało się, że to malamut - jedna z najstarszych ras arktycznych. Zabezpieczyłam psinkę, okryłam, poiłam i czekałam na wsparcie. W międzyczasie wylegitymowała mnie władza
bo co robi ktoś w środku nocy i w egipskich ciemnościach, pod budynkiem, do którego noc wcześniej był włam hmm ...
Panowie to nie tak jak myślicie mówię
Poczekali ze mną z godzinę i pojechali.
Suka na gigancie od dłuższego czasu - udało się ustalić, że kilka dni temu była w miejscowości odległej o 30 km, jeszcze wcześniej w innej. Taki typ.
O 2 w nocy przyjechały dziewczyny z fundacji z Warszawy - 100 km i zabrały sunię do kliniki.
Na razie tyle - dostała pierwszą konieczną pomoc przechodzi diagnostykę. Oczyszczona z kleszczy ... może się wyliże z pomocą wetów. Będzie sprawdzona czy ma chipa.
Katerina napisał(a): ... Gusiu, jesteś wielka..
No coś Ty
a tak się staram aby było mnie mniej, Zumba i te sprawy
Katerina napisał(a): ... Ja ostatnio mam zakaz(mężowski) rozglądania się na ulicy, bo zawsze wypatrzę jakieś zwierzę do odratowania, no a wiadomo, z czym to się wiąże. Kiedyś w Boże Narodzenie postawiliśmy na nogi naprutą w sztok straż pożarną (ochotniczą
), żeby ściągali kotka z topoli we wsi kaszubskiej..Byli w szoku,że takie rzeczy się robi
Zmówiły się te chłopy czy co? bo mam ten sam zakaz. Ale co robić kiedy same pchają się na widok
Od niedzieli koczowała u mnie w domu kinia śliczna, trójkolorka - bardzo pasowała do naszej ale miała obrożę no to akcja... wiadomo. Wczoraj odebrali ją szczęśliwi właściciele uff i natychmiast pojawiła się kolejna bieda czyli sunia z trawnika.
A ze strażą miałam podobną historię ... ratowanie kota, który wpadł lub został wrzucony do takiego metalowego pojemnika jak ma PCK na ciuchy - w upale 35 st. na zewnątrz a w pojemniku? Pojemnik rozcięty, kot wyjęty, Straż zdziwiona
że takie rzeczy ... różnica w tym, że chyba trzeźwi byli