Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żeglowanie na Queen - najbardziej cycata relacja z CRO

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 13.11.2017 10:31

Katerina napisał(a):
A tak jakoś...Wiele osób na forum chce zdrady, to tylko świadczy o tym,że Cro się zmienia...
Zresztą nie tylko to, sama widzę :roll:

Ta zdrada jeszcze nie tak szybko, najbliższy rejs będzie w CRO - jacht już wyczarterowany i załoga zebrana :wink:
Chorwacja za mocno drożeje - to dla mnie najważniejszy argument za zmianą. Ceny jachtów w sumie są ok, ale już sprzątanie po - cena chora, 160 euro albo i więcej 8O 8O 8O Opłaty w marinach - nie dla mnie, porty - również ceny windowane kosmicznie, bojki w cenie portów, coraz mniej darmowych kotwicowisk. Ceny żywności również nie małe.... To przestaje być kuszące. I choć Chorwacja jest piękna przestaje być kusząca. Postój w marinie małego jachciku to ponad 100 euro za noc, wczoraj kolega mi mówił ze w Grecji za ogromny jacht najwyższa cena jaka zapłacił za marinę to 17 euro. To chyba wiele wyjaśnia niestety :cry:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 13.11.2017 11:53

Dokładnie tak jest :(, my już w drugiej poł. września czyli po najwyższym sezonie płaciliśmy za bojkę w Komiży 35 eu a tak to po mniejszych marinach 65-80 eu po 95 eu w Splicie.
Podobnie jest z parkowaniem w Grecji, w zasadzie za free. Kempingi też dużo tańsze a i na dziko można bez problemu np. z budą stanąć praktycznie na plaży. Prądu i wody dadzą z pobliskiej tawerny, mile widziane jest odwdzięczenie się zamówieniem :)

No niestety tak to wygląda.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 13.11.2017 11:55

gusia-s napisał(a):Dokładnie tak jest :(, my już w drugiej poł. września czyli po najwyższym sezonie płaciliśmy za bojkę w Komiży 35 eu a tak to po mniejszych marinach 65-80 eu po 95 eu w Splicie.
Podobnie jest z parkowaniem w Grecji, w zasadzie za free. Kempingi też dużo tańsze a i na dziko można bez problemu np. z budą stanąć praktycznie na plaży. Prądu i wody dadzą z pobliskiej tawerny, mile widziane jest odwdzięczenie się zamówieniem :)

No niestety tak to wygląda.

Za port w Cavtacie chcieli od nas 900 kun + 20 kun za metr za wodę i prąd 8O 8O 8O
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 13.11.2017 12:03

Taa..żeglowanie nie bez powodu uznawane jest za ekskluzywne hobby.

Faktycznie te różnice cen są szokujące 8O

Gusia, a jak z komunikacją w małych greckich wiochach? Z Chorwatem zawsze idzie się dogadać, a z takim Grekiem , gdy nie mówi po ang. można tylko Greka udawać?
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 13.11.2017 12:05

Katerina napisał(a):Taa..żeglowanie nie bez powodu uznawane jest za ekskluzywne hobby.

E tam, nie żartuj :roll: Stanęliśmy na kotwicy - było gratis :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 13.11.2017 12:09

Katerina napisał(a):... Gusia, a jak z komunikacją w małych greckich wiochach? Z Chorwatem zawsze idzie się dogadać, a z takim Grekiem , gdy nie mówi po ang. można tylko Greka udawać?
Zbyt dużego doświadczenia nie mam, jedynie z Lefkadą miałam osobistą przyjemność. Taksówki, autobusy no i mnóstwo lokalnych wypożyczalni aut, skuterów także bez problemu.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 13.11.2017 13:06

Prognoza dla północnej Chorwacji na dziś:
In the north and in a part of the central adriatic local gusts of NE wind 35-80kn, in Velebit channel up to 95 8O 8O 8O Masakra 8O 8O 8O
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 13.11.2017 14:02

To mniej więcej tak jak u mnie na balkonie :oczko_usmiech:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 13.11.2017 15:10

Kamerka internetowa z Senj - się dzieje 8O

http://www.whatsupcams.com/en/webcams/c ... ve-webcam/
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 13.11.2017 15:36

Katerina napisał(a): Z Chorwatem zawsze idzie się dogadać, a z takim Grekiem , gdy nie mówi po ang. można tylko Greka udawać?

Jeśli obie strony chcą się dogadać, to nieznajomość języka nie jest :) przeszkodą. W każdym bądź razie nie była ani w czasie naszych czterokrotnych greckich wakacji, ani podczas jednej podróży po Rumunii.
Co do komunikacji po angielsku z Grekami, zdecydowanie było to łatwiejsze, niż rok temu z :o młodymi Włochami na Sardynii (kilkukrotnie trafiliśmy na takich, co tylko w swym rodzimym mówili, po angielsku czy niemiecku nawet podstawowych słów "non capisco").
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 13.11.2017 15:56

beatabm napisał(a):Kamerka internetowa z Senj - się dzieje 8O
Czyli rozumiem, że stoimy w zatoce i cycamy :mrgreen:

PS.
Na crometeo aktualnie podają "Na Krčkom mostu izmjeren je najjači udar bure od 156 km/h!" 8O
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 13.11.2017 16:07

gusia-s napisał(a):
beatabm napisał(a):Kamerka internetowa z Senj - się dzieje 8O
Czyli rozumiem, że stoimy w zatoce i cycamy :mrgreen:

PS.
Na crometeo aktualnie podają "Na Krčkom mostu izmjeren je najjači udar bure od 156 km/h!" 8O

To 85 knotów 8O 8O 8O W taką wichurę nigdzie się nie ruszamy - jest czas na pływanie i jest czas na cycanie. Dziś zdecydowanie czas na cycanie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: zapowiada się miły cycowy wieczór
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 13.11.2017 16:39

Ja do 20 nie mogę cycać. Idę wyginać śmiało ciało ...
Zumba-Party-01-1.jpg

:mrgreen:
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 13.11.2017 16:50

Ja jutro mam wolne...mogę Cycać w każdej chwili :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 13.11.2017 16:57

gusia-s napisał(a):Ja do 20 nie mogę cycać. Idę wyginać śmiało ciało ...
Zumba-Party-01-1.jpg

:mrgreen:

Po takim wyrypie to dopiero Cię do Cyca ciągnąc będzie :mrgreen:
Też mam zajęty wieczór, próba do 21, ale jak to ostatnio bywa pewnie będzie na niej chwilami weselnie jeśli będziemy ćwiczyć to: (takiej wersji teraz się uczymy 8O 8O 8O )
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Żeglowanie na Queen - najbardziej cycata relacja z CRO - strona 45
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone