Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żeglowanie na Queen - najbardziej cycata relacja z CRO

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 08.11.2017 17:35

. Zasada jest prosta: jeśli Twój mąż coś miał przed ślubem - to jest Wasze. Jeśli Ty miałaś coś przed ślubem - to jest Twoje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To co miał przed ślubem jest nasze - oprócz jego matki :mrgreen: Joke.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 08.11.2017 17:38

beatabm napisał(a):Widzę że instynktownie wyczuwasz temat małżeńskiej wspólnoty majątkowej. Zasada jest prosta: jeśli Twój mąż coś miał przed ślubem - to jest Wasze. Jeśli Ty miałaś coś przed ślubem - to jest Twoje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zasada typu "Kije samobije" :roll:
W myśl tej zasady nie ma co liczyć na spłatę Twoich długów ( jeżeli je zaciągnęłaś ) . . . są Twoje :smo:

:mrgreen:

Pozdrawiam
Piotr
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 08.11.2017 17:41

Katerina napisał(a):
. Zasada jest prosta: jeśli Twój mąż coś miał przed ślubem - to jest Wasze. Jeśli Ty miałaś coś przed ślubem - to jest Twoje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To co miał przed ślubem jest nasze - oprócz jego matki :mrgreen: Joke.

Nie joke. Prawda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 08.11.2017 17:43

Zasada typu "Kije samobije" :roll:
W myśl tej zasady nie ma co liczyć na spłatę Twoich długów ( jeżeli je zaciągnęłaś ) . . . są Twoje :smo:

:mrgreen:

Pozdrawiam
Piotr[/quote]

Na szczęście długi były po ślubie :smo:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.11.2017 18:45

beatabm napisał(a):Właśnie...w tym roku ANI RAZU Doktor nie zrobił rano herbaty...Pomijam fakt że nie było kropiastego - były przecież inne kubki :roll: :roll: :roll: Ale chyba znam przyczynę :roll: :roll: :roll:

Zapas herbaty nie zmieścił się do bagażnika :wink:
Za dużo CYCA ... :oczko_usmiech:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 08.11.2017 19:30

Janusz Bajcer napisał(a):Zapas herbaty nie zmieścił się do bagażnika :wink:
Za dużo CYCA ... :oczko_usmiech:

Cyca NIGDY nie ma za dużo :roll: :roll: :roll:
Co do herbaty to bez niej nigdzie się nie ruszam, bez czarnej herbaty na śniadanie nie funkcjonuję :roll:
Do Happy Busa dałoby się zmieścić jeszcze drugie tyle i herbaty i Cyca :mrgreen: Pojemny był 8O
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.11.2017 19:35

W takim razie herbata została w domu ... :?: :wink:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 08.11.2017 19:38

Janusz Bajcer napisał(a):W takim razie herbata została w domu ... :?: :wink:

Nie, Doktor się w tym roku później zwlekał z koi :roll: :mrgreen: :roll:
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 08.11.2017 20:01

beatabm napisał(a): bez czarnej herbaty na śniadanie nie funkcjonuję :roll:

To tak jak ja :wink: .
A kawka :idea: najlepsza jest z dobrze spienionym mlekiem, więc niech Ewcia spienia je dalej 8)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 08.11.2017 20:19

dangol napisał(a):
beatabm napisał(a): bez czarnej herbaty na śniadanie nie funkcjonuję :roll:

To tak jak ja :wink: .
A kawka :idea: najlepsza jest z dobrze spienionym mlekiem, więc niech Ewcia spienia je dalej 8)

Zgadzam się, najlepsza :D Spienia, będą zdjęcia :wink:
DoktorDoktor
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) DoktorDoktor » 08.11.2017 22:18

Jako, że zostałem niejako wywołany do odpowiedzi, chciałabym zaznaczyć, że rzeczywiście w tym roku jakoś ta herbata wypadła mi z głowy, dopiero powyższa rozmowa mi to uświadomiła. Czy mam wymyślić sobie karę ? (na marginesie też zwyczaj harcerski z naszej z Kapitanem drużyny).

Raz - rzeczywiście wstawałem nieco (ale tylko nieco) później. Ale i nie obijałem się. A jako zadeklarowany kawosz (kawożłop nawet) nie pomyślałem o herbacie. Ja startując rano odpalam ekspres naładowany wieczorem:).

Tak więc nie było. Ale była kawa, która nawet była tymy rencamy mnięlona :) a potem ozdabiana i wzmacniana przez spieniającą Ewcię :). Nikt nie narzekał. :mrgreen:

gront, że cyca starczało (i wszyscy zdanżali na niego), ja jak padało, to ubierali płaszcz. :mrgreen: :oczko_usmiech:

p.s. jestem gaduła. Taki zawód-z tego też mam pieniądze, zapraszam na moje wykłady :) :papa: :papa:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 09.11.2017 00:01

DoktorDoktor
Czy mam wymyślić sobie karę ? (na marginesie też zwyczaj harcerski z naszej z Kapitanem drużyny).

Ja nie jestem za samobiczowaniem...czy też innym umartwianiem się, broń boże :mrgreen:

Lepiej za karę zrobić coś dla bliźniego - np pomniejszyć zdjęcia z Queen (spotkanie cromaniaków), aby Katerina mogła coś???(do uzgodnienia) pokazać w relacji
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 09.11.2017 10:46

Cel na dziś?

Tradycyjnie nieznany.

DSC_5259.JPG

I znowu na wodzie śniadanie, kawka,

DSC_5174.JPG

DSC_6811.JPG

DSC_6813.JPG

Cyców kilka, i białe i czerwone.

DSC_7284.JPG

Dla ochłody moczymy nogi za burtą, obserwujemy okolice z dziobu.

DSC_6713.JPG

Nic się nie dzieje gdy nagle już nie pamiętam kto oznajmia, że widzi na wodzie pomarańczowe COŚ.

Szybki zwiad przez lornetkę i alarm do żagli: będziemy to COŚ podnosić.

Podejście bardzo sprawne i w sito do makaronu łapię..... gumową piłkę do ręcznej.

DSC_6721.JPG

Ewa bardzo ucieszona – wszak ręczną trenuje, będzie mogła poćwiczyć również na wakacjach.

Cały dzień mija nam na żartach, oglądaniu widoków, delektowaniu się jedyną w swoim rodzaju wolnością jaką daje przebywanie na wodzie gdzie można uwolnić wzrok i inne zmysły.

DSC_6720.JPG

DSC_6717.JPG

DSC_6715.JPG

DSC_6716.JPG
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 09.11.2017 11:03

Sito na wakacjach - rzecz bezcenna :D

Ech...cudnie tak uwolnić zmysły...

Ja dzisiaj uwalniam swoje spoglądając na spowitą mgłami szarą Gdynię i krzywo poprzycinane przez jakiegoś rzeźnika topole za oknem..A Ty mi tu o moczeniu nóg dla ochłody :roll: :smo:

A córka od rana cyca po lodówkach szuka? 8O
tyniolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyniolek » 09.11.2017 11:06

Cropla mi od rana nie działała, co to za hakerskie napady?! A chciałam spytać komu kawy? :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Żeglowanie na Queen - najbardziej cycata relacja z CRO - strona 42
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone