Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żeglowanie na Queen - najbardziej cycata relacja z CRO

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 05.11.2017 21:53

Zara , zara :? jak to jest , że ktoś o zęzie mówi ( pisze ) , a stały balans ( o się piszę :wink: ) jakoś nikogo tam nie widział :?: :roll: . . . i staraj się człowieku przy tylu cycach stabilizację jednostki robić :roll: :mrgreen:
Jak mnie w końcu na pokład wyciągniecie , to zweryfikujemy te wszystkie informacje . . .

Pozdrawiam z pokładu - 2
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 05.11.2017 22:56

beatabm napisał(a):
gusia-s napisał(a):Co nie zmienia faktu, że stanowisko samowolnie opuściłaś. Kapitan z Kapitańską i Doktorem rządzili się sami cycami jak swoimi :evil:

Ale co porządziliśmy Cycami to nasze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Po wczorajszym wieczorze to dziś nie było szans płynąć nigdzie :mrgreen: Tylko na tej imprezie ktoś ukradł kilwater od Queen 8O
Trza było go zbuchtować przed cycaniem :mrgreen: :oczko_usmiech:
Nie ma opcji, trzeba nocne wachty nakazać, wtedy załoga się nie będzie oddalać bez wieści i kilwatera nikt spijał nie będzie. Toż po nim kac gigant 8O

piotrf... serio Ciebie tam nie widziałam, może akurat byłeś za potrzebą na wyższym poziomie :? Już dawno powinieneś wyjść z ukrycia ;)

Ale pierniczymy jak nacycani :mrgreen:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 06.11.2017 00:14

elka21 napisał(a):
beatabm napisał(a):ylko na tej imprezie ktoś ukradł kilwater od Queen

A to spoko, ja go spiłam :lol: ,tylko cholernie słony był 8O , i teraz strasznie chce mi się cycać :D :roll:

:mrgreen: :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 06.11.2017 07:27

elka21 napisał(a):
beatabm napisał(a):ylko na tej imprezie ktoś ukradł kilwater od Queen

A to spoko, ja go spiłam :lol: ,tylko cholernie słony był 8O , i teraz strasznie chce mi się cycać :D :roll:

Kilwatera nie ma, prostownik kilwatera tez zniknął, elka21 od soli nacycana...i jak my mamy płynąć dalej? A już pora :roll: :roll: :roll:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 06.11.2017 07:29

piotrf napisał(a):Zara , zara :? jak to jest , że ktoś o zęzie mówi ( pisze ) , a stały balans ( o się piszę :wink: ) jakoś nikogo tam nie widział :?: :roll: . . . i staraj się człowieku przy tylu cycach stabilizację jednostki robić :roll: :mrgreen:
Jak mnie w końcu na pokład wyciągniecie , to zweryfikujemy te wszystkie informacje . . .

Pozdrawiam z pokładu - 2

Ty lepiej wyskakuj z tych czeluści zęzowych bo na pokładzie bałagan się robi - musisz pomóc mi przywołać do porządku Załogę bo Oni tu zaczynają za bardzo szaleć :roll: :roll: :roll:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 06.11.2017 07:32

gusia-s napisał(a):Nie ma opcji, trzeba nocne wachty nakazać, wtedy załoga się nie będzie oddalać bez wieści i kilwatera nikt spijał nie będzie. Toż po nim kac gigant 8O

Zdecydowanie, od dziś zarządzamy nocne wachty, trzeba porządku pilnować 8O
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 06.11.2017 07:37

Jacht raźno płynie, zmieniamy się przy sterze, aby każdy mógł spróbować jego zachowanie.

W pewnym momencie, gdy stoję przy sterze (płyniemy na wiatr bejdewindem) trzeba zrobić zwrot.

Przypominam sobie jak rok temu w takiej sytuacji zepsułem manewr i nawet nie wiedziałem do końca dlaczego.

A teraz?

- Do zwrotu przez sztag!

- jest do zwrotu przez sztag,

(kręcę sterem w lewo) – fok luz!

- jest fok luz! (obserwuję jego zachowanie, widzę jak przechodzi linię wiatru i gdy jest na wysokości want po lewej stronie): lewy foka szot wybieraj!

I po zwrocie.

Cóż.

Rok nauki i ćwiczeń na kursie nie poszedł w las.

Nie to oczywiście, żebym pozjadał wszystkie rozumy, nadal robię błędy i pomyłki, ale żeglarstwo to taki sport, że trzeba ciągle ćwiczyć i się szkolić.

W tak zwanym międzyczasie oczywiście śniadanko a potem… wypijmy, pocycajmy,

DSC_6625.JPG

droga raźno nam idzie.

DSC_6638.JPG

DSC_5196.JPG

DSC_5256.JPG
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 06.11.2017 14:42

beatabm napisał(a):... droga raźno nam idzie...
Kurs zdaje się, ponownie na Sesule :mrgreen: czyli przeżyjmy to jeszcze raz :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 06.11.2017 15:33

gusia-s napisał(a):
beatabm napisał(a):... droga raźno nam idzie...
Kurs zdaje się, ponownie na Sesule :mrgreen: czyli przeżyjmy to jeszcze raz :mrgreen:

Tak, innymi oczami. Doktor w większości wypadków pisze totalnie o czym innym niż ja :wink: Miejsca te same ale wrażenia zupełnie inne, tak jak w ubiegłym roku - każdy dzień oczami dwójki 8O
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 06.11.2017 17:18

No to ... cała naprzód ...

Apropo, jakieś 34 lata temu, w Bułgarii miałam szansę być na pokładzie tej jednostki :) W czasie kiedy kręcono sceny na Morzu Czarnym. Apolinary cumował wtedy w porcie w Sozopolu gdzie właśnie spędzałam wakacje :)
Fajne wspomnienie :)
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 06.11.2017 17:23

gusia-s napisał(a):No to ... cała naprzód ...

Apropo, jakieś 34 lata temu, w Bułgarii miałam szansę być na pokładzie tej jednostki :) W czasie kiedy kręcono sceny na Morzu Czarnym. Apolinary cumował wtedy w porcie w Sozopolu gdzie właśnie spędzałam wakacje :)

8O
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 06.11.2017 17:26

słoma79 napisał(a):

8O

A Ty słoma79 co takie wielkie oczy? Nie pamiętasz tej bajki???
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 06.11.2017 17:27

Ale czad, wiesz ze jak od paru dni chodzę i śpiewam te piosenkę? Dobrze trafiłaś :mrgreen:
I jak wrażenia z wizyty na statku??
Taka refleksja Kapitana właśnie naszła po obejrzeniu teledysku że my na naszym rejsie aż tak nie cycaliśmy, jeszcze dużo przed nami 8O 8O 8O (może ktoś z nas posłem zostanie :roll: )
Ostatnio edytowano 06.11.2017 18:48 przez Kapitańska Baba, łącznie edytowano 1 raz
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 06.11.2017 17:38

beatabm napisał(a):
słoma79 napisał(a):

9

8O

A Ty słoma79 co takie wielkie oczy? Nie pamiętasz tej bajki???

Pamiętam...wychowałem się na Ambrożym...ale myślałem, że Apolinary Baj to tylko dekoracja z kartonu, jak większość w tym filmie :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 06.11.2017 17:41

słoma79 napisał(a):Pamiętam...wychowałem się na Ambrożym...ale myślałem, że Apolinary Baj to tylko dekoracja z kartonu, jak większość w tym filmie :mrgreen:

Ufff...to mi ulżyło bo już się przestraszyłam ze tylko ja taka stara :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Żeglowanie na Queen - najbardziej cycata relacja z CRO - strona 39
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone