Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żeglowanie na Queen - najbardziej cycata relacja z CRO

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 15.10.2017 21:08

gusia-s napisał(a):A kto nam zabroni opalać się w winnicy? Tylko nas poinstruować należy jaką pozycję wobec słońca należy przyjąć i czy w bikini czy toples czy jeszcze inaczej :?:

Aha ... ja nie mam funkcji :mrgreen: Na tym rejsie chyba będę się wyłącznie opalać :mrgreen:

Kwatermistrzyni już jest ale możesz zostać....asystentką Instruktorki Opalania :mrgreen: :mrgreen: Tylko musisz zapoznać się z technikami smarowania sie olejkiem itp. :boss:
Opalanie się w winnicy to słuszna koncepcja - tam bardzo gorąco było, słońce przypiekało.
Tylko zaraz....czy Ty nie gotujesz tak jak w ubiegłym roku??? 8O
DoktorDoktor
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) DoktorDoktor » 15.10.2017 21:16

co do opalania, to sugeruję zastosowanie się do tej nalepki :)
Załączniki:
pol_pm_NAKLEJKA-ZAKAZ-PRZEBYWANIA-W-STROJU-KAPIELOWYM-135-mm-10170-2774_1.jpg
Gandalf Biały
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gandalf Biały » 15.10.2017 21:25

Po kilku głębszych cycach zdrzemnąłem się trochę co nieco umknęło mojej uwadze ale już odrobiłem lekcje .
Opalanie w piwniczce czemu nie . Miejsce pod beczką sobie znalazłem fajne ...
Pozdrawiam .
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 15.10.2017 22:24

beatabm napisał(a):Ja tam żadnych rozkazów nie wydawałam 8O
W ogóle nie wiem co ta Załoga wyprawia :roll: :roll: :roll:

Jak to co , ja przecież pilnuję relingów :roll: :oczko_usmiech: , a wcześniej ćwiczyłem pilnie jako balast :mrgreen:

A co do mówienia z wysuniętą żuchwą - tylko w ładną pogodę , bo żeglowanie przy opadach atmosferycznych wykluczy możliwość cycania . . . miejsca na cyca nie wystarczy . . . chhybaaa żeeeeeee . . . sztormiak macie w rozmiarze XXXXXXL :?

Czekam na jakieś rozkazy
Pozdrawiam
Piotr
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.10.2017 06:38

piotrf napisał(a):
beatabm napisał(a):
Czekam na jakieś rozkazy
Pozdrawiam
Piotr

To pobudka i marsz do kuchni pomóc przygotować Vesnie śniadanie :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.10.2017 06:39

Gandalf Biały napisał(a):Po kilku głębszych cycach zdrzemnąłem się trochę co nieco umknęło mojej uwadze ale już odrobiłem lekcje .
Opalanie w piwniczce czemu nie . Miejsce pod beczką sobie znalazłem fajne ...
Pozdrawiam .

Pod beczką to będzie słońce.....cycowe :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.10.2017 06:50

26 sierpnia 2017– droga Brezice (Słowenia) – Szybenik Marina Mandalina (wspomina Kapitańska Baba)

Wstawać!!!

Ile oni mogą spać?

Wyskakuję z łóżka, biegiem do okna a tam taki widok

DSC_6521.JPG

Jest cudownie, cuuudooownieeee....

Idę na poranny obchód winnicy.

DSC_6520.JPG

DSC_6530.JPG

DSC_6542.JPG

DSC_6528.JPG

I co widzę? Czyżby Gospodyni przygotowała dla nas opakowania na Cyca???

DSC_6487.JPG

Wszystko rozumiem, ilość by się zgadzała ale jak my to zmieścimy do Happy Busa? 8O 8O 8O On aż tak pojemny nie jest.....

Nic to, problemem zajmiemy się po śniadaniu, teraz trzeba napełnić puste brzuchy, może rozjaśni nam to umysły.

Śniadanie słoweńskie, przygotowane przez Vesnę.

Jakie?

Oczywiście pyszne. Jak zawsze.

DSC_6534.JPG

Dziewczynki po śniadaniu mają zdecydowanie za dużo energii. Trzeba ją jakoś spożytkować – od czego jest wózek? Jeździmy. Ania kolejny raz dowiaduje się jak to jest być młodszym rodzeństwem.

DSC_6524.JPG

DSC_6525.JPG

Śniadanko, kawka i pora zejść do piwnic. Ale najpierw Kapitan wyjmuje nasze opakowania – za butelki tym razem podziękujemy.

DSC_6523.JPG

Natychmiast zjawia się Gospodarz ze strategicznym pytaniem: How much cyców?

Nie ma to jak uniwersalny język. Cyce są już znane w świecie. :mrgreen:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 16.10.2017 07:07

beatabm napisał(a):
gusia-s napisał(a):... Aha ... ja nie mam funkcji :mrgreen: Na tym rejsie chyba będę się wyłącznie opalać :mrgreen:

Kwatermistrzyni już jest ale możesz zostać....asystentką Instruktorki Opalania :mrgreen: :mrgreen: Tylko musisz zapoznać się z technikami smarowania sie olejkiem itp. :boss:
Opalanie się w winnicy to słuszna koncepcja - tam bardzo gorąco było, słońce przypiekało.
Tylko zaraz....czy Ty nie gotujesz tak jak w ubiegłym roku??? 8O

A będziecie jedli bez marudzenia?
IMG_20170920_214142.jpg

Na asystentkę się nie piszę, ja jestem zbyt ... samodzielna :mrgreen: ale cyce pomogę napełniać, noszeniem niech się zajmą chłopaki :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.10.2017 07:20

gusia-s napisał(a):A będziecie jedli bez marudzenia?
:

Marudzić przy takim posiłku? 8O 8O 8O
Zostajesz pierwszym Najlepszym Kukiem na Queen!!!
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 16.10.2017 08:04

Cały weekend oddawałam się renowacji moich starych mebli - i doszłam do pewnej wprawy :)
Jakby była taka potrzeba, to mogę coś machnąć pędzlem (np. super-twardym lakierem do jachtów - obsesja związana z czytaniem Relacji - wczoraj w Castoramie studiowałam etykiety na puszkach z takimi :mrgreen: ).
Ale nie namawiam nachalnie :wink: , przecież i tak mam najpoważniejszą funkcję pilnowania Cyca, więc dodatkowa robota to tylko w sytuacji najwyższej konieczności :lol:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.10.2017 08:06

Katerina napisał(a):Cały weekend oddawałam się renowacji moich starych mebli - i doszłam do pewnej wprawy :)
Jakby była taka potrzeba, to mogę coś machnąć pędzlem (np. super-twardym lakierem do jachtów - obsesja związana z czytaniem Relacji - wczoraj w Castoramie studiowałam etykiety na puszkach z takimi :mrgreen: ).
Ale nie namawiam nachalnie :wink: , przecież i tak mam najpoważniejszą funkcję pilnowania Cyca, więc dodatkowa robota to tylko w sytuacji najwyższej konieczności :lol:

Znaczy że jak nam znowu uszkodzą MaBe to naprawisz??? W końcu Ona jak stary mebel - 41 lat :mrgreen:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 16.10.2017 08:08

Dopiero teraz doczytałam Cerklje ob Krki - to miejscowość mojej babci :) I tak ładnie tam :P Na pewno będzie na trasie we wrześniu :hearts:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 16.10.2017 08:11

beatabm
Znaczy że jak nam znowu uszkodzą MaBe to naprawisz??? W końcu Ona jak stary mebel - 41 lat :mrgreen:

Ja tylko nakładam powłokę wierzchnią :roll: Dziur nie łatam.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.10.2017 08:15

Katerina napisał(a):Dopiero teraz doczytałam Cerklje ob Krki - to miejscowość mojej babci :) I tak ładnie tam :P Na pewno będzie na trasie we wrześniu :hearts:

Naprawdę???? Dokładnie ta wieś???? Ale numer 8O 8O 8O To może my się tam na cycanie umówimy :wink:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 16.10.2017 09:55

beatabm napisał(a):
Katerina napisał(a):Dopiero teraz doczytałam Cerklje ob Krki - to miejscowość mojej babci :) I tak ładnie tam :P Na pewno będzie na trasie we wrześniu :hearts:

Naprawdę???? Dokładnie ta wieś???? Ale numer 8O 8O 8O To może my się tam na cycanie umówimy :wink:

Z tego co ojciec opowiadał to wywnioskowałam,że to małe miasteczko.. :roll: Mówisz wieś? Ok, może być wieś :oczko_usmiech: A uczczenie cycem odkrycia i to w tak ładnych okolicznościach byłoby wskazane :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Żeglowanie na Queen - najbardziej cycata relacja z CRO - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone