Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żeglowanie na Queen - najbardziej cycata relacja z CRO

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 26.02.2018 10:17

beatabm napisał(a):
Katerina napisał(a): ... I jeszcze jedno - co ,do cholery mój małżonek ma na twarzy? 8O Czy to jakiś bezkręgowiec z wody wyskoczył?
...widzisz....chciałam Mu zrobić piękny makijaż...tylko że nie za bardzo potrafię, wzięłam kredke, chciałam oczy pomalować i ....wyszło jak wyszło 8O 8O
A to Twoja robota :roll: Na wizażystkę to Ty się nie nadajesz :mrgreen:
Ja myślałam, że to kalmary sepią strzeliły w niektórych :mrgreen:
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 26.02.2018 10:20

Piękne zachody ustrzeliliście 8O Po prostu romantic 100% :hearts:

A w ogóle, to jacy my fotogeniczni jesteśmy :mrgreen:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 26.02.2018 10:22

gusia-s napisał(a):
beatabm napisał(a):
Katerina napisał(a): ... I jeszcze jedno - co ,do cholery mój małżonek ma na twarzy? 8O Czy to jakiś bezkręgowiec z wody wyskoczył?
...widzisz....chciałam Mu zrobić piękny makijaż...tylko że nie za bardzo potrafię, wzięłam kredke, chciałam oczy pomalować i ....wyszło jak wyszło 8O 8O
A to Twoja robota :roll: Na wizażystkę to Ty się nie nadajesz :mrgreen:
Ja myślałam, że to kalmary sepią strzeliły w niektórych :mrgreen:

Najpierw pomyślałam,że to Doktor...ale potem przypomniałam sobie,że on tak pięknie kaligrafował...
No, wiesz Kapitańska, chciałabym zobaczyć Cię we własnoręcznie zrobionym full mejkapie :lol:
Gusia, tego porównania z sepią właśnie szukałam w porannych odmętach mojej łepetyny, ale chyba wszystko jeszcze uśpione :oczko_usmiech:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 26.02.2018 10:44

CROnikiCROpka napisał(a):Piękne zachody ustrzeliliście 8O Po prostu romantic 100% :hearts:

Dzisiejsze fotki to dzieło Doktora :oczko_usmiech:
Prawda że ślicznie wyszliśmy na nich? Powiedziałabym że zdecydowanie ładniej niż zachody słońca :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 26.02.2018 10:46

Katerina napisał(a):
Najpierw pomyślałam,że to Doktor...ale potem przypomniałam sobie,że on tak pięknie kaligrafował...
No, wiesz Kapitańska, chciałabym zobaczyć Cię we własnoręcznie zrobionym full mejkapie :lol:
Gusia, tego porównania z sepią właśnie szukałam w porannych odmętach mojej łepetyny, ale chyba wszystko jeszcze uśpione :oczko_usmiech:

Gusia uratowałaś Katerinę :mrgreen:

Jak by Ci to powiedzieć....zobaczyc mnie w full mejkapie to....niemożliwe :roll: Ja się właściwie nie maluję :oops: :oops: :oops: Wyobrażasz sobie jak bym wyglądała z takim makijażem jak Twój Małż na focie??? :mrgreen:
CROnikiCROpka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROnikiCROpka » 26.02.2018 10:49

beatabm napisał(a):
CROnikiCROpka napisał(a):Piękne zachody ustrzeliliście 8O Po prostu romantic 100% :hearts:

Dzisiejsze fotki to dzieło Doktora :oczko_usmiech:
Prawda że ślicznie wyszliśmy na nich? Powiedziałabym że zdecydowanie ładniej niż zachody słońca :mrgreen:

Zaryzykuję stwierdzenie, że wreszcie moge uznać się za fotogeniczną i podobam się sobie na zdjęciu :oczko_usmiech: :lol:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 26.02.2018 12:26

CROnikiCROpka napisał(a):Prawda że ślicznie wyszliśmy na nich? Powiedziałabym że zdecydowanie ładniej niż zachody słońca :mrgreen

Zaryzykuję stwierdzenie, że wreszcie moge uznać się za fotogeniczną i podobam się sobie na zdjęciu :oczko_usmiech: :lol:

Zdecydowanie twierdzę że bez mojego makijażu wyglądałaś ślicznie :wink:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 26.02.2018 12:35

CROnikiCROpka napisał(a): Zaryzykuję stwierdzenie, że wreszcie moge uznać się za fotogeniczną i podobam się sobie na zdjęciu :oczko_usmiech: :lol:
I ładnie się opaliłaś :wink: Ale, że narzeczony taki nieogolony w gości 8O całkiem jak mój zięciunio :smo:

beatabm napisał(a):
Katerina napisał(a): ... Gusia, tego porównania z sepią właśnie szukałam w porannych odmętach mojej łepetyny, ale chyba wszystko jeszcze uśpione :oczko_usmiech:
Gusia uratowałaś Katerinę :mrgreen: ...
Bo na mnie można zawsze liczyć i wszędzie :mrgreen:

beatabm napisał(a):
Katerina napisał(a):... No, wiesz Kapitańska, chciałabym zobaczyć Cię we własnoręcznie zrobionym full mejkapie :lol:
Jak by Ci to powiedzieć....zobaczyc mnie w full mejkapie to....niemożliwe :roll: Ja się właściwie nie maluję :oops: :oops: :oops: Wyobrażasz sobie jak bym wyglądała z takim makijażem jak Twój Małż na focie??? :mrgreen:
Mogłabyś siebie nie poznać całkiem i przejść obok nawet cześć nie rzuciwszy sobie na powitanie :mrgreen:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 26.02.2018 13:01

Z taką precyzją w rękach..dobrze ,że chirurgiem nie jesteś :roll:
A ...za sterem Ci to nie przeszkadza? :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 26.02.2018 14:29

Katerina napisał(a):Z taką precyzją w rękach..dobrze ,że chirurgiem nie jesteś :roll:
A ...za sterem Ci to nie przeszkadza? :mrgreen:

Ster to ma takie luzy że z łatwością toleruje moje niedociągnięcia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.02.2018 08:42

5 września 2017– z dziennika jachtowego wyjście z Komiza (Vis) 9:00 – wejście Stomorska (Solta) 16:40, 31Nm (wspomina Kapitańska Baba)

Impreza imprezą ale rano trzeba wstać gdyż morze wzywa. :oczko_usmiech:

Na pokładzie nie ma chleba – koniecznie trzeba płynąć do piekarni.

Dziś nie całym jachtem jak to miało miejsce w Cavtacie tylko pontonem (to dwudziesty trzeci kurs na trasie Queen – Komiza od wczoraj od 17:00. )

Przypłynęłam za wcześnie, piekarnia jeszcze zamknięta.

Zanim ją otworzą mam jeszcze czas – świetnie, idę na spacer po mieście, tym razem z aparatem, zapraszam na poranną wędrówkę:

DSC_7875.JPG

DSC_7876.JPG

DSC_7877.JPG

DSC_7879.JPG

DSC_7881.JPG

DSC_7882.JPG

DSC_7883.JPG

DSC_7885.JPG

DSC_7886.JPG

DSC_7887.JPG

DSC_7889.JPG

DSC_7890.JPG

DSC_7891.JPG

DSC_7893.JPG

DSC_7894.JPG

DSC_7895.JPG

Potem tradycyjnie zakup 4-ech 8O bochenków chleba na dziś, rejs pontonem na Queen i wychodzimy w morze.

Dziś nie udaje się upolować żadnego flaminga ale jest MLP:

DSC_7896.JPG

Przy odejściu od bojki korciło nas aby zadzwonić do Kateriny.

Jednak stwierdziliśmy, że pozwolimy im pospać dłużej, poranny dźwięk telefonu z pewnością nie jest dziś tym, czego oczekują. :mrgreen:

Dlatego znikamy z portu po cichutku, jak duchy.

Co złego to nie my.
:papa:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 27.02.2018 09:03

Uwielbiam takie poranki w Cro, jak miasteczo leniwie budzi się do życia. W sierpniu mieliśmy okazję z naszego balkonu oglądać codziennie krzątaninę w otwieranych kawiarniach, turystów spacerujących niespiesznie po świeże bułeczki i lokalsów pijących poranną kawkę i gawędzących ze sobą. Taki fajny, sielski klimacik. I tak świeży poranny, rześki zapach Jadranu... Ale się rozmarzyłam... A tu jeszcze 4 miesiące do CroWakacji...
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 27.02.2018 09:05

Na przedostatnim zdjęciu mijasz wejście do naszego apartmana..Trzeba było zapukać -po co dzwonić i pieniądze wydawać :wink: :lol:
Ale pusto w miasteczku - która to była godzina? Ty chyba w ogóle nie spałaś 8O
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.02.2018 09:53

agata26061 napisał(a):Uwielbiam takie poranki w Cro, jak miasteczo leniwie budzi się do życia. W sierpniu mieliśmy okazję z naszego balkonu oglądać codziennie krzątaninę w otwieranych kawiarniach, turystów spacerujących niespiesznie po świeże bułeczki i lokalsów pijących poranną kawkę i gawędzących ze sobą. Taki fajny, sielski klimacik. I tak świeży poranny, rześki zapach Jadranu... Ale się rozmarzyłam... A tu jeszcze 4 miesiące do CroWakacji...

To prawda..... Również jestem fanką takich poranków - to moja taka wakacyjna tradycja, codzienne poranne zakupy pieczywa czy ryb. Patrze wtedy na miejscowych - a często biegam po porcie już w okolicach siódmej - jak siedzą w knajpkach na kawie, zazdroszczę im tego spokoju i luzu :)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 27.02.2018 10:00

Katerina napisał(a):Na przedostatnim zdjęciu mijasz wejście do naszego apartmana..Trzeba było zapukać -po co dzwonić i pieniądze wydawać :wink: :lol:
Ale pusto w miasteczku - która to była godzina? Ty chyba w ogóle nie spałaś 8O

To Twoje mieszkanko???? 8O 8O 8O
Przecież gdybym wiedziała....to nawet bym nie pukała :mrgreen: Mielibyście nieproszonego gościa z rana :mrgreen:

Myślę że byłam na spacerze po ósmej - patrząc na to że punkt 9 opuściliśmy port - a musiałam jeszcze rejs pontonem odbyć, zakupy pochować :wink: Więc wychodzi na to że coś tam spałam :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Żeglowanie na Queen - najbardziej cycata relacja z CRO - strona 132
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone