Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żeglowanie na Queen - najbardziej cycata relacja z CRO

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 15.02.2018 18:18

Otóż to. Mi raz na Pagu przełożyli o kilka dni z powodu bury. Niektórzy musieli zrezygnować ponieważ już się nie wyrobili w terminie urlopu :(
Kasa do zwrotu oczywiście ale co z tego :(
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 15.02.2018 19:05

CROnikiCROpka
Jak mamy na urlopie coś ważnego, jak np. rejsy, to jeszcze tego samego dnia, którego przyjeżdżamy w dane miejsce, idziemy rezerwować. W razie, gdyby przełożyli, to jest jeszcze masa dni, żeby się wstrzelić z pogodą :)

Taaa...A jak się przyjedzie na 7 dni i pierwsze trzy to sztorm stulecia i jugo , potem się przejaśni, więc pędzisz na Biševo RIBem - bo to też w planie, następie leczysz tyłek i zaburzenia błędnika po RIBie, i zanim się obejrzysz - następny jugo w wersji hardcore - no i już trzeba się zwijać :mrgreen:
słoma79
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) słoma79 » 15.02.2018 20:08

A Tobie się gdzieś spieszy? Trzy strony zaległości mam...ale z takimi zdjęciami nadrabiam z przyjemnością :hearts: dla takich chwil korzystam z fishpicniców...nie mam innej możliwości spojrzenia na Cro od strony Jadranu :oczko_usmiech: a jest na co popatrzeć...
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 15.02.2018 20:51

Katerina napisał(a):CROnikiCROpka
Jak mamy na urlopie coś ważnego, jak np. rejsy, to jeszcze tego samego dnia, którego przyjeżdżamy w dane miejsce, idziemy rezerwować. W razie, gdyby przełożyli, to jest jeszcze masa dni, żeby się wstrzelić z pogodą :)

Taaa...A jak się przyjedzie na 7 dni i pierwsze trzy to sztorm stulecia i jugo , potem się przejaśni, więc pędzisz na Biševo RIBem - bo to też w planie, następie leczysz tyłek i zaburzenia błędnika po RIBie, i zanim się obejrzysz - następny jugo w wersji hardcore - no i już trzeba się zwijać :mrgreen:
Bo się nie skacze z kwiatka na kwiatek co parę dni tylko z jednego się pyłek zbiera :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.02.2018 22:38

gusia-s napisał(a): Bo się nie skacze z kwiatka na kwiatek co parę dni tylko z jednego się pyłek zbiera :oczko_usmiech:

Tak, teraz to Ja już też to wiem,
Ale po zapoznaniu się z cro.pl
(drugi wyjazd)
Poczułem taką dziwną presję poznawania,że
zwiedziłem(oczywiście po łebkach)
Ninską Lagunę,Pag,Trogir,Jeziora:Crvene,Modro,Zelene,Wodospady Krka,Knin,Slap
Krčić,Makarską (z Nugalem i Kotišiną),Brelę,Krvavicę, młyny Rastoke
A nawet 1 dzień z rekonensansem Hvaru, :roll:
I to w 10 dni 8O
Biedna Kinga tylko pytała:Tomuś a kiedy odpoczniemy?poplażujemy? :cry:

Teraz staram się już tak nie robić :oczko_usmiech:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 16.02.2018 09:14

gusia-s napisał(a):
Katerina napisał(a): Taaa...A jak się przyjedzie na 7 dni i pierwsze trzy to sztorm stulecia i jugo , potem się przejaśni, więc pędzisz na Biševo RIBem - bo to też w planie, następie leczysz tyłek i zaburzenia błędnika po RIBie, i zanim się obejrzysz - następny jugo w wersji hardcore - no i już trzeba się zwijać :mrgreen:
Bo się nie skacze z kwiatka na kwiatek co parę dni tylko z jednego się pyłek zbiera :oczko_usmiech:

Myślę, że Katerina jeszcze zdąży nadrobić w przyszłym roku, a jak nie to jeszcze w następnym, przecież kwaterkę u Vanji na Visie ma już na kilka lat zaklepaną ;) :oczko_usmiech:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 16.02.2018 09:38

gusia-s napisał(a):

Młody :wink: człowiek to głupi :lol: .Skacze tu i tam. Ale z wiekiem zaczyna doceniać jeden wybrany nektar..
I jak słusznie zauważyła Agataka:

agata26061
Myślę, że Katerina jeszcze zdąży nadrobić w przyszłym roku, a jak nie to jeszcze w następnym, przecież kwaterkę u Vanji na Visie ma już na kilka lat zaklepaną ;)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.02.2018 09:40

agata26061 napisał(a):
gusia-s napisał(a):
Katerina napisał(a): Taaa...A jak się przyjedzie na 7 dni i pierwsze trzy to sztorm stulecia i jugo , potem się przejaśni, więc pędzisz na Biševo RIBem - bo to też w planie, następie leczysz tyłek i zaburzenia błędnika po RIBie, i zanim się obejrzysz - następny jugo w wersji hardcore - no i już trzeba się zwijać :mrgreen:

Myślę, że Katerina jeszcze zdąży nadrobić w przyszłym roku, a jak nie to jeszcze w następnym, przecież kwaterkę u Vanji na Visie ma już na kilka lat zaklepaną ;) :oczko_usmiech:

Ona jeszcze kilka razy tam pojedzie i zostanie miejscowym a wtedy sama będzie turystów ribem po skałach wozić :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.02.2018 09:43

słoma79 napisał(a):A Tobie się gdzieś spieszy? Trzy strony zaległości mam...ale z takimi zdjęciami nadrabiam z przyjemnością :hearts: dla takich chwil korzystam z fishpicniców...nie mam innej możliwości spojrzenia na Cro od strony Jadranu :oczko_usmiech: a jest na co popatrzeć...

Co znaczy zaległości? Kolega wachtę opuścił??? Ciągamy pod kilem za karę????

Jak w końcu zbierzemy się CROmaniacką gromadą to popłyniemy na CROmaniacki rejs :oczko_usmiech: Wtedy się napatrzysz :oczko_usmiech: :smo:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.02.2018 09:48

Komiza wita nas tłokiem, ogromna ilość jachtów przy falochronie, jeszcze więcej na bojach.

DSC_7871.JPG

DSC_7874.JPG

Pontonem podpływa harbour master z pytaniem co wybieramy: port czy bojka.

Ceny: 650 kun za port, 250 za bojkę.

Wybór oczywisty, boja.

Prosimy go tylko aby boja była blisko brzegu – nie mamy silnika do pontonu a wiosłowanie bączkiem nie jest proste – kto pływał ten wie. :mrgreen:

Dostajemy bardzo dobre miejsce.

20170904_191824 (1).jpg

DSC_7872.JPG

Łapiemy boję, uiszczamy opłatę i Kapitan wysyła sms-a z informacją że jesteśmy.

Jest godzina 17:02.

Dwie minuty spóźnienia, chyba wybaczą. :roll:

Zastanawiamy się kto tam stoi na balkonie :?: :?: :?:

DSC_6939.JPG

Rozglądamy się i w najbliższym sąsiedztwie spotykamy....kolejnego różowego flaminga.

DSC_7844.JPG

A to widok z pokładu:

DSC_7846.JPG

DSC_7848.JPG

Zrzucamy ponton i desant na brzeg.

Pływamy na raty.

Pierwszy kurs to ja i dziewczynki, kolejny to Kasia , Margot i Doktor.

Zabieram Anię i Ewę na spacer po Komizie, idziemy na lody – znalazłyśmy extra dark chocolate – najlepszy smak na świecie!!! :hearts:

Chętnie pospacerowałybyśmy z dziewczynkami jeszcze dłużej ale dzwoni Kapitan z informacją …że mam natychmiast wracać, On już czeka na mnie z pontonem na plaży.

Dziś na pokładzie Queen będą Goście.

Ważni Goście.

To dla nich tak uparcie płynęłam do Komizy.

Kto to będzie :?: :?: :?:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 16.02.2018 10:34

beatabm napisał(a):Ona jeszcze kilka razy tam pojedzie i zostanie miejscowym

Noooo, dobrze by było. Wiedziałabym u kogo kwaterkę wtedy wynajmować jak będę stacjonować na Visie;)
beatabm napisał(a):Jak w końcu zbierzemy się CROmaniacką gromadą to popłyniemy na CROmaniacki rejs :oczko_usmiech: Wtedy się napatrzysz :oczko_usmiech: :smo:

To ja też się piszę na taki rejs ;) :D Ale by było pływania .... i cycania ;)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 16.02.2018 10:35

beatabm napisał(a):Dziś na pokładzie Queen będą Goście.
Ważni Goście.
Pojęcia nie mam ani nikt inny kto tu zagląda 8O
Na pewno jakiś Prezydent Komiży z Prezydentką :?: albo jacyś bez P :mrgreen: i inne Cropki nad iiii :mrgreen:

Stoję tam na plaży ... boso ... i czekam też na ponton :roll: , może za 10 kursem się załapię ;)

Muszę o coś podpytać zaraz wbijam na priv ;)
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 16.02.2018 10:44

gusia-s napisał(a):
beatabm napisał(a):Dziś na pokładzie Queen będą Goście.
Ważni Goście.
Pojęcia nie mam ani nikt inny kto tu zagląda 8O

Podpisuję się obiema rękami i nogami pod tym stwierdzeniem. Któż to może być?????
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.02.2018 10:46

agata26061 napisał(a):Jak w końcu zbierzemy się CROmaniacką gromadą to popłyniemy na CROmaniacki rejs :oczko_usmiech: Wtedy się napatrzysz :oczko_usmiech: :smo:

To ja też się piszę na taki rejs ;) :D Ale by było pływania .... i cycania ;)[/quote]

Obiecuję że cycania...nie zabraknie :mrgreen: Pływania również - jak widać po relacjach nie siedzimy na d...w miejscu :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.02.2018 10:49

"gusia-s" Pojęcia nie mam ani nikt inny kto tu zagląda 8O
Na pewno jakiś Prezydent Komiży z Prezydentką :?: albo jacyś bez P :mrgreen: i inne Cropki nad iiii :mrgreen:

Stoję tam na plaży ... boso ... i czekam też na ponton :roll: , może za 10 kursem się załapię ;)

Gdzie by tam do nas takie osobistości 8O
Gusia Ty to jednak porządna Kobitka jesteś - obcasy w domu, na bosaka stoi i czeka - widać ze zna łódkowe zasady :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Żeglowanie na Queen - najbardziej cycata relacja z CRO - strona 124
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone