Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żeglowanie na Queen - najbardziej cycata relacja z CRO

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 30.01.2018 10:42

Piękna ... tchnęła dziś we mnie trochę radości ...
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.01.2018 11:14

gusia-s napisał(a):Piękna ... tchnęła dziś we mnie trochę radości ...

Coś się stało? Czemu Gusia smutna???

Już znalazłam. Gusia wyrazy współczucia...
Obrazek
Ostatnio edytowano 30.01.2018 14:21 przez Kapitańska Baba, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.01.2018 12:50

beatabm napisał(a):
gusia-s napisał(a):Piękna ... tchnęła dziś we mnie trochę radości ...

Coś się stało? Czemu Gusia smutna???

Powód znajdziesz w dzisiejszy postach gusi-s na forum ...
DoktorDoktor
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) DoktorDoktor » 30.01.2018 15:37

beatabm napisał(a):
gusia-s napisał(a):
beatabm napisał(a): ... Czym jest Santiago i Camino de Santiago, opowiem kiedy indziej ale bardzo każdego zachęcam do odbycia takiej wędrówki – pielgrzymki...
Przeszłaś drogę św. Jakuba :?: czy Doktor :?: bo chyba to On wspomina. Czytałam na żywo relację znajomej forumowiczki z mojego forum karawaningowego. Super to przedstawiła :)

Na naszej łódce rury nie było :(
Widać, że imprezka się udała :)

Łódź bez rury traci swoje walory jak widać :mrgreen:
Na pielgrzymce był Doktor, to Jego część relacji. Opowiada o niej z pasją ale może sam coś dopisze :roll:

Ech... Długo by opowiadać. Camino przeszedłem dwukrotnie, w 2006 i w 2011, od Pampeluny do Santiago idąc z buta 702 km. Dla mnie była to jedna z wypraw życia i na pewno jeszcze tam wrócę. I od strony duchowej i naukowej (jako historyk sztuki specjalizuję się w średniowieczu) i od strony turystyczno-wyczynowej wrażenia jedyne w swoim rodzaju. Najważniejsi na Camino są ludzie, których można spotkać. Wyjatkowi i z całego świata... Te rozmowy przy winie albo w trakcie drogi, gdy pielgrzymi pozdrawiają się słowami: buen camino (dobrej drogi, dobrego camino)....
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 30.01.2018 15:54

Tęcza...symbol nadziei,że wreszcie dotrzecie wkrótce do Komiży, bo mi i małżowi w gardłach zaschło :roll:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.01.2018 16:42

Katerina napisał(a):Tęcza...symbol nadziei,że wreszcie dotrzecie wkrótce do Komiży, bo mi i małżowi w gardłach zaschło :roll:

Rozumiem...susza....pożar.... ale popatrz na te zdjęcia z tęczą.... Tam granat na niebie... Jak płynąć??? :roll:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 30.01.2018 16:43

beatabm napisał(a):
CROberto napisał(a):Cóż mam powiedzieć? :roll: :roll: :roll:
Cycasz sto karniaków i nadrabiaj zaległości :mrgreen:

Tak jest :!: :D
Nie będę się przecież z Kapitańską spierał... :lol:
Zrobię to tylko może w odwrotnej kolejności,żeby mieć szansę na nadrabianie... :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.01.2018 22:17

CROberto napisał(a):Tak jest :!: :D
Nie będę się przecież z Kapitańską spierał... :lol:
Zrobię to tylko może w odwrotnej kolejności,żeby mieć szansę na nadrabianie... :mrgreen:

Tylko się pospiesz gdyż z każdym dniem zaległości będą większe :roll: :mrgreen:
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 30.01.2018 22:23

Czyli tak, kulturowe dziedzictwo prętowe rozebrali, teraz w RP na złomie zamienią na drugą rurę i dwie będą targać na jacht. Boska moc potwierdza dwoma tęczami, że dwie rury to dobra rzecz. I to rozumiem, ale że ja się nie nauczyłem grać na garnkach to nie rozumiem. Nie z tego cyca widocznie ciągnąłem :mrgreen:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.01.2018 22:33

Abakus68 napisał(a):Czyli tak, kulturowe dziedzictwo prętowe rozebrali, teraz w RP na złomie zamienią na drugą rurę i dwie będą targać na jacht. Boska moc potwierdza dwoma tęczami, że dwie rury to dobra rzecz. I to rozumiem, ale że ja się nie nauczyłem grać na garnkach to nie rozumiem. Nie z tego cyca widocznie ciągnąłem :mrgreen:

Nie rozebrali bo piłki do metalu z domu zapomnieli :roll:
Rura na jachcie utrzymuje jak widać morale wśród Załogi :mrgreen:
A dwie tęcze to dwa garnki ze złotem. Jak do nich dopłyniemy to orkiestrę garnkową założymy i na Cyca zaprosimy :mrgreen:
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 30.01.2018 22:36

beatabm napisał(a):Nie rozebrali bo piłki do metalu z domu zapomnieli :roll:

Dobrze, dobrze :wink: winny się ino tłumaczy, chociaż w waszym przypadku należałoby użyć stwierdzenie cycowy miast winny
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.01.2018 22:42

Abakus68 napisał(a):Dobrze, dobrze :wink: winny się ino tłumaczy, chociaż w waszym przypadku należałoby użyć stwierdzenie cycowy miast winny

Znaczy że u nas wino z cyca? Koniec świata 8O :roll: :mrgreen:
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 30.01.2018 22:43

A jeden taki wodę w wino zmieniał, mleko w piersi zmienić trzeba było, ale byłyby rubaszne dzieciaki!
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 30.01.2018 22:49

Abakus68 napisał(a):A jeden taki wodę w wino zmieniał, mleko w piersi zmienić trzeba było, ale byłyby rubaszne dzieciaki!

Wszystko fajnie ale kto by z nimi na trzeźwo wytrzymał? 8O
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 31.01.2018 09:27

Dziś jest niedziela więc decydujemy, że gromadnie idziemy na mszę świętą do lokalnego kościoła.

Po śniadaniu przebieramy się w wyjściowe ciuchy i w drogę.

Ludzi niewiele, ksiądz w klapkach, pięknie śpiewający chór złożony z mieszkanek Sucuraja i wszystko byłoby super gdyby nie jedna rzecz która nie pozwalała nikomu z naszej Załogi się skupić – jest całkiem chłodno, na zewnątrz pada deszcz a nam OKROPNIE duszno!!! 8O 8O 8O

Czujemy się jak ryby wyciągnięte z wody.

Masakra. 8O 8O 8O

Cały czas wiejący wiatr przyzwyczaił nasze organizmy do dużej ilości świeżego powietrza.

W zamkniętym pomieszczeniu nam go brak.

I do tego dlaczego ten kościół się buja? :roll: :roll: :roll:

Przecież dziś nikt nic nie cycał....

Dziewczyny wstając przytrzymują się ławek aby się nie przewrócić.

Na wodzie bujania nie czujemy, po wejściu do zamkniętego pomieszczenia zaczynamy odczuwać oznaki choroby lądowej.

Po mszy przestaje padać.

Powolnym spacerem wracamy na jacht podziwiając po drodze niesamowitą scenerię barw.

DSC_7720.JPG

DSC_7721.JPG

DSC_7722.JPG

DSC_7723.JPG

DSC_7724.JPG
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Żeglowanie na Queen - najbardziej cycata relacja z CRO - strona 112
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone