beatabm napisał(a):UwTw napisał(a):Normalnie Was kocham Stanę się przez Was wielbicielką CYCÓW
Lepiej późno niż wcale
Przy Was to ja jeszcze nawet raczkować nie zaczęłam
UwTw napisał(a):beatabm napisał(a):UwTw napisał(a):Normalnie Was kocham Stanę się przez Was wielbicielką CYCÓW
Lepiej późno niż wcale
Przy Was to ja jeszcze nawet raczkować nie zaczęłam
gusia-s napisał(a):Kapitańska ... co jest, internety odcięli? czy pierogi i uszka gnieciesz
Nie wypada nic nie wrzucać w dzień roboczy jakby nie było przecieżbeatabm napisał(a):gusia-s napisał(a):Kapitańska ... co jest, internety odcięli? czy pierogi i uszka gnieciesz
Do tej pory nie miałam jak zajrzeć a tak wrzucać coś o tej porze to chyba nie wypada
Barokowego zresztą Św. Błażej jest patronem Dubrovnika a ta jego pozłacana figura z makietą miasta jako jedyna ocalała z poprzedniego kościoła, który spłonął doszczętnie.beatabm napisał(a): Idziemy dalej, spotykamy piratkę poobłażoną przez papugi i dochodzimy do kościoła św. Błażeja...
...
Jest on otwarty, więc możemy zobaczyć w środku m. innymi ołtarz z figurą świętego.
Trzyma on w ręku makietę miasta sprzed wielkiego trzęsienia ziemi
beatabm napisał(a):
... ...
Pierwowzorem tych schodów były rzymskie schody Piazza di Spagna.beatabm napisał(a):
... ...
... No i schody, słynne schody
po których wśród tłumów szła naga królowa Cersei w marszu pokutnym.
krakusowa napisał(a):Piękny ten Dubrownik nocą
nam się nigdy nie udało być tam o tej porze
gusia-s napisał(a):beatabm napisał(a):
Uwielbiam Dubrovnik mimo tłumów
Katerina napisał(a):Ja nie byłam jeszcze w obrębie murów w nocy...
Ale za to widziałam Dubrovnik z góry wieczorną porą
Może kiedyś uda się nam poszwędać po nocnych uliczkach...
Powrót do Nasze relacje z podróży