Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Żeglowanie na Queen - najbardziej cycata relacja z CRO

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 13.12.2017 21:00

Abakus68 napisał(a):
beatabm napisał(a):.... my nigdy nie wiemy gdzie się zatrzymamy. :oczko_usmiech: ....

Ja jak się rozpędzę to też nie wiem kiedy przestać...Ale to chyba nie o to chodzi;)

Interpretację pozostawię jednak Tobie :oczko_usmiech:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 13.12.2017 21:11

dangol napisał(a):
beatabm napisał(a): Za 12-metrową łódź nawet 107 eu

A myślałam, że ceny z kosmosu to tylko na Eolie :wink: ...
W liparyjskiej stolicy marina wyniosła nas 60 EUR za łódkę > 15 m, no ale bojki na Salinie i Stromboli wyszły za nią po 50 :oczko_usmiech: . Na szczęście wybraliśmy marinę na Lipari, a nie na Salinie, bo tam wyszłoby znacznie więcej (nie wiem jak zaśpiewaliby po sezonie, latem za naszą łódkę ponoć byłoby coś około :roll: 150).

Twoja to chociaż łódź była, nasza Queen to kruszynka :mrgreen: Ceny marin to masakra, zresztą portów czasem też :roll:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 13.12.2017 21:13

słoma79 napisał(a):Trzeba było Doktora w tych niebieskich rękawiczkach i z tą maczetą w dłoni wysłać na negocjacje w sprawie ceny :mrgreen:

Oszalałeś??? Z portu by nam się natychmiast kazali wynosić albo na jaka kwarantannę zamknęli :twisted:
agata26061
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) agata26061 » 13.12.2017 22:49

Ależ mi się ten Dubrovnik spodobał od Waszej strony... Chyba go jeszcze nie widziałam w takiej odsłonie na tym forum :D Piękny. Ledwie w tym roku go liznęliśmy... Do nadrobienia oczywiście :D
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 14.12.2017 08:33

agata26061 napisał(a):Ależ mi się ten Dubrovnik spodobał od Waszej strony... Chyba go jeszcze nie widziałam w takiej odsłonie na tym forum :D Piękny. Ledwie w tym roku go liznęliśmy... Do nadrobienia oczywiście :D

Cieszę się, dziękuję :wink:
Z morza wszystko wygląda ciut inaczej :wink:
Koniecznie, Dubrownik zasługuje na dłuższy spacer :D
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 14.12.2017 08:45

Pozostała piątka zostaje w Cavtacie – wszak w Dubrowniku już nie raz byliśmy a w Cavtacie jeszcze nigdy.

DSC_7420.JPG

DSC_7422.JPG

DSC_7421.JPG

DSC_7413.JPG

DSC_7416.JPG

DSC_7418.JPG

Ja zostałam w Cavtacie również dlatego, że chcę Dubrownik pamiętać takim, jakim go widziałam kiedy byłam w nim ostatni raz ........

negative1.jpg

Negative0-30-30(2).jpg

Negative0-29-29(2).jpg

Negative0-25-25(2).jpg

Negative0-24-24(2).jpg

Negative0-23-23(2).jpg

Negative0-21-21(2).jpg

Negative0-20-20(2).jpg

Negative0-18-18(2).jpg

Negative0-17-17(2).jpg

Negative0-16-16(2).jpg

Szybki desant na brzeg – pontonem wozi nas oczywiście Ewa i idziemy na spacer po pięknym mieście.

Zdjęć niestety mam tylko kilka i to kiepskiej jakości – robione wieczorem komórką.

Bałam się zabierać aparat do pontonu żeby go po prostu nie zamoczyć, ten ponton to jednak nie jest stabilna i sucha jednostka.

10.jpg

11.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

Zwiedzamy port, spacerujemy długą ścieżką nad brzegiem, wracamy na pokład bardzo późną porą.

DSC_7426.JPG

DSC_7427.JPG

Kapitan nie może zasnąć, musi zaczekać aż turyści z Dubrownika pojawią się w Cavtacie, w końcu trzeba ich przetransportować z brzegu.

Uroki stania na wodzie. :oczko_usmiech:
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 14.12.2017 09:44

beatabm
ten ponton to jednak nie jest stabilna i sucha jednostka.

No co Ty? :lol: :mrgreen:

A na tych zdjęciach z D. to ile Wy macie lat - po 15 cie 8O ? 8) Captain od zawsze wie gdzie można być szefem , widzę :boss:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 14.12.2017 09:49

="Katerina"]beatabm
ten ponton to jednak nie jest stabilna i sucha jednostka.

No co Ty? :lol: :mrgreen:

A na tych zdjęciach z D. to ile Wy macie lat - po 15 cie 8O ? 8) Captain od zawsze wie gdzie można być szefem , widzę :boss:

Ale ile śmiechu i wspomnień pozostawia w użytkownikach :mrgreen:
Nie żartuj.... 8O Zwróciłaś uwagę na pustki w Dubrowniku? 8O
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 14.12.2017 10:03

Tak...wyglądacie jak na planie filmowym :) Ulice wokół zamknięte - i nie jest to" Gra o tron" - super :!:
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 14.12.2017 11:34

Katerina napisał(a):Tak...wyglądacie jak na planie filmowym :) Ulice wokół zamknięte - i nie jest to" Gra o tron" - super :!:

O Grze o tron to wtedy nikt jeszcze nie słyszał :mrgreen:
Tak to można było zwiedzać i zdjęcia robić i cieszyć oczy pięknym miastem :wink:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 14.12.2017 14:01

Ale sikuty w tym Dubrovniku :oczko_usmiech:
To musiało być naprawdę bardzo dawno temu ... pierwszy raz w Dubrovniku byłam 5 lat temu i już było gęsto, 2 lata później było jeszcze gęściej i od tamtej pory już nie byłam wcale :cry:, lecz jak trafi się, że będę w pobliżu to i tak na pewno znów zawitam choćbym miała się przeciskać łokciami :mrgreen:
Właśnie nigdy nie byłam wieczorową porą. Wtedy może być luźniej jak już wszyscy 1 dniowi turyści wyjadą. Zobaczymy, ocenimy po tym co wspominać będzie Doktor :)

Dziewczyny jakie wystrojone na miastoooo :oczko_usmiech: Piknie :)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 14.12.2017 16:31

gusia-s napisał(a):Ale sikuty w tym Dubrovniku :oczko_usmiech:
To musiało być naprawdę bardzo dawno temu ... pierwszy raz w Dubrovniku byłam 5 lat temu i już było gęsto, 2 lata później było jeszcze gęściej i od tamtej pory już nie byłam wcale :cry:, lecz jak trafi się, że będę w pobliżu to i tak na pewno znów zawitam choćbym miała się przeciskać łokciami :mrgreen:
Właśnie nigdy nie byłam wieczorową porą. Wtedy może być luźniej jak już wszyscy 1 dniowi turyści wyjadą. Zobaczymy, ocenimy po tym co wspominać będzie Doktor :)

Dziewczyny jakie wystrojone na miastoooo :oczko_usmiech: Piknie :)

Na wieczorne pustki bym nie liczyła, nawet jeśli do centrum wejdzie Doktor w rękawiczkach to nie przegoni turystów :mrgreen:
Jak się idzie w burżujskie miasto to trza wyglądać, nie? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Abakus68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abakus68 » 14.12.2017 16:36

Pusty Dubrownik! 8O 8O 8O 8O 8O 8O - Gzie jest Emmet Brown!!!! -Ja chcę do przeszłości :!: :!: :!: :!:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 14.12.2017 16:42

beatabm napisał(a):
Ja zostałam w Cavtacie również dlatego, że chcę Dubrownik pamiętać takim, jakim go widziałam kiedy byłam w nim ostatni raz .......

Dobrze prawisz, trzeba Ci polać Obrazek

Takiego Dubrovnika jak na Twoich starych zdjęciach w ogóle nie znam i pewnie już nie poznam :cry:

A Cavtat też mi się bardzo podoba :)
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 14.12.2017 20:04

ruzica napisał(a):Dobrze prawisz, trzeba Ci polać Obrazek

Takiego Dubrovnika jak na Twoich starych zdjęciach w ogóle nie znam i pewnie już nie poznam :cry:

A Cavtat też mi się bardzo podoba :)

Dzięki Ci dobra Kobieto :smo:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Żeglowanie na Queen - najbardziej cycata relacja z CRO - strona 80
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone