Aurel88 napisał(a):A jak to wygląda z tymi plażami w rogoznicy jakie one są.
Różne
piekara114 napisał(a):Rogoznica, rozmarzyłam się, bo wg mnie to tam są najlepsze kalmary
Vesna napisał(a):piekara114 napisał(a):Rogoznica, rozmarzyłam się, bo wg mnie to tam są najlepsze kalmary
O! Najlepsze w Cro? Zamierzam przetestować, już za dwa tygodnie! Jak do tej pory najlepsze kalmary w Europie jadłam... w Warszawie
Chorwacja pod względem kalmarów była dla mnie dosyć rozczarowująca...
drzazga napisał(a):Witam,
Rozważamy z dziewczyną wyjazd do Zeceva przy ulicy Rtić w pierwszej połowie sierpnia. Z tego co rozumiem to chyba jest to ta bardziej turystyczna część Zeceva niż ta stara, zmilitaryzowana.
Może był ktoś stosunkowo niedawno w tej miejscowości i mógłby coś więcej powiedzieć na temat tej miejscowości? Chyba jest to mało popularny kierunek, ponieważ ciężko znaleźć jakieś informacje na jej temat.
Z tego co zdążyłem się zorientować nie ma tam żadnego sklepu jak i knajpy, być może jednak coś się zmieniło od tego czasu.
Interesują nas też plaże, szczególnie te żwirowe. Po wklepaniu w google przewija się ich kilka, jednak chyba niektóre pokazują zdjęcia plaż z Rogoznicy. Wiem, że obok hotelu life jest jedna żwirowo-skalista (po wpisaniu w google "zecevo rogoznica rtic" wyskakuje trochę zdjęć) i wygląda całkiem malowniczo, podejrzewam jednak że może na niej wypoczywać wiele gości hotelowych i może być dość ciasno (ale chyba nie przegonią z niej "obcego" w razie czego?). W każdym razie przydałoby się więcej żwiru poza tym jednym kawałkiem.
Rozważamy również wyjazd do Stupin Celine (niewiele większe zapupie) obok Rogoznicy, ale w Zecevie kusi nas otwarte morze. Może ktoś był w obydwu i mógłby wypowiedzieć się, która miejscowość bardziej przypadła mu do gustu i dlaczego.
Z góry dzięki za pomoc.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne