napisał(a) Użytkownik usunięty » 02.11.2010 22:49
pocztówka28 napisał(a):Zebik na pierwszej stronie swojej relacji jako "-" Jelsy podajesz brak plaż
w dosłownym tego słowa znaczeniu? Bez ruszania auta znajdziemy jakąś mini plaże, gdzie psiak nie będzie nikomu przeszkadzał?
...hmmm i tu mam kłopot bo rzeczywiście Jelsa posiada chyba wszystko oprócz plaż. Miasteczko wyborne do spacerów, posiłkowania się, lodów ect. ale nie do plaż. Owszem na upartego może i znajdziesz jakiś kawałek plaży dla Was i psinki ale to moim zdaniem nie będzie to coś co w Chorwacji najpiękniejsze.
Polecam "mój" wariant czyli:
- zakotwiczyć w Jelsie, a na plaże jeździć - poczynając od Vrboski (plaża za "gołym" campem), a na "zatunelowej" części Hvaru kończąc. Nie jest to aż takie uciążliwe. My byliśmy przez taki rodzaj - wybór pobytu prawie w każdej cześci Hvaru i codziennie w innej.
Jest jeszcze jeden ważny aspekt zamieszkania w Jelsie (jak dla mnie) to cena apartamentów, które są o około 20-30% tańsze niż te "za tunelem".
pocztówka28 napisał(a):ofertę hotelu z wyżywieniem - hotel Hvar bądz Fontana Resort, aby zwróciło się jak najwięcej kosztów z wyjazdu
myślę, że to dobra myśl (pod warunkiem, że będziecie mieli auto).