napisał(a) consett0805 » 05.06.2011 20:46
Najprościej i najtaniej tak jak w zamieszczonym linku z mojej zeszłorocznej wyprawy. Ja jechałem z północy tak więc ten fragment nie dla ciebie, ale reszta... Ta trasa to słowacka winieta i odcinek autostrady w Chorwacji do Karlovaca. To jedyne dodatkowe koszta tej wyprawy, poza paliwem. Można kanałami ale zupełnie nie opłacalne czasowo.
forum/viewtopic.php?t=29076&highlight=
Ps. Jeśli Cię to nie zadowoli na mapach google podaj punkt A i punkt B w opcjach ustaw pomiń drogi płatne i masz rozwiązanie. Z Bielska Białej do Breli ta opcja przez stare przejście Letenye ( pomija Słowenię) to ponad 18 gdz 1076 km. Opcja przez Słowenię to Z Bielska Białej to 17.gdz i 45 min i 1046 km ( z tym że jeśli nie jesteś cwany za kierownicą możesz wpuścić się w maliny w Słowenii i patrol zafunduje ci 200 euro kary plus winieta.
Więc szanuj pieniądze i czas i jedź tak jak w zamieszczonym linku. Oczywiście nie wracasz na autostradę tak jak ja to zrobiłem z Plitvic tylko poruszasz się dalej stara jedynką (bardzo miła i wygodna trasa) Przez Knin dalej do Hrvace dalej Sinj tu odbijasz na 60tkę dalej Trilj dalej do Cista Prvo i tu odbijasz do zjazdu Sestanowac z którego już na Brelę.
Najlepsza i najtańsza opcja według mapy google Bielsko Biała - Brela z opisu jak w linku i dalej tak jak napisałem wyżej to 1062 km 15 gdz czyli masz rozwiązanie.