Witam.
Słowem wstępu: w czerwcu planuję wyjazd z moją partnerką do Slano, w okolicach Dubrovnika. Mamy już kupiony przelot i kwaterę, ale planujemy po Chorwacji poruszać się na własną rękę (czyt. busami i promami), zamiast kupować "wycieczki fakultatywne" w biurze obsługującym nasz turnus. Wiadomo jak takie przedsięwzięcia wyglądają, a my chcemy trochę zachłysnąć się Chorwacją i obowiązkowo poczynić jakieś malownicze fotosy (interesuję się fotografią na poziomie "amatorsko-półprofesjonalnym"). Jedną z wypraw chcemy odbyć do miasta Korcula, ale mam problemy z wygrzebaniem w sieci informacji czy jest to możliwe w opisany przeze mnie wyżej sposób, przy założeniu, że startujemy z samego Slano (chcielibyśmy się zamknąć w jednym dniu). Znalazłem, co prawda, informacje o kursach autobusowych (klik), które jeżdżą do Orebica, skąd przeprawić się można na Korcule promem, tudzież prom wliczony jest w podróż autobusem. Problem w tym, że nie doszukałem się tam, czy taki kurs z Dubrovnika do Korculi/Orebica zatrzymuje się w Slano i czy można w tymże Slano do autobusu się dosiąść... Czy ktoś z forumowiczów jest w stanie powiedzieć coś więcej na ten temat?
Z góry dzięki za wszelką pomoc.
Pozdrawiam,
Mikołaj.