Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zdziercy makarscy

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
benito5
Croentuzjasta
Zdziercy makarscy

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 17.07.2012 18:44

.

byłem 4 raz na Makarskiej - i ostatni :cry: ........... automaty na wodę (płukanie po "solance" - :wink: ) płatne 2 kuny za 30 sekund - tragedia :( :( :( :( :( (nie miałem innej możliwości - będąc przejazdem
Ostatnio edytowano 20.07.2012 08:03 przez benito5, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 17.07.2012 18:52

Ciekaw jestem jak się to ma do płatnych pryszniców np. w Turawie czy Jastrzębiej Górze. Każde wejście pod prysznic to 2 zł. i to z 15 lat temu. Niby miała być ciepła. Jajek godzinę po prysznicu nie szło znaleźć :)
Użytkownik usunięty
Re: zdziercy makarscy

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2012 19:05

benito5 napisał(a):.

byłem 4 raz na Makarskiej - i ostatni :cry: ........... automaty na wodę (płukanie po "solance" - :wink: ) płatne 2 kuny za 30 sekund - tragedia :( :( :( :( :( (nie miałem innej możliwości - będąc przejazdem

Ale masz problem..ojojoj...a na marginesie po co się płukać po solance ?
Trochę mikroelementów raz w roku przyda się !
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 17.07.2012 19:27

trzeba było poczekać obok gdy ktoś przyjdzie i zapłaci, i zaproponować wspólne mycie plecków
barti75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) barti75 » 17.07.2012 21:52

ehhh ludzie to mają problemy bez kitu zapraszamy nad Polski Bałtyk za prysznice nie zapłacisz przy takiej pogodzie(jak je namierzysz w ogóle), trochę soli na skórze po kąpieli tych kilka godzin przed prysznicem w apartamencie to chyba mały pikuś no chyba że z Makarskiej od razu po kąpieli w auto i goniłeś 14 godzin do domu jak piszesz że przejazdem, ale wapno pomaga.
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 17.07.2012 22:17

We wroclawiu jest sklep ze schodami ruchomymi i mozna pojeździć za darmo!!!!
PETERENZO
Cromaniak
Re: zdziercy makarscy

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 17.07.2012 22:29

benito5 napisał(a):.

Obrazek
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 17.07.2012 22:30

telepol napisał(a):We wroclawiu jest sklep ze schodami ruchomymi i mozna pojeździć za darmo!!!!

:lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: miazga
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 18.07.2012 07:33

Juz w zeszłym roku były płatne prysznice. Fakt płukało się mniej ludzi niż zwykle ale nie róbmy z tego tragedii.

Na kwaterce zapewne masz łazienkę z prysznicem ;) ...
a_tomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_tomek » 18.07.2012 07:41

telepol napisał(a):We wroclawiu jest sklep ze schodami ruchomymi i mozna pojeździć za darmo!!!!

znamy znamy, bywamy i korzystamy :roll:

mówię Wam COŚ FANTASTYCZNEGO! 8O no i rzeczywiście ZA DARMO!!!

(ALE UWAGA! trzeba potem, tzn. do godziny, z parkingu wyjechać, bo jak się nie wyjedzie to...skasują 2 złote! zgrrrrroooooza!)
borut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borut » 18.07.2012 07:56

Wykpiliście Kolegę - czasami nawet zabawnie :-), ale warto mówić o pewnych rozwiązaniach, które stanowią pewnego rodzaju standardy w innych krajach. Powiem Wam koledzy, że ja też nie traktuję braku pryszniców lub ich obecności w formie płatnej w kategorii problemu, ale uwierzcie mi, że jest bardzo miło jeśli takowe znajdują się przy plażach i można z nich korzystać.
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 18.07.2012 08:11

Kolega zapewne o "ostatnim razie" pisał w przenośni. Ja też w wątku co nas ucieszyło zasmuciło pisałem kilkanaście dni temu, że w Baska Voda w tym roku wprowadzili odpłtność za prysznice. Musze szczerze napisać, że zaniepokoił mnie po prostu kierunek, w którym zmierza turystyczna część Chorwacji.
Opłata za prysznice czy toalety w moim odczuci nie przystoi. Za niedługo wprowadzą odpłatne plaże. I takie coś przeżyłem jak byłem małym szkrabem - w Ustce za wejście na plaże płaciło się 20zł (takie jeszcze w monecie) lub kombinowało przez płot na promenadzie.
Dla mnie takie właśnie opłaty są "odczuciowo" żenujące.
I walą mnie te prysznice bo najczęsciej mi się do nich nie chciało chodzić, a nie czułem żadnego dyskomfortu po kąpieli w chorwackim morzu.
Po prostu - wkurzają mnie takie rozwiązania wynikające chyba tylko z chciwości [choć mam świadomośc, że można je uzasadnić na tysiąc sposobów od oszczędzania wody po parcypowanie w kosztach utrzymania prysznicy itd.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.07.2012 08:15

Tak, tylko że np w Zivogosce Porat są darmowe i co niektórzy używają ich zamiast kąpieli w morzu. Wlezie taka jedna z drugą i 5 minut stoi pod prysznicem że nie wspomnę o dzieciarni traktującej prysznice jako dobrą zabawę. Słodka woda jest dobrem coraz bardziej luksusowym ale niektórzy o tym nie wiedzą.
Mariusz_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 18.07.2012 08:30

Ale takie jednostkowe niestosowne zachowania - nie mogą być powodem "karania" całej reszty normalnych ludzi. To tak jakby wprowadzić opłatę za np. windę bo dzieci sobie jeżdżą gór-dól, albo naciskają na wszystkie pietra a na parterze nie można się na windę doczekać :D
pasik
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasik » 18.07.2012 08:31

A w Podgorze prysznice przy plaży są za darmo. 8)
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone