Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zdziercy makarscy

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 27.07.2012 01:31

Bocian napisał(a):My przyjęliśmy zasadę dawania 10cio% napiwku jeśli obsługa była zadowalająca. Jeśli nie była, nie dajemy. W przeważającej większości dajemy. Oczywiście jest to także uzależnione od wysokości rachunku bo przy kwotach 1000 czy 1500 kun równe 10% to nie będzie, ale przy niższych staramy się tak właśnie dawać. Nie przypominam sobie aby ktoś kiedyś usiłował mnie oszukać w restauracji e Cro.

Ja tak samo - jeżeli mogę - staram się podziękować obsłudze takim właśnie napiwkiem. Raz mniej, raz więcej - zawsze do jakiejś równiej kwoty, aby łatwo było wydać.
Potwierdzam - dotychczas - również nie spotkałem się z próbą oszustwa w żadnej restauracji.

Mały przykład z ostatnich dni:
Wczoraj pierwszy raz stołowałem się z rodzinką w restauracji BURIN w Put Loke w Breli. Bardzo sympatyczny kelner, który wpadł w oko córce i żonie, dostał napiwek w wysokości dokładnie 18HRK (mniej niż 10% :wink: ). Dzisiaj przyjął nas już jak starych bywalców. Żonie zaniósł torbę plażową do stolika, usuwając przy tym skrzętnie kartkę z rezerwacją. Po pierwszym dniu wiedział, że moje dzieci uwielbiają naleśniki, dlatego po pierwszej porcji - drugą dostały gratis...
Fantastycznie i miło - dodatkowo piękne widoki. Jutro na bank wiem gdzie będziemy jedli obiadek...
Pozdrawiam
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 27.07.2012 01:42

benito5 napisał(a):.Nie jestem również zwolennikiem hasła NIE DAJE NAPIWKÓW - MAM ZAPŁACONE PRYSZNICE NA DWA LATA (zapewne :) z góry .

To się doigrałeś :wink: Jak sądzisz, dlaczego to co napisałeś większość zrozumiała jednoznacznie?

Nie jesteś zwolennikiem hasła, które sam wymyśliłeś? Cudne :lol:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 27.07.2012 09:43

PETERENZO napisał(a):
benito5 napisał(a):.Nie jestem również zwolennikiem hasła NIE DAJE NAPIWKÓW - MAM ZAPŁACONE PRYSZNICE NA DWA LATA (zapewne :) z góry .

To się doigrałeś :wink: Jak sądzisz, dlaczego to co napisałeś większość zrozumiała jednoznacznie?

PETERENZO sam do Cro pojechałeś? Przejedź się do Makarskiej, poznaj kogoś, bo się tu zamęczysz :roll: 02:42 na wakacjach naparzać w klawiaturę :roll: Rakija w Mimice nie smakuje :?:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 28.07.2012 00:22

pasażer napisał(a):
PETERENZO napisał(a):

PETERENZO sam do Cro pojechałeś? Przejedź się do Makarskiej, poznaj kogoś, bo się tu zamęczysz :roll: 02:42 na wakacjach naparzać w klawiaturę :roll: Rakija w Mimice nie smakuje :?:

Panie szanowny! Ja jestem na wakacjach, więc naparzam w klawiaturę wtedy kiedy mam na to czas. A, że jest to taka, a nie inna godzina - nie dbam o to. Wstaję kiedy chcę, idę spać również wtedy kiedy chcę i tyle...

Byłem w Makarskiej już wiele razy. Piękne zdjęcia z zachodu słońca mam. Piękne zdjęcia poranne wyruszając statkiem na Hvar też mam. Popołudniowe, wieczorne, nocne też!

Makarska jest akurat takim miejscem, w którym każdy znajdzie coś dla siebie. Od rodzinki z dziećmi, która uwielbia spokój, po gówniarza który tylko chce imprezować. Może Ty w ogóle nie znasz Makarskiej - czyż nie? :lol:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 28.07.2012 12:04

PETERENZO napisał(a):Panie szanowny! Ja jestem na wakacjach, więc naparzam w klawiaturę wtedy kiedy mam na to czas. A, że jest to taka, a nie inna godzina - nie dbam o to. Wstaję kiedy chcę, idę spać również wtedy kiedy chcę i tyle...

Byłem w Makarskiej już wiele razy. Piękne zdjęcia z zachodu słońca mam. Piękne zdjęcia poranne wyruszając statkiem na Hvar też mam. Popołudniowe, wieczorne, nocne też!

Makarska jest akurat takim miejscem, w którym każdy znajdzie coś dla siebie. Od rodzinki z dziećmi, która uwielbia spokój, po gówniarza który tylko chce imprezować. Może Ty w ogóle nie znasz Makarskiej - czyż nie? :lol:

Hvala za ten post. Tyle czasu marnowałem na bezsensowne siedzenie ze znajomymi przy winie na tarasie czy nocne "figo fago" a nie pomyślałem, że można laptopa na wakacje zabrać.
Napisz coś jeszcze o Makarskiej, bo ja tak naprawdę to tylko Split na pocztówce widziałem i w sumie głupi tuman jestem. Poleć też dobre miejsce na pierwszy wyjazd do Chorwacji. Zamiast wylegiwać się na plaży w palącym słońcu to może lepiej biegać po kafejkach i pisać relacje na żywo. O to jest super plan :idea:
benito5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 31.07.2012 19:08

PETERENZO napisał(a):

STOP Kolego :!: :o

Czytaj ze zrozumieniem - - popieram dawanie napiwków :) ( co czynię nie tylko na Makarskiej :D ) - a temat postu porusza inną sferę .

Nie sądzę iż "większość zrozumiała jednoznacznie "

Poza tym mamy trochę inne podejście do wyjazdów :wink: ja to nawet z telefonu nie korzystam :!: nie mówiąc już o laptopie.........
Jestem w końcu na wczasach !!! :!:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 31.07.2012 21:16

benito5 napisał(a):
PETERENZO napisał(a):

STOP Kolego :!: :o

Czytaj ze zrozumieniem ...

Nie za dużo wymagasz? :roll:
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 01.08.2012 07:53

benito5 napisał(a):Czytaj ze zrozumieniem - - popieram dawanie napiwków :) ( co czynię nie tylko na Makarskiej :D ) - a temat postu porusza inną sferę .

Nie sądzę iż "większość zrozumiała jednoznacznie "

Na Twój wpis o "zdziercach makarskich" większość zareagowała jednoznacznie - kto czyta bez zrozumienia?

benito5 napisał(a):Poza tym mamy trochę inne podejście do wyjazdów :wink: ja to nawet z telefonu nie korzystam :!: nie mówiąc już o laptopie.........
Jestem w końcu na wczasach !!! :!:

To nie kwestia podejścia do wyjazdów. Też chętnie zostawiłbym wszystko w domu, ale niestety nie wszyscy mają ten sam luksus - co Ty.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Zdziercy makarscy - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone