Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zdradziecki rekonesans

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.09.2009 09:45

Dzięki Tymona za pokazanie trochę Berlina,
jakoś do tej pory nie leżał on na trasie moich podróży.
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 16.09.2009 09:55

JacYamaha napisał(a):A spotkałaś Teddy Roosevelt'a na swoim koniku ?
Bo Larry Daley'a pewnie nie bo na nocną zmianę chodzi... :wink: :lol:

Jacek - ale zaszyfrowałeś tego Teddiego - na bo były prezydent, kuzyn Franklina, ale ten konik - i berlińskie kości? Aleś tajemniczy!
No bo Larego faktycznie nie było, bo jak sam zauważyłeś on na nocną zmianę :wink:

Janusz Bajcer napisał(a):Dzięki Tymona za pokazanie trochę Berlina,
jakoś do tej pory nie leżał on na trasie moich podróży.

Bardzo dziękuję Januszku :D Jak już kiedyś do niego traficie, to nudzić się nie będziecie :D nas też miło zaskoczył :D

pozdrawiam serdecznie
:D :D :D
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 16.09.2009 10:40

Tropami zostawionymi w innych postach trafiłam tu, żeby sobie pooglądać :idea: tureckie meczety, a tu półki co resztku muru berlińskiego :wink: . Co nie oznacza, że nie przeczytałam i nie popatrzyłam na to i owo :) . W zasadzie pierwsza część Twoich tegorocznych wojaży jest jak najbardziej w klimacie wspominkowych rozmów, jakie od niedzieli toczą się u nas w domu, kiedu po dwóch miesiącahc wreszcie mogę się nagadac z moją Gochą. Ona co prawda w tym roku miała nieco odwrotny kierunek - najpierw Turcja (tyle, że zamaist Bułgarii wskoczył Bliski Wschód, ale to też na "B" :lol: ) - a Berlin na koniec :), jakieś trzy dni po długaśnej egzotycznej objazdówce. Bodźcem dow yjazdu było Muzeum Pergamonu, więc trza było zobaczyć tam cóś więcej niż toalety :wink: no i się udało :lol:, a po bliskowschodnich wojażach wystawy muzelane były bardziej zrozumiałe :) i ciekawe, a ja teraz wysłuchuję o tym, jak dobrze zachowała się brama z Bqabilonu oraz jak wyglądał pokój w starożytnym Aleppo i jak to się ma to tego, jak obecnie mieszkają obywatele tego syryjskiego miasta...

Pozdrawiam serdecznie i wracam do ponownego oglądania żyraf i rybek, bo tych na fotach Gochy nie ma :(
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 16.09.2009 11:50

:lol: :lol: :lol: :lol: Jak się świetnie czyta te Tymonki!!! Wracam z rozkoszą taką, jak do Buberyzacji!!! :lol: I pyszczysko się cieszy jak sto pięćdziesiąt!!!

A taka sypialnia dla turystów jest też w muzeum kina w Turynie - tam też miło się położyć iiiii...i pełny odlot :lol:

Pielęgnowanie lenistwa też mi się baaardzo podobało! I wreszcie tyle słońca! Choć u Ciebie nawet jak gradowe chmury i ulewa, to tego się nie odczuwa w żaden sposób:D

Wasze małe myszy w zoo to - jak dla mnie - najfajniejszy widok jaki nam pokazałaś!!!!!!

A ten Twój niemiecki Madzia zrobił na mnie wrażenie... Ja to się edukowałam w tym temacie na "Czterech pancernych"...
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 16.09.2009 16:14

Daniusiu - zacznę od tego, że się cieszę, żeś już w domu, bo pewnie niedługo zaczną się forumowe opowieści Morskiej wilczycy :D A ta Twoja Gocha to fajna kobita :wink: Zdradź mi tajemnicę, w jaki sposób ona się dostała najpierw do Turcji, a potem na Bliski Wschód, no i jak długo to im wszystko zajęło :D

Ulka - czterej pancerni też szlifowali mój niemiecki, tak więc jesteśmy ten sam produkt językowy :D

pozdrawiam promiennym uśmiechem
:D
Kasia.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia.K » 16.09.2009 17:26

Tymona napisał(a):
kasia34 napisał(a): Wcale się nie dziwię, że twoich chłopców zafascynowało metro i piętrowy autobus. Pamiętam, jaką frajdę miał nasz synek (miał chyba wtedy ze trzy lata) jak zabraliśmy go do babci pociągiem a nie samochodem (inną sprawą jest fakt, że ta podróż trwała ze trzy razy dłużej). Mieliśmy chyba wtedy jakieś jasnowidzenie bo krótko po tym tą trasę zlikwidowali.
I jak świetnie się bawił w muzeum kolei wąskotorowej w Wenecji (tej niedaleko Żnina).

Witaj Kasiu, cieszę się, że tu zajrzałaś :D Fakt, podrózowanie z maluchami to odrębna para kaloszy, trzeba kombinować, żeby i oni też się dobrze bawili :D Pewnie doskonale o tym wiesz :D

pozdrawiam serdecznie :papa:

p.s. A tak po cichu - mam synka Tymka, i córeczkę Majeczkę

Ale gafa :oops: tak się zapatrzłam na te rybki i żyrafę... buziaczki dla Majeczki. :D
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 16.09.2009 17:45

Tymona napisał(a): Zdradź mi tajemnicę, w jaki sposób ona się dostała najpierw do Turcji, a potem na Bliski Wschód, no i jak długo to im wszystko zajęło :D

Żadna tajemnica :wink: , wsiedli w czwórkę do Peugeota z przypiętą przyczepą kempingową (wysłużony trzydziestoletni mały Niewiadów) i pojechali :lol:. Miało być 4 tygodnie, zabranej kasy starczyło na 5 tygodni - to zostali na dodatkowy tydzień nad morzem w Turcji i się byczyli (lub jak wolisz: "pielęgnowali lenistwo" 8) ). Gdyby ten ostatni tydzień nie był taki stacjonarny, lecz pojeździliby trochę, klometów zrobiliby znacznie więcej, a tak wyszło im :roll: tylko 12400.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 16.09.2009 19:23

Wrocław ma swoje Krasnale, a Berlin ma Misie :D Fajne! Nie wiedziałam, że pojawiły się na ulicach tego miasta. Dobry pomysł na wyjazd z dziećmi: "Tropienie Misiów" :D

Tymona, wcale się nie dziwię, że pojechaliście do zoo. Twoje Maluchy wyglądały tak słodko i rozkosznie z tymi rogalami na twarzach. Super!

I widzę, że pogoda w ostatnim dniu dopisała :D

Teraz jestem ciekawa Twoich dalszych wojaży. Nie daj nam zbyt długo czekać :wink:

Pozdrawiam serdecznie :)
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 17.09.2009 10:21

Tymona,

Miło było z Wami zajrzeć do Berlina ... odżyły nasze wspomnienia z pobytu w maju 2008 ... widzę, że troszkę inaczej rozkładaliście akcenty w zakresie zwiedzanych obiektów i trochę bardziej leniuchowaliście :wink: :lol: ... inna rzecz, że ja myślałem, że w tym Poznaniu to mieszkają same sknerusy :wink: :lol:, a tu niespodzianka i taka 'rozrzutność' hotelowa :D :lol: :lol: ... a na poważnie, gdyby ktoś chciał uzyskać więcej inspiracji w zakresie przygotowywania wypadu do stolicy naszych zachodnich sąsiadów, to zapraszam tutaj forum/viewtopic.php?t=19123&postdays=0&postorder=asc&start=0 czy na sktróty tutaj forum/viewtopic.php?p=282296#282296 ...

A co do relacji, to czekamy na c.d. :D ...

Pozdrawiam,

PAP
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 17.09.2009 11:58

kasia34 napisał(a):Ale gafa :oops: tak się zapatrzłam na te rybki i żyrafę... buziaczki dla Majeczki. :D

Eee tam, jak gafa? Zresztą to się bardzo często zdarza, że mówią o Mai - jaki taki ładny chłopczyk :D
pozdrawiam :D

dangol napisał(a): wsiedli w czwórkę do Peugeota z przypiętą przyczepą kempingową (wysłużony trzydziestoletni mały Niewiadów) i pojechali :lol:. Miało być 4 tygodnie, zabranej kasy starczyło na 5 tygodni - to zostali na dodatkowy tydzień nad morzem w Turcji i się byczyli wyszło im :roll: tylko 12400.

I znowu muszę powiedzieć: "Ale ta Twoja Gocha fajna" - chociaż Ty Danusiu doskonale o tym wiesz :D My do dyspozycji będziemy mieli trzy tygodnie i chcielibyśmy tę Turcję "tak bardziej" zobaczyć, no i jeszcze są nasze bąble, dlatego kombinujemy, czy wybrać samolot i wynajęcie samochodu na miejscu - ale ta opcja chwilowo jest dla nas za droga 8O ale skoro Twoja Gocha też swoim samochodem... na szczęście do wakacji jeszcze sporo czasu :D
dziękuję za wieści :D

maslinka napisał(a):Wrocław ma swoje Krasnale, a Berlin ma Misie :D Fajne! Nie wiedziałam, że pojawiły się na ulicach tego miasta. Dobry pomysł na wyjazd z dziećmi: "Tropienie Misiów" :D
Krasnale też tropiliśmy, ale o tym później :D

maslinka napisał(a): Nie daj nam zbyt długo czekać :wink:
No dobra, ale pod warunkiem, że najpierw Ty skrócisz nasze czekanie :lol:

PAP napisał(a): Miło było z Wami zajrzeć do Berlina ... odżyły nasze wspomnienia z pobytu w maju 2008 ... widzę, że troszkę inaczej rozkładaliście akcenty w zakresie zwiedzanych obiektów

Cieszę się bardzo, że Wasze majowe wspomnienia odżyły. Oczywiście przed naszym wyjazdem byłam z nimi mocno zaznajomiona. Faktycznie - nasze zwiedzanie jest inne, ale to chyba dobrze :D bo by nudno było :wink: Nie ukrywam, że pogoda nas zmuszała do szukania rozrywek "w budynku". Byliśmy też przez przypadek obok bunkra hitlera - bo wśród blokowiska i parkingów zobaczyliśmy stojącą grupkę turystów, którym przewodnik coś zaciekle odpowiadał. Dzięki temu się domyśleliśmy, że to jakieś miejsce znaczące (wy odwiedziliście je bardziej świadomie :D)

PAP napisał(a):i trochę bardziej leniuchowaliście :wink: :lol:
bo my to uwielbiamy :lol: - jak najdzie nas leniwa chwila, to żadna atrakcja turystyczna nie pomaga - musi minąć samo :wink: :D i każdy ma chwilę dla siebie :D

PAP napisał(a):ja myślałem, że w tym Poznaniu to mieszkają same sknerusy :wink: :lol:, a tu niespodzianka i taka 'rozrzutność' hotelowa :D :lol: :lol:
No to już Papie wiesz, że w Poznaniu mieszkają też gdynianie, których jeszcze przysłowiowe skąpstwo poznańskie nie dogoniło :wink: :D A tak na poważnie, to Berlin faktycznie mocno w kieszeń uderza, ale my z tych (a wiem, że Wy macie podobnie), którzy wolą pieniądze wydawać na zwiedzanie świata, niż na nowy dywan, czy telwizor :D
pozdraiwam całą ekipę,a szczególnie małego Stasia :D
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 17.09.2009 13:48

Tymona i ja wreszcie tutaj dotarłam :lol: .
Nie ukrywam, że mam chętkę na taki wypad do Berlina, właśnie po relacji PAPy, więc im więcej inspiracji tym lepiej :lol: . Ja w Berlinie byłam daaawno temu na jeden dzień, zresztą z Borysem w brzuchu, była to baaardzo szybka wycieczka, bez konkretnego zwiedzania, tylko co zobaczysz, to Twoje :lol: :lol: :lol:
Z Wami oczywiście superaśnie się spaceruje, bo wiadomo dzieci i lenistwo, mamy podobnie :wink: :papa:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 18.09.2009 07:21

marsylia napisał(a):Nie ukrywam, że mam chętkę na taki wypad do Berlina,
No to Marsylka posłuchaj swojej "chętki" - ona wie, co Ci podpowiada :wink:
marsylia napisał(a): i lenistwo, mamy podobnie :wink:
No to się cieszę, bo już myślałam, że z naszym lenistwem coś nie tak :D

pozdrawiam i do zobaczenia za 2 tygodnie :D
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 18.09.2009 08:54

Tymona napisała:
No dobra tym razem usprawiedliwione A co do Berlina, to my mieliśmy to samo "(aż wstyd tak blisko mieszkamy") i faktycznie - atrakcji dziecięcych tam nie brakuje
p.s.Renatka - fajny ten Twój nowy awatar

Ooo, dziękuję za usprawiedliwienie

PS
Powiem w tajemnicy(może nie skromnie)też mi się podoba mój nowy awatar :wink:
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 18.09.2009 15:04

Długo mnie nie było na forum a tu taka miła niespodzianka :D Już od dawna czekałam na Twoją tegoroczną relację :lol:

Niestety cierpię ostatnio na brak czasu i w tej chwili mogłam jedynie pooglądać zdjęcia (ale Ci dzieciaczki urosły :) ) ale na pewno wkrótce nadrobie zaległości i mam nadzieję, będę śledzić relację na bieżąco :)

Pozdrawiam :)
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 18.09.2009 20:27

wniosek Piotrka_B podtrzymuję, zarówno w zakresie kontynuacji przyspieszonej ogólnej jak i w ekspozycji nadzwyczajnej krajów bałkańskich...

:wink: :wink: :twisted: :twisted: :lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Zdradziecki rekonesans - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies