Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zdradziecki rekonesans

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.09.2009 09:45

Dzięki Tymona za pokazanie trochę Berlina,
jakoś do tej pory nie leżał on na trasie moich podróży.
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 16.09.2009 09:55

JacYamaha napisał(a):A spotkałaś Teddy Roosevelt'a na swoim koniku ?
Bo Larry Daley'a pewnie nie bo na nocną zmianę chodzi... :wink: :lol:

Jacek - ale zaszyfrowałeś tego Teddiego - na bo były prezydent, kuzyn Franklina, ale ten konik - i berlińskie kości? Aleś tajemniczy!
No bo Larego faktycznie nie było, bo jak sam zauważyłeś on na nocną zmianę :wink:

Janusz Bajcer napisał(a):Dzięki Tymona za pokazanie trochę Berlina,
jakoś do tej pory nie leżał on na trasie moich podróży.

Bardzo dziękuję Januszku :D Jak już kiedyś do niego traficie, to nudzić się nie będziecie :D nas też miło zaskoczył :D

pozdrawiam serdecznie
:D :D :D
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 16.09.2009 10:40

Tropami zostawionymi w innych postach trafiłam tu, żeby sobie pooglądać :idea: tureckie meczety, a tu półki co resztku muru berlińskiego :wink: . Co nie oznacza, że nie przeczytałam i nie popatrzyłam na to i owo :) . W zasadzie pierwsza część Twoich tegorocznych wojaży jest jak najbardziej w klimacie wspominkowych rozmów, jakie od niedzieli toczą się u nas w domu, kiedu po dwóch miesiącahc wreszcie mogę się nagadac z moją Gochą. Ona co prawda w tym roku miała nieco odwrotny kierunek - najpierw Turcja (tyle, że zamaist Bułgarii wskoczył Bliski Wschód, ale to też na "B" :lol: ) - a Berlin na koniec :), jakieś trzy dni po długaśnej egzotycznej objazdówce. Bodźcem dow yjazdu było Muzeum Pergamonu, więc trza było zobaczyć tam cóś więcej niż toalety :wink: no i się udało :lol:, a po bliskowschodnich wojażach wystawy muzelane były bardziej zrozumiałe :) i ciekawe, a ja teraz wysłuchuję o tym, jak dobrze zachowała się brama z Bqabilonu oraz jak wyglądał pokój w starożytnym Aleppo i jak to się ma to tego, jak obecnie mieszkają obywatele tego syryjskiego miasta...

Pozdrawiam serdecznie i wracam do ponownego oglądania żyraf i rybek, bo tych na fotach Gochy nie ma :(
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 16.09.2009 11:50

:lol: :lol: :lol: :lol: Jak się świetnie czyta te Tymonki!!! Wracam z rozkoszą taką, jak do Buberyzacji!!! :lol: I pyszczysko się cieszy jak sto pięćdziesiąt!!!

A taka sypialnia dla turystów jest też w muzeum kina w Turynie - tam też miło się położyć iiiii...i pełny odlot :lol:

Pielęgnowanie lenistwa też mi się baaardzo podobało! I wreszcie tyle słońca! Choć u Ciebie nawet jak gradowe chmury i ulewa, to tego się nie odczuwa w żaden sposób:D

Wasze małe myszy w zoo to - jak dla mnie - najfajniejszy widok jaki nam pokazałaś!!!!!!

A ten Twój niemiecki Madzia zrobił na mnie wrażenie... Ja to się edukowałam w tym temacie na "Czterech pancernych"...
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 16.09.2009 16:14

Daniusiu - zacznę od tego, że się cieszę, żeś już w domu, bo pewnie niedługo zaczną się forumowe opowieści Morskiej wilczycy :D A ta Twoja Gocha to fajna kobita :wink: Zdradź mi tajemnicę, w jaki sposób ona się dostała najpierw do Turcji, a potem na Bliski Wschód, no i jak długo to im wszystko zajęło :D

Ulka - czterej pancerni też szlifowali mój niemiecki, tak więc jesteśmy ten sam produkt językowy :D

pozdrawiam promiennym uśmiechem
:D
Kasia.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia.K » 16.09.2009 17:26

Tymona napisał(a):
kasia34 napisał(a): Wcale się nie dziwię, że twoich chłopców zafascynowało metro i piętrowy autobus. Pamiętam, jaką frajdę miał nasz synek (miał chyba wtedy ze trzy lata) jak zabraliśmy go do babci pociągiem a nie samochodem (inną sprawą jest fakt, że ta podróż trwała ze trzy razy dłużej). Mieliśmy chyba wtedy jakieś jasnowidzenie bo krótko po tym tą trasę zlikwidowali.
I jak świetnie się bawił w muzeum kolei wąskotorowej w Wenecji (tej niedaleko Żnina).

Witaj Kasiu, cieszę się, że tu zajrzałaś :D Fakt, podrózowanie z maluchami to odrębna para kaloszy, trzeba kombinować, żeby i oni też się dobrze bawili :D Pewnie doskonale o tym wiesz :D

pozdrawiam serdecznie :papa:

p.s. A tak po cichu - mam synka Tymka, i córeczkę Majeczkę

Ale gafa :oops: tak się zapatrzłam na te rybki i żyrafę... buziaczki dla Majeczki. :D
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 16.09.2009 17:45

Tymona napisał(a): Zdradź mi tajemnicę, w jaki sposób ona się dostała najpierw do Turcji, a potem na Bliski Wschód, no i jak długo to im wszystko zajęło :D

Żadna tajemnica :wink: , wsiedli w czwórkę do Peugeota z przypiętą przyczepą kempingową (wysłużony trzydziestoletni mały Niewiadów) i pojechali :lol:. Miało być 4 tygodnie, zabranej kasy starczyło na 5 tygodni - to zostali na dodatkowy tydzień nad morzem w Turcji i się byczyli (lub jak wolisz: "pielęgnowali lenistwo" 8) ). Gdyby ten ostatni tydzień nie był taki stacjonarny, lecz pojeździliby trochę, klometów zrobiliby znacznie więcej, a tak wyszło im :roll: tylko 12400.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 16.09.2009 19:23

Wrocław ma swoje Krasnale, a Berlin ma Misie :D Fajne! Nie wiedziałam, że pojawiły się na ulicach tego miasta. Dobry pomysł na wyjazd z dziećmi: "Tropienie Misiów" :D

Tymona, wcale się nie dziwię, że pojechaliście do zoo. Twoje Maluchy wyglądały tak słodko i rozkosznie z tymi rogalami na twarzach. Super!

I widzę, że pogoda w ostatnim dniu dopisała :D

Teraz jestem ciekawa Twoich dalszych wojaży. Nie daj nam zbyt długo czekać :wink:

Pozdrawiam serdecznie :)
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 17.09.2009 10:21

Tymona,

Miło było z Wami zajrzeć do Berlina ... odżyły nasze wspomnienia z pobytu w maju 2008 ... widzę, że troszkę inaczej rozkładaliście akcenty w zakresie zwiedzanych obiektów i trochę bardziej leniuchowaliście :wink: :lol: ... inna rzecz, że ja myślałem, że w tym Poznaniu to mieszkają same sknerusy :wink: :lol:, a tu niespodzianka i taka 'rozrzutność' hotelowa :D :lol: :lol: ... a na poważnie, gdyby ktoś chciał uzyskać więcej inspiracji w zakresie przygotowywania wypadu do stolicy naszych zachodnich sąsiadów, to zapraszam tutaj forum/viewtopic.php?t=19123&postdays=0&postorder=asc&start=0 czy na sktróty tutaj forum/viewtopic.php?p=282296#282296 ...

A co do relacji, to czekamy na c.d. :D ...

Pozdrawiam,

PAP
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 17.09.2009 11:58

kasia34 napisał(a):Ale gafa :oops: tak się zapatrzłam na te rybki i żyrafę... buziaczki dla Majeczki. :D

Eee tam, jak gafa? Zresztą to się bardzo często zdarza, że mówią o Mai - jaki taki ładny chłopczyk :D
pozdrawiam :D

dangol napisał(a): wsiedli w czwórkę do Peugeota z przypiętą przyczepą kempingową (wysłużony trzydziestoletni mały Niewiadów) i pojechali :lol:. Miało być 4 tygodnie, zabranej kasy starczyło na 5 tygodni - to zostali na dodatkowy tydzień nad morzem w Turcji i się byczyli wyszło im :roll: tylko 12400.

I znowu muszę powiedzieć: "Ale ta Twoja Gocha fajna" - chociaż Ty Danusiu doskonale o tym wiesz :D My do dyspozycji będziemy mieli trzy tygodnie i chcielibyśmy tę Turcję "tak bardziej" zobaczyć, no i jeszcze są nasze bąble, dlatego kombinujemy, czy wybrać samolot i wynajęcie samochodu na miejscu - ale ta opcja chwilowo jest dla nas za droga 8O ale skoro Twoja Gocha też swoim samochodem... na szczęście do wakacji jeszcze sporo czasu :D
dziękuję za wieści :D

maslinka napisał(a):Wrocław ma swoje Krasnale, a Berlin ma Misie :D Fajne! Nie wiedziałam, że pojawiły się na ulicach tego miasta. Dobry pomysł na wyjazd z dziećmi: "Tropienie Misiów" :D
Krasnale też tropiliśmy, ale o tym później :D

maslinka napisał(a): Nie daj nam zbyt długo czekać :wink:
No dobra, ale pod warunkiem, że najpierw Ty skrócisz nasze czekanie :lol:

PAP napisał(a): Miło było z Wami zajrzeć do Berlina ... odżyły nasze wspomnienia z pobytu w maju 2008 ... widzę, że troszkę inaczej rozkładaliście akcenty w zakresie zwiedzanych obiektów

Cieszę się bardzo, że Wasze majowe wspomnienia odżyły. Oczywiście przed naszym wyjazdem byłam z nimi mocno zaznajomiona. Faktycznie - nasze zwiedzanie jest inne, ale to chyba dobrze :D bo by nudno było :wink: Nie ukrywam, że pogoda nas zmuszała do szukania rozrywek "w budynku". Byliśmy też przez przypadek obok bunkra hitlera - bo wśród blokowiska i parkingów zobaczyliśmy stojącą grupkę turystów, którym przewodnik coś zaciekle odpowiadał. Dzięki temu się domyśleliśmy, że to jakieś miejsce znaczące (wy odwiedziliście je bardziej świadomie :D)

PAP napisał(a):i trochę bardziej leniuchowaliście :wink: :lol:
bo my to uwielbiamy :lol: - jak najdzie nas leniwa chwila, to żadna atrakcja turystyczna nie pomaga - musi minąć samo :wink: :D i każdy ma chwilę dla siebie :D

PAP napisał(a):ja myślałem, że w tym Poznaniu to mieszkają same sknerusy :wink: :lol:, a tu niespodzianka i taka 'rozrzutność' hotelowa :D :lol: :lol:
No to już Papie wiesz, że w Poznaniu mieszkają też gdynianie, których jeszcze przysłowiowe skąpstwo poznańskie nie dogoniło :wink: :D A tak na poważnie, to Berlin faktycznie mocno w kieszeń uderza, ale my z tych (a wiem, że Wy macie podobnie), którzy wolą pieniądze wydawać na zwiedzanie świata, niż na nowy dywan, czy telwizor :D
pozdraiwam całą ekipę,a szczególnie małego Stasia :D
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 17.09.2009 13:48

Tymona i ja wreszcie tutaj dotarłam :lol: .
Nie ukrywam, że mam chętkę na taki wypad do Berlina, właśnie po relacji PAPy, więc im więcej inspiracji tym lepiej :lol: . Ja w Berlinie byłam daaawno temu na jeden dzień, zresztą z Borysem w brzuchu, była to baaardzo szybka wycieczka, bez konkretnego zwiedzania, tylko co zobaczysz, to Twoje :lol: :lol: :lol:
Z Wami oczywiście superaśnie się spaceruje, bo wiadomo dzieci i lenistwo, mamy podobnie :wink: :papa:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 18.09.2009 07:21

marsylia napisał(a):Nie ukrywam, że mam chętkę na taki wypad do Berlina,
No to Marsylka posłuchaj swojej "chętki" - ona wie, co Ci podpowiada :wink:
marsylia napisał(a): i lenistwo, mamy podobnie :wink:
No to się cieszę, bo już myślałam, że z naszym lenistwem coś nie tak :D

pozdrawiam i do zobaczenia za 2 tygodnie :D
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 18.09.2009 08:54

Tymona napisała:
No dobra tym razem usprawiedliwione A co do Berlina, to my mieliśmy to samo "(aż wstyd tak blisko mieszkamy") i faktycznie - atrakcji dziecięcych tam nie brakuje
p.s.Renatka - fajny ten Twój nowy awatar

Ooo, dziękuję za usprawiedliwienie

PS
Powiem w tajemnicy(może nie skromnie)też mi się podoba mój nowy awatar :wink:
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 18.09.2009 15:04

Długo mnie nie było na forum a tu taka miła niespodzianka :D Już od dawna czekałam na Twoją tegoroczną relację :lol:

Niestety cierpię ostatnio na brak czasu i w tej chwili mogłam jedynie pooglądać zdjęcia (ale Ci dzieciaczki urosły :) ) ale na pewno wkrótce nadrobie zaległości i mam nadzieję, będę śledzić relację na bieżąco :)

Pozdrawiam :)
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 18.09.2009 20:27

wniosek Piotrka_B podtrzymuję, zarówno w zakresie kontynuacji przyspieszonej ogólnej jak i w ekspozycji nadzwyczajnej krajów bałkańskich...

:wink: :wink: :twisted: :twisted: :lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Zdradziecki rekonesans - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone