Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zdradziecki rekonesans

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 08.10.2009 08:41

Tymona napisał(a):...Skończyło się na tym, że nasze dzieci, które nie interesowały się całą sytuacją, bo na ekranach ich telewizorków właśnie szła Akademia Pana Kleksa :wink:, oderwały się jednak od medialnych wrażeń i zaciekawione zapytały: Tatusiu, a dlaczego Ty tak szybko jedziesz? 8O, na co Tatuś rzekł: jezdnia to dżungla - słabi odpadają :wink: :lol: :lol: Odpowiedź okazała się satysfakcjonująca :D....

Jakbym siebie w Atenach widział :lool: hahaha południowcy :lool:

Nic to czytam dalej :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.10.2009 09:12

Leszek Skupin napisał(a):....Jakbym siebie w Atenach widział :lool: hahaha południowcy :lool:.....

Lesiu, Turcja to "insza inszość" ;-)
Moim zdaniem (pomimo koszmarnego ruchu w miastach) o wiele bardziej jest przewidywalna od jazdy po greckich miastach.
Grecy - generalnie - są nieprzewidywalni i moim zdaniem są o wiele słabszymi kierowcami od Turków, że o ich beztrosce nie wspomnę.
Wystarczy zobaczyć ile mają kapliczek przy drodze
PZDR ;-)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 08.10.2009 09:19

Skoro Grecy są nieprzewidywalni to .... to .... to ja wolę jeździć u Greków niż u nas :lool: nasi :!: kierowcy są dopiero nieprzewidywalni i słabo jeżdżą :lol: w większości ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.10.2009 09:22

Leszek Skupin napisał(a):Skoro Grecy są nieprzewidywalni to .... to .... to ja wolę jeździć u Greków niż u nas :lool: nasi :!: kierowcy są dopiero nieprzewidywalni i słabo jeżdżą :lol: w większości ;)

My jesteśmy poza jakąkolwiek klasyfikacją - o tym nawet nie wspominam bo szkoda słów ;-)
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 08.10.2009 09:27

Piotrek_B napisał(a):Grecy - generalnie - są nieprzewidywalni i moim zdaniem są o wiele słabszymi kierowcami od Turków, że o ich beztrosce nie wspomnę.
Wystarczy zobaczyć ile mają kapliczek przy drodze

ponieważ Turcy wygonili od się Greków dobre 90 lat temu więc nie ma komu stawiać kapliczek a wyznawcy islamu jeszcze nie dorobili się tradycji upamiętniania przy drodze tych, którzy w trybie przyspieszonym pofrunęli na służbę do Allaha ....

:cry: :cry: :wink: :wink: :roll: :roll: :P :P
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.10.2009 10:28

Dobrze, że nie trafiliście na "sofijską ruletkę"
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 08.10.2009 10:55

Tymona napisał(a): Jeszcze w kwietniu byliśmy przekonani, że na wakacje to pojedziemy nie gdzie indziej jak do Crolandii. Innej możliwości nie zakładaliśmy. I rezerwacja na Visie już była. No ale kryzys mamy i ten kryzys powiedział nam, że owszem możemy na wakacje jechać, ale w innym terminie. I rezerwację szlag trafił i Vis także. Musieliśmy zweryfikować plany wakacyjne. I tak weryfikowaliśmy, weryfikowaliśmy, aż po wnikliwej lekturze forum (używałam opcji "szukaj" :wink:) ustaliliśmy trasę tegorocznego wyjazdu.

Jakie pozytywne oblicze kryzysu. Dzięki temu

kulka53 napisał(a):może uda się wyruszyć śladami Piotrka B........

Nie powiem, chętnie się zabiorę w ślady. :D

Tymona napisał(a): I już pierwszego dnia wiedzieliśmy, że to bardzo przyjazne miejsce :D I mimo że byliśmy w Stambule od jakiś czterech godzin, to czuliśmy się już tam zadomowieni :D
cdn
:D

Ciekawe, za co oni tak Polaków lubią :? :?:

Teraz turysta z Polski nie wywiezie tureckiego złota, kożuszków, z którymi wracali "turyści" z wycieczek w latach turystyki handlarskiej. Przyjedzie, pozwiedza, zje kukurydzę, kupi pamiątki ilościach detalicznych więc nie da się z nim już "pohandlować".
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 08.10.2009 12:17

Fatamorgana napisał(a):Lubie takie międzynarodowe ludzkie relacje. Fajnie sie czyta Twoje opowiadanie.I miło zobaczyć jak tam jest teraz.
Witam Obieżyświata :D Cieszę się, że zajrzałeś, mimo tego, że mało górskie tematy poruszam :wink: :D

dangol napisał(a):Ja się też już zadomowiłam w tureckiej części Twojej relacji 8)
No to ja jeszcze postaram się o kawkę, herbatkę i jakieś ciacho... domowe oczywiście :D

Janusz Bajcer napisał(a):Lubię jak małomówna dużo pisze :wink: :D
Przynajmniej nie słychać tego brzęczenia nad uchem :wink: :lol:

kulka53 napisał(a):Magda, relacja jest fantastyczna, strasznie lubię czytać Twoje teksty :!: :D
Na razie (mam nadzieję :roll: ) czeka nas zawarcie bliższej znajomości z Grecją ale za jakiś czas i pewnie nieco odpowiedniejszym autem może uda się wyruszyć śladami Piotrka B........
To się bardzo cieszę, gdyż jestem świadoma, że walor praktyczny moich relacji jest raczej żaden :wink: ale cieszę się, że wspólnie możemy się choć trochę pośmiać :D
No to trzymam kciuki za Waszą Grecję :D i tureckie ślady (Lidia już napisała, że się zgadza :wink: :D )

Lesiu, Piotrusiu i Jacusiu :wink: - jako, że ja przysłowiowa "baba za kierownicą" jestem, zostawiam Wam tematy motoryzacyjne :D :D :D

JacYamaha napisał(a):Dobrze, że nie trafiliście na "sofijską ruletkę"
A to o tym od rana w Trójce mówili :D

Lidia K napisał(a):Jakie pozytywne oblicze kryzysu.
Faktycznie, na to tak nie patrzałam :D
Lidia K napisał(a):Ciekawe, za co oni tak Polaków lubią :? :?:

Bo my po prostu damy się lubić :wink: :lol: :lol: :lol: A tak na poważnie - chyba nie jest to kwestia turystów z Polski, tyko Turcy tak mają wobec "gości" :D

pozdrawiam serdecznie
:D :D :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 08.10.2009 12:31

Tymona napisał(a):
Fatamorgana napisał(a):Lubie takie międzynarodowe ludzkie relacje. Fajnie sie czyta Twoje opowiadanie.I miło zobaczyć jak tam jest teraz.
Witam Obieżyświata :D Cieszę się, że zajrzałeś, mimo tego, że mało górskie tematy poruszam :wink: :D
...

Kurna dopiero teraz zajarzyłem :!: :idea: :arrow: Aragorn :?: :?: :idea:
marsylia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsylia » 08.10.2009 12:43

Tymonka ale się uśmiałam, cudnie piszesz :!: :hearts:

I powiadasz, że w czasach kryzysu, to się meczety zwiedza... :roll: :roll: :roll: - zapamiętam :wink: .

p.s.
nareszcie zdjęcie, na którym jesteś podobna do siebie (mówię o tym kukurydzianym) :lol: - to tak nawiązując do zmiany awatarka itp. :papa:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 08.10.2009 12:58

Leszek Skupin napisał(a): Witam Obieżyświata
Kurna dopiero teraz zajarzyłem :!: :idea: :arrow: Aragorn :?: :?: :idea:
A ja dopiero połączyłam fakty :lol: :lol: dzięki :lol:

marsylia napisał(a):I powiadasz, że w czasach kryzysu, to się meczety zwiedza... :roll: :roll: :roll: - zapamiętam :wink: .
Madziu :D z tego wynika, że tak :wink: :lol: ale tak na poważnie, przez te 3 tygodnie wydaliśmy bardzo zbliżoną kwotę do zeszłorocznej, trzytygodniowej Chorwacji i jeszcze (pierwszy raz mi się zdarzyło) zakupy na wakacjach robiliśmy :roll: :D

:D :D :D
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 08.10.2009 13:06

No i ja wreszcie jestem na bieżąco :D
do tej pory na bieżąco jedynie oglądałam zdjecia a wreszcie miałam więcej czasu, żeby wszystko spokojnie przeczytać :D A że czyta się rewelacyjnie to bardzo szybko mi poszło i z niecierpliwością czekam na ciąg dlaszy... :lol:
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 08.10.2009 13:18

JoannaG napisał(a):No i ja wreszcie jestem na bieżąco :D
do tej pory na bieżąco jedynie oglądałam zdjecia a wreszcie miałam więcej czasu, żeby wszystko spokojnie przeczytać :D A że czyta się rewelacyjnie to bardzo szybko mi poszło i z niecierpliwością czekam na ciąg dlaszy... :lol:
Asiu - ty tu nie marnuj czasu na czytanie, tylko pisz co dalej w tej Słoweni było (bo na razie widzę, że to ciekawe rejony, szczególnie ten Bledzki zamek mi sie spodobał) ale ja to chyba powinnam napisać w Twojej relacji, a nie w mojej :D :D :D Cieszę się, że Cię widzę :D :D
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 08.10.2009 13:21

Tymona, relacja bombowa, tylko..... zdjęć mało wrzucasz :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 08.10.2009 13:55

Madziu, widzę, że stanowicie z mężem niezły duet :D Ten tekst (i nie tylko ten) bardzo mnie rozbawił:

Tymona napisał(a):Tatusiu, a dlaczego Ty tak szybko jedziesz? 8O, na co Tatuś rzekł: jezdnia to dżungla - słabi odpadają :wink: :lol: :lol: Odpowiedź okazała się satysfakcjonująca :D

Mój mąż też jest "oazą spokoju" i nie mówi za dużo (od tego jestem ja :lol:), ale jak już coś powie... :D Czasem można spaść z krzesła :wink:

Świetnie sobie radziliście w "tureckiej dżungli" :D
Podoba mi się też "podglądanie" ludzi na "zielonej trawce" :wink:

Stambuł widziany Twoimi oczami, jak na razie, bardzo mi się podoba. To strasznie miło, że mają taki serdeczny stosunek do ludzi, zwłaszcza do tych najmniejszych :D Nic tylko "robić dzieci" i jechać do Turcji :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Zdradziecki rekonesans - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies