Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zdrada po 3-kroć, czyli ITALY'11...

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.02.2011 22:34

Po dyskusjach, rozważaniach, kombinacjach plan zapadł taki...
Wyjazd VI/VII
Start ze spankiem pośrednim w okolicach Udine.
1. Cel-pólwysep Gargano.
2. Pośrednia lokalizacja-Sorrento.
3. Dalej-Rzym.
4. Nastepnie- TOSKANIA Montecatini Terme koło 6 dni.
5. Później-Garda.

Prośba. Proszę o podpowiedzi, ile dni w danych punktach poświęcić i jakieś namiary na nocleg. Warunki brzegowe. w miarę centrum mieścin, lecz aby było w miarę cicho. Widoki na morze nie potrzebne, lecz max do 1-1,5km od jakiś głównych centr knajpkowo-szwenadjących się deptaków/fajnych klimatów. Moga byc również pola namiotowe z gotowymi namiotami i wyrkami. Rozważam rownież dokupienie drugiego namiotu. Razem opcja dla 4 osob.
Grazie!
Ostatnio edytowano 25.02.2011 22:45 przez FUX, łącznie edytowano 1 raz
AndrzejJ.
zbanowany
Re: Zdrada po trzykroć, czyli ITALY'11...

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 25.02.2011 22:38

FUX napisał(a):Po dyskusjach, rozważaniach, kombinacjach plan zapadł taki...
Wyjazd VI/VII
Start ze spankiem pośrednim w okolicach Udine.
1. Cel-pólwysep Gargano.
2. Pośrednia lokalizacja-Sorrento.
3. Dalej-Rzym.
4. Nastepnie- TOSKANIA Montecatini Terme koło 6 dni.
5. Później-Garda.

Prośba. Proszę o podpowiedzi, ile dni w danych punktach poświęcić i jakieś namiary na nocleg. Warunki brzegowe. w miarę centrum mieścin, lecz aby było w miarę cicho. Widoki na morze nie potrzebne, lecz max do 1-1,5km od jakiś głównych centr knajpkowo-szwenadjących się deptaków/fajnych klimatów. Moga byc również pola namiotowe z gotowymi namiotami i wyrkami. Rozważam rownież dokupienie drugiego namiotu. Razem opcja dla 4 osob.
Grazie!

Gargano z tydzień.Sorrento z dwa dni,Rzym z dwa dni,Toskania z 6 dni, Garda z 2 dni ,plus dojazdy i przejazdy w sumie 21 dni.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.02.2011 22:40

Jędruś, a doprecyzuj Gargano na 6 dni...
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 25.02.2011 22:45

FUX napisał(a):Jędruś, a doprecyzuj Gargano na 6 dni...

Co tu precyzować.Opoczywa się tam.Prawie jak w Chorwacji. :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.02.2011 22:47

Ale ja nie chcę leżeć na plazy 6 dni...
Znaczy, ze tam nie byleś i nic sensownego nie wnosisz... :wink:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 25.02.2011 22:53

FUX napisał(a):Ale ja nie chcę leżeć na plazy 6 dni...
Znaczy, ze tam nie byleś i nic sensownego nie wnosisz... :wink:

Czasami wysyłam gdzieś swoje oczy. :wink: I myślę ,że plaża Ci się spodoba i leżakowanie tam.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 25.02.2011 23:58

Ale ja nie chcę leżeć na plazy 6 dni...

na Gargano słabo się zwiedza - wszędzie daleko, a drogi nieciekawe ...

czytałeś moją relację? zerknij https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=30409&postdays=0&postorder=asc&start=45... Gargano jest około str. 4, Toskania wcześniej

Chcesz - pytaj, jestem w miarę na świeżo

pozdrawiam
Krystof
ElciaS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ElciaS » 26.02.2011 01:42

My również po 5 wyjazdach do Chorwacji jedziemy w tym roku na płw Gargano,konkretnie do Vieste,od 25 czerwca będziemy tam gościć.
FUX,w jakim terminie tam będziecie,może jakieś piwko na miejscu.
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 26.02.2011 08:45

świetnie się zapowiada, jestem i ja:)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 26.02.2011 09:19

Krystof
mi tam drogi nie przeszkadzają; im więcej szutrów i dziur, tym wieksza frajda.

ElciaS
jeszcze nie wiem, z ktorej strony zaczniemy...

kkra

a gdzie jest napisane, ze będzie relacja? :twisted:

:mrgreen:
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 26.02.2011 11:12

ależ ja nie czekam na relacje, tylko na garść konkretów o Gargano,
to moje jeszcze nie spełnione włoskie marzenie:)
robo111
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robo111 » 26.02.2011 14:50

My wyjeżdżamy do Vieste 6 lipca, jedziemy na 2 tygodnie. Po drodze śpimy w hotelu w Tavagnaco koło Udine. Zdradzamy Chorwację po cztrech wyjazdach, dzieci chcą piachu, niech i tak będzie. Wcześniej byliśmy w Grecji i w Turcji, trochę za długo zabalowaliśmy w Chorwacji. Z drugiej strony chciałbym porównać błękitną grotę na Biszewie z tymi na Gargano.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 26.02.2011 19:02

To może warto w tym wątku pociągnąc wszystkie informacje, związane z taka marszruta i zwiedzaniem?
Przyda sie jeden wątek, a nie 30 o objeździe autostrady i cenie gazu... :wink:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 26.02.2011 22:15

mi tam drogi nie przeszkadzają; im więcej szutrów i dziur, tym wieksza frajda.

obyś się tylko w zakręcie zmieścił :wink:

ponawiam apel o zerknięcie do relacji - jest o drrdze, o Gargano (Vieste) i o po-drodze :@)

udanego planowania, Krystof
JJMS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JJMS » 27.02.2011 17:44

Takie kółko zrobiliśmy kilka lat temu - przed zauroczeniem CRO.
Pobyt w Vieste w apartamentach - reszta campingi.
Nocleg w Austrii- 70 km za Wiedniem, Ferrara, Luxor (maleńki camping za Florencją w stronę Sieny), okolice Asyżu (Passignanio nad Jeziorem Trasimeno), Rzym camping Tybr - i tu byliśmy 5 dni. Zwiedzanie szybkie bo dużo chcieliśmy oglądnąc. Dwa dni na Rzym to malutko. W Toskanii jeszcze Pisa, San Giminiano, Voltera - to obowiązkowe punkty.
A Garda - tu Werona obowiązkowa. W drodze powrotnej zatrzymaliśmy się w Riccione - tu mini Italia i San Marino. I oczywiście Wenecja. Bez pobytu na Gargano zajęło nam to ponad dwa tygodnie. Na Gargano - Vieste i San Giovani Rotondo. Oprócz tego piękne plaże. Tydzień OK.
Trzeba dobrze rozplanowac noclegi i oszacowac czas zwiedzania.
Miłych wakacji - my standardowo do CRO. :lol: :lol: :lol:
Następna strona

Powrót do Włochy - Italia

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies