Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zdrada po 3-kroć, czyli ITALY'11...

We Włoszech znajduje się najstarszy na świecie uniwersytet, jest nim założony w 1088 roku Uniwersytet Boloński. Na terenie Włoch znajdują się 2 słynne wulkany: Etna i Wezuwiusz. We Włoszech trzykrotnie odbywały się igrzyska olimpijskie w latach 1956, 1960 i 2006. We Włoszech znajduje się 50 obiektów światowego dziedzictwa kultury UNESCO. Modena we Włoszech to prawdziwa stolica samochodów sportowych, mieści się w niej 5 fabryk luksusowych samochodów sportowych: Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani i De Tomasso.
piotrulex
Koneser
Re: Zdrada po trzykroć, czyli ITALY'11...

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 26.04.2011 13:04

... Gargano z tydzień.Sorrento z dwa dni,Rzym z dwa dni,Toskania z 6 dni, Garda z 2 dni ,plus dojazdy i przejazdy w sumie 21 dni.

Rzym na 2 dni to moim zdaniem nieco za malo

Kilka lat temu robilismy w 1 dzien od ranca do poznego popoludnia i to doslownie w biegu bez wchodzenia do platnych cennych obiektow itd

Rzym to moim zdaniem co najmniej z 3 dni i to najlepiej z jakims przewodnikiem. Np. rano przyjechac, zwiedzanie, nocka, zwiedzanie, nocka, zwiedzanie i po poludniu jazda do kolejnego punktu objazdowki

Garda to tylko jezioro, spore i ladnie polozone ale ja tam nic szczegolnego niw widzialem. Werona ladne miasteczko ale na szczescie nie za wielkie
zum
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zum » 26.04.2011 16:14

FUX napisał(a):Przeglądałem cenniki i o ile nie jest wielkim problemem miejsce pod namiot, to bungalow jest od soboty do soboty.
Ceny różniste.

Od kilku dni siedzę i przeglądam różniste strony z cenami i już widzę że w porównaniu do CRO to może wyjść nawet x2. Inna sprawa że ceny w CRO na stronach są diametralnie inne niż w "ciemno", a tam zawsze tak jeździłem. Jednak z tego co widzę/czytam to jednak Włochy mają inną specyfikę i jazda w "ciemno" chyba nie wchodzi w grę. Od soboty do soboty to raczej nie będzie problem, jakoś się dostosuję...
Dlatego pytam tutaj, bo i ile jadąc w ciemno można zawsze zobaczyć "na żywo" to co się wybiera, natomiast to co w folderach internetowych może czasem znacząco odbiegać o stanu faktycznego.
Jeżeli ktoś mógłby polecić jakieś lokum właśnie na południu Sycylii to byłbym wdzięczny. Dobrze byłoby żeby było w miarę blisko morza/plaży.
---
edit.
Dosyć ważne... lokum dla 3 osób. 2 dorosłe i dzieciak 12 lat.
ElciaS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ElciaS » 30.04.2011 10:13

Wszystkie campingi z własnymi namiotami i bungalowami zawsze były drogie,droższe niż prywatne apartmany i to nie tylko we Włoszech.My wynajeliśmy apartman na 2 tygodnie,za tą cenę byśmy mieli bungalow na 7 dni.
zum
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zum » 05.05.2011 08:35

ElciaS napisał(a):Wszystkie campingi z własnymi namiotami i bungalowami zawsze były drogie,droższe niż prywatne apartmany i to nie tylko we Włoszech.My wynajeliśmy apartman na 2 tygodnie,za tą cenę byśmy mieli bungalow na 7 dni.

Masz może jakiś sprawdzony namiar?
Jak możesz to podeślij na zuto(at)o2.pl
piotr.zdz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.zdz » 09.05.2011 10:32

FUX napisał(a):Już widzę dzisiaj, że Garda tylko z okien auta... :cry:
Nie styknie czasowo.

A szkoda , jak jedziesz z dziećmi to GARDALAND chociaż pół dnia obowiązkowo. I jeszcze Sirmione. My byliśmy przejazdem od rana do 13 w Sirmione później do 20 Gardaland. Nocleg w okolicy Brennero.
danielZS
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) danielZS » 20.05.2011 21:45

To fakt jak Garda to Gardaland niesamowita atrakcja dla dzieciaków i nie tylko… Na miasteczko rozrywki trzeba przeznaczyć cały dzień. No i jak już tak blisko, to wypadałoby wyskoczyć do Verony. Jako dobre miejsce wypadowe nad Gardą polecam okolice Lazise tam jest sporo Campingów.
Co do Mc Donalds po drodze we Włoszech - to czynne przez cały dzień.
Parę fotek:
Gardaland
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jezioro Garda
Obrazek

Verona
Obrazek
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.05.2011 15:43

Mam pytanko. Dwa.
Jakiej sieci komorkowej warto kupić pre paida do ew. dzwonienia do Polski.
Czy ktoś zna strony WWW ze sklepami z elektroniką w San Marino.
ElciaS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ElciaS » 23.05.2011 19:17

Też mam jedno pytanko,ile czasu potrzeba aby zwiedzić San Marino.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.05.2011 19:18

Godzinę...

:lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 25.05.2011 19:56

Do zaznajomionych z tematem, a będzie ich kilka...

Co bezwzględnie trzeba/warto zobaczyć na pólwyspie Gargano?
Będą jeszcze inne pytania, o inne miejsca... :wink:
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 05.06.2011 04:39

Nie ma odzewu,widocznie mało osób było na Gargano.
U nas też Italia w tym roku,w Chorwacji co nie co się widziało czas na zmiany.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.06.2011 04:43

No za 3 tygodnie już bedę na miejscu... :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.07.2011 21:07

Nadaje z I4, bo mi laptop zaanektowano. Dzisiaj dotarliśmy do Montecatini Terme. Przedtem objechalismy Gargano, Sorrento, Neapolu, Capri, Monte Cassino, Watykan, Rzym, Siene. Niezliczona ilośc zdjęć, wrażeń, wspaniale przewodniczki do osobistej dyspozycji w Watykanie, jego ogrodach, Rzymie. Pozdrawki!
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 04.07.2011 06:20

Jestem, bo być muszę ;)

W dalekiej przyszłości. bo dopiero w październiku szykuje nam się Rzym na 4 dni. Jak zwykle Cropla stanęła na wysokości zadania i będę miała mały, wstępny zarys tego, co trzeba zobaczyć :)

Czekam na dalszy ciąg relacji. Miłego urlopu :)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 04.07.2011 06:27

Witam i ja.
Już nie mogę się doczekać relacji :D
Półwysep marzy mi się od dawna, ale Pan M. coś nie chce się przekonać "strasznie daleko" co roku ta sama śpiewka :evil:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włochy - Italia

Zdrada po 3-kroć, czyli ITALY'11... - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone