Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zdjęcia z delfinem nie będzie - Lošinj i Korčula 2024

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.01.2025 18:33

wiola2012 napisał(a):Jeszcze z większą uważnością czytam Twoja relację, a zaraz zabieram się za fragmenty poprzednich, bo w tym roku będziemy spędzać drugą część urlopu w Chorwacji i tak bardziej aktywnie bym chciała, o czym mój mąż jeszcze nie wie :mg:.

Nie musi wiedzieć wszystkiego od razu ;) :lol:

piekara114 napisał(a):Pag, Pag, Pag :hearts:

Też bym tak powiedziała :D

Mówiąc szczerze, nie przepadam za rejonem Chorwacji w okolicach Zadaru. W 2020 roku próbowaliśmy dać mu drugą :mg: szansę (na bardzo krótko ;)) Na dwie noce zatrzymaliśmy się w Zadarze i pojechaliśmy na wyspę Vir (dla mnie bardzo słabe miejsce) oraz do Ninu - nie wiem, co mi się kiedyś podobało w tamtych piaszczystych plażach ;), może widok na Velebit.

W tamtym rejonie przede wszystkim Pag wydaje mi się interesujący. Świetny jest też Dugi Otok, ale to już trochę dalej :lol: Natomiast są na forum zwolennicy okolic Seline i Starigradu. Nie byłam, nie mam pojęcia, jak tam jest. Na pewno Paklenicę mielibyście stamtąd najbliżej, jak się da :D

P.S. Powiedz mężowi, że Pag ma całkiem zielone miejsca, choćby gaj oliwny w Lun. Namiarów na kwatery na Pagu niestety nie mam; byliśmy tam jeszcze "w czasach kempingowych" :)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 14.01.2025 21:14

Mozaikowe chodniki są niezaprzeczalnym atutem tego miejsca :spoko: , super jest to ich ilość z roku na rok rośnie 8)

Starigrad Paklenica i Pag są mi znane jedynie w październikowej odsłonie - nam bardzo przypadły do gustu tak pod względem miejsc do plażowania i kąpieli bez tłumów , jak i bliskości szlaków w Parku Narodowym :tak:

Pozdrawiam
Piotr
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 14.01.2025 21:14

Mam takie samo zdanie o Vir. Pag coś w sobie ma... Mimo tego, że co roku staraliśmy się odkrywać nowe miejsca w Chorwacji, a wiele odkryliśmy nie będę się powtarzał dzięki komu :serduszka: :cmok: to na Pagu wylądowaliśmy najwięcej razy. Jest to też wyspa, na której łatwo o dzikie miejscówki, a wiele z nich jest dostępnych bez pływadełka.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 15.01.2025 06:37

Nadrabiam po urlopie relacje...

Tak się zastanawiałem, kto wybędzie do Cro na Sylwka :D
Rzeczywiście sporo odwiedziliście, super zdjęcia i tak jak Ktoś napisał przydałaby się osobna relacja ;)
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 15.01.2025 07:24

Dziękuję za cenne wskazówki :proszedzieki:
croktoś
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) croktoś » 15.01.2025 18:02

Zerkam i widzę,że znowu udał się Sylwester!
Super,że wkleiłaś też delfina :oczko_usmiech:
Nadrabiam,nadrabiam...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 15.01.2025 20:30

piotrf napisał(a):Mozaikowe chodniki są niezaprzeczalnym atutem tego miejsca :spoko: , super jest to ich ilość z roku na rok rośnie 8)

Ciekawe, jak będą wyglądać chodniki VL, gdy (jeśli ;)) wrócimy tam za 10 lat :chytry:

ziemniak napisał(a):Pag coś w sobie ma... Mimo tego, że co roku staraliśmy się odkrywać nowe miejsca w Chorwacji, a wiele odkryliśmy nie będę się powtarzał dzięki komu :serduszka: :cmok: to na Pagu wylądowaliśmy najwięcej razy. Jest to też wyspa, na której łatwo o dzikie miejscówki, a wiele z nich jest dostępnych bez pływadełka.

Na Pagu brakuje mi jedynie klimatycznych miasteczek, bo miasto Pag mnie nie zachwyca ;)

te kiero napisał(a):Tak się zastanawiałem, kto wybędzie do Cro na Sylwka :D
Rzeczywiście sporo odwiedziliście, super zdjęcia i tak jak Ktoś napisał przydałaby się osobna relacja ;)

Ja wybyłam :mg:
Relacja, którą pewnie będę pisała przez pół roku :lol:

wiola2012 napisał(a):Dziękuję za cenne wskazówki :proszedzieki:

:cmok:

croktoś napisał(a):Zerkam i widzę,że znowu udał się Sylwester!
Super,że wkleiłaś też delfina :oczko_usmiech:

Wybitnie się udał! :D
Grudniowy delfin chciał odkupić winy koleżki widzianego w lipcu, którego nie udało mi się uwiecznić na zdjęciu ;)
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 15.01.2025 22:07

maslinka napisał(a):Na Pagu brakuje mi jedynie klimatycznych miasteczek, bo miasto Pag mnie nie zachwyca ;)

Nie licząc przejazdów tranzytowych to nie byłem :roll:
W 2011 roku bardzo podobało się mi Mandre, ale podobno to Mandre to już dawno nie prawda 8O
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 17.01.2025 21:25

maslinka napisał(a):
piotrf napisał(a):Mozaikowe chodniki są niezaprzeczalnym atutem tego miejsca :spoko: , super jest to ich ilość z roku na rok rośnie 8)

Ciekawe, jak będą wyglądać chodniki VL, gdy (jeśli ;)) wrócimy tam za 10 lat :chytry:

Na folderze reklamowym przeczytamy hasło : . . . największe na świecie mozaiki uliczne . . . , o autorach poszczególnych wycinków będziemy czytać w encyklopediach , z braku powierzchni poziomych mozaikami zostaną pokryte ściany budynków , a potem może dno morskie :idea:
:sm:

Pozdrawiam
Piotr
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży