Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zdjęcia satelitarne wybrzeża HR

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CroMarek
Croentuzjasta
Zdjęcia satelitarne wybrzeża HR

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroMarek » 15.07.2012 17:40

Czy ktoś może podać link do dokładnych zdjęć satelitarnych linii brzegowej Chorwacji?
Chodzi mi konkretnie o rejon Trogir/ Seget.

Na google maps znalazłem mało dokładne i większość z przed kilku lat.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 15.07.2012 17:58

Zobacz http://www.navteq.com/ w opcji "satellite".

Na ile to aktualne jest, to nie wiem, tak samo opcja powiększenia nie powala, ale może będzie lepiej niż w google.

Pozdrawiam.
CroMarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroMarek » 15.07.2012 18:08

Dzięki,
w Google jest większe zbliżenie, tyle, że nie ostre.
Ale dziękuję za informację, poczekam, może ktoś coś jeszcze podeśle.
pozdrawiam.
Argi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Argi » 15.07.2012 18:17

Poniżej masz link do czegoś, co dla mnie osobiście jest absolutną bombą.
Sfilmowano od strony wody linię brzegowej Chorwacji. Powiększasz mapkę widoczną po prawej stronie. Pojawi się czerwona linia wzdłuż wybrzeża. Po wybraniu interesującego Cię rejonu kliknij na linię i zamieni się ona na kropkowaną. Po kliknięciu na daną kropkę, oglądasz film pokazujący brzeg od tego miejsca.
Polecam.
http://www.obala.hr/
CroMarek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroMarek » 15.07.2012 21:17

Faktycznie fajna sprawa.
Szkoda tylko, że nie ma rejonu, który mnie interesuje - Trogiru i Segetu.
Czekam dalej, może ktoś coś satelitarnego/ widok z góry podeśle.
Dziękuję.

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone