Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zdjęcia podwodne

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Danuta
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danuta » 22.05.2004 20:25

slapol napisał(a):
Danuta napisał(a):No niestety-odkryłeś nagą prawdę! :oops:

Ja tak w kwestii formalnej Dan, tzn. nie przeszkadza Ci jak patrzą na plaży, a kijkiem traktujesz tych w wodzie :?: 8O :lol:....lub też wchodząc robisz mały stripteasik.... i co dalej z tym staniczkiem???...pływa tak sobie po Jadranie???
.....ale mnie to kurka ciekawi :!: :!:

Najpierw walę kijem wszystkich na brzegu, potem macam Tych pod wodą!

Jak już nikogo nie ma -to nie ma potrzeby robić striptisu , bo i dla kogo.

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2004 20:34

....no i szlag trafił dryfowanie Triumphów po Jadranie..... :cry:
Danuta
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danuta » 22.05.2004 20:37

slapol napisał(a):....no i szlag trafił dryfowanie Triumphów po Jadranie..... :cry:

No tak szczerze -to wstydziłam się przyznać, bo kilka podobno wkręciło się w śruby okrętowe , no i wiesz ,żeby nie było na mnie,że znów Tytanik przez stanik? 8)
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 22.05.2004 21:29

A mnie kiedyś podczas rejsu stateczkiem to morska bryza czapkę zdmuchnęła do mora.... Choć słonko wtedy paliło na maxa a ja siedzę zawsze na pokładzie to wcale mi jej nie było żal (bo to zła czapka była) i pomyślałem sobie że pewnie sprywatyzował ją jakiś rekin na chłodne zimowe noce. Pewnie pływa w niej do dziś. Jakby kto widział rekina w białej czapce z daszkiem (z reklamą leków) na głowie to pamietajcie że to jest ta czpka właśnie i ten rekin... :lol:
Danuta
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danuta » 22.05.2004 21:33

niezawodny napisał(a):A mnie kiedyś podczas rejsu stateczkiem to morska bryza czapkę zdmuchnęła do mora.... Choć słonko wtedy paliło na maxa a ja siedzę zawsze na pokładzie to wcale mi jej nie było żal (bo to zła czapka była) i pomyślałem sobie że pewnie sprywatyzował ją jakiś rekin na chłodne zimowe noce. Pewnie pływa w niej do dziś. Jakby kto widział rekina w białej czapce z daszkiem (z reklamą leków) na głowie to pamietajcie że to jest ta czpka właśnie i ten rekin... :lol:

No i widać skutki porażenia słonecznego! składka na czapkę dla Niezawodnego! :twisted:
slawekk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 23.05.2004 00:02

Hmmm, pisałaś Danuto w innym poście, że spacerowałaś po plaży dla nudziaży w pełnym rynsztunku - co wzbudzało ich zdziwienie (tych nudziaży), a tu nagle topless - a może i downless ?
Żeglarzom życzy się stopy wody pod kilem. A czego życzy się takim fotografom-amatorom podwodnych atrakcji ? :lol:
jolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek » 23.05.2004 03:41

100 stóp od kija, wróć!, kila Danuty...
Danuta
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danuta » 23.05.2004 06:24

jolek napisał(a):100 stóp od kija, wróć!, kila Danuty...

No dobra nie dam się dłużej prosić-na Twoją odpowiedzialność Jolek- w tym roku będzie bez kija i kila! 8)
Danuta
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danuta » 23.05.2004 06:27

slawekk napisał(a):Hmmm, pisałaś Danuto w innym poście, że spacerowałaś po plaży dla nudziaży w pełnym rynsztunku - co wzbudzało ich zdziwienie (tych nudziaży), a tu nagle topless - a może i downless ?
Żeglarzom życzy się stopy wody pod kilem. A czego życzy się takim fotografom-amatorom podwodnych atrakcji ? :lol:

No nie- wtedy to ja tak się śpieszyłam,że nie było czasu na zdejmowanie rynsztunku-jakikolwiek balast by to był. Czyli widzisz jak to jest, kiedy ograniczasz kogoś czasem dwutygodniowym na poznawanie Chorwacji-nawet balastu nie zdąży człowiek zrzucić!nie mówiąc o całej reszcie! :D
pogodna
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pogodna » 24.05.2004 21:04

Na plaży nudystów
:lol:
Postępowi rodzice podczas wakacji zabrali małego synka na plażę
nudystów. Mama leży na kocyku, tata poszedł "się przejść",
junior tapla się w grajdołku. Po chwili przybiega do mamy i
woła:
- Mamo! Widziałem panie, które miały cycuszki o wiele większe
od twoich!
Mama na to:
- Im większe, tym głupsze!
Dziecko poszło się bawić dalej. Po chwili wraca i melduje:
- Mamo! Widziałem panów, którzy mieli siusiaki o wiele większe
niż tata!
Mama stanowczo:
- Im większe, tym głupsi!
Dziecko wraca do wiaderka i foremek. Po paru minutach jednak
przybiega z kolejnym raportem:
- Mamo! Mamo! A tata to dopiero co rozmawiał z najgłupszą
panią, jaką w życiu widziałem... I im dłużej rozmawiał, tym bardziej głupiał!
Danuta
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danuta » 24.05.2004 21:21

pogodna napisał(a):Na plaży nudystów
:lol:
Postępowi rodzice podczas wakacji zabrali małego synka na plażę
nudystów. Mama leży na kocyku, tata poszedł "się przejść",
junior tapla się w grajdołku. Po chwili przybiega do mamy i
woła:
- Mamo! Widziałem panie, które miały cycuszki o wiele większe
od twoich!
Mama na to:
- Im większe, tym głupsze!
Dziecko poszło się bawić dalej. Po chwili wraca i melduje:
- Mamo! Widziałem panów, którzy mieli siusiaki o wiele większe
niż tata!
Mama stanowczo:
- Im większe, tym głupsi!
iecko wraca do wiaderka i foremek. Po paru minutach jednak
przybiega z kolejnym raportem:
- Mamo! Mamo! A tata to dopiero co rozmawiał z najgłupszą
panią, jaką w życiu widziałem... I im dłużej rozmawiał, tym bardziej głupiał!

Super -tego mi trzeba było- pozostaje walić kijem! :D

Nie myliłam się!
Danuta
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danuta » 25.05.2004 06:08

Pstyk ,ostatnie ujęcie! no tak to był "Idioten Kamera"- i znów ktoś zapomniał włożyć kliszę!spokojnie FKK!

..........i już nie trzeba udawać pogodnie głupiej, która nie wie o co w tym wszystkim chodzi! :(
slawekk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 25.05.2004 08:20

Chciałem wstawić zdjęcie wykonane pod wodą, ale mi się nie udało :cry:

:oops:
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 25.05.2004 09:42

Mam coś podobnego do Vivitar marinera a mianowicie VIVITAR Cruise Cam. Moj ma niby lepszy obiektyw, bo jasniejszy.
Ale to wszystko shit. Po pierwsze aparat nie ma żadnej automatyki i nie dobiera czasu naswietlania do otoczenia. Obiektyw jest focus free wiec ostre to jest wszystko od ok 1m do 3m dalej sie lekko rozmazuje.
Jakosc obiektywu rozczarowuje i to mocno. Kontrast do bani. Czas naswietlania jest staly i wynosi tak na oko ok1/30s i jest za dlugi - czesc zdjec wychodzi pouszona bo moze mimo wszystko faluje a z drugiej strony zdjecia czesto sa niedoswietlone (nalezy uzywac lampy)!!!
wtedy jest lepiej.Coz mam nim zrobione ok 120 zdjec. Toplesiki w wodzie tez mam ale przy ich ogladaniu bardzo wazna jest wyobrźnia :wink:
Mam tez meduzy, ryby, widoki z dna.
A apart trwaly nie jest - moj zaliczyl glebę w obudowie i przekrzywil mu sie obiektyw. W zasadzie pozostala mi obudowa tylko nie wiem co w nia wsadzić
Kobi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kobi » 25.05.2004 13:50

Czesc.

A moze cos takiego http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?&idt=2340
Nie testowalem ale sie zastanawiam nad zakupem. Jak by wybrac wiekszy model to mozna i kamere i aparat. Hmmm chyba. Jakby ktos mial doswiadczenia z tego typu wynalazkami to niech sie podzieli.
Papappa.[/url]
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...