weldon napisał(a):jober19 napisał(a): Chorwaci lubią Polaków i uważają, że mamy wiele wspólnego.
A, tak z ciekawości, co?
Poczytaj.
Rysio napisał(a):weldon napisał(a):jober19 napisał(a): Chorwaci lubią Polaków i uważają, że mamy wiele wspólnego.
A, tak z ciekawości, co?
Poczytaj.
te kiero napisał(a):jak nie zapomną win, zła to kiedyś powróci tylko czy da się zapomnieć winy i zło
jober19 napisał(a):te kiero napisał(a):jak nie zapomną win, zła to kiedyś powróci tylko czy da się zapomnieć winy i zło
Mostar.. 50% Chorwatów, 50% Bośniaków... Jeszcze 5 lat po wojnie w mieście było niebezpiecznie.. Tego co tam się działo nie da się zapomnieć.. tym bardziej, że Chorwaci mają chrapkę na część Bośni, a Bośniacy dobrze pamiętają zabójstwa popełnione przez Chorwatów.. no i jeszcze ten most nieszczęsny co im zburzyli...
te kiero napisał(a):mam nadzieję, że na tym się skończy, bo w przeciwnym razie nici z dokładniejszego zwiedzenia BIH
te kiero napisał(a): z tego wynikałoby, że najlepszym rozwiązaniem byłoby pokojowe ustalenie nowych granic, wg dziś zajmowanych obszarów, pod warunkiem, że enklawy jak Graćanica czy lewa część Kosovskiej Mitrovicy zostałyby wysiedlone(
te kiero napisał(a):myślę tak sobie już czasem o urlopiku 2013 i planuję różne miejsca, które chciałbym odwiedzić i mam pytanie czy był ktoś w Potoćari 11.07.....r lub w okolicach tego okresu? dla obeznanych z tematem nie muszę tłumaczyć o co chodzi; interesuje mnie jak w tym czasie z noclegami w Sarajewie, ruchem na drogach i miejscem na parkingach przy Sre. Memorial Center
(może kogoś dziwi, że na urlop planuję coś takiego, ale mam swoje powody)
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko